عبده تبریزی: افزایش قیمت ارز به نفع اقتصاد ایران است
کارشناس ارشد بازارهای پولی و مالی گفت: دولت به لحاظ اقتصاد سیاسی قیمت ارز را بالا نمیبرد، اما به نفع اقتصاد ایران است که قیمت ارز بالا برود. حسین عبدهتبریزی، کارشناس ارشد بازار پول و سرمایه در گفتوگو با موج با بیان این مطلب که «قیمت ارز باید بالا برود تا کشور سر و سامان بگیرد»، اظهار داشت: گمان نمیکنم خواست دولت این باشد که قیمت ارز را در کوتاهمدت افزایش دهد، مساله این است که شاید مجبور شود این کار را انجام دهد که این اجبار نیز در یک سال آتی اتفاق نمیافتد.
دولت مجبور به بالا بردن قیمت ارز نیست
وی افزود: دولت زمانی مجبور است ارز نفروشد یا گران بفروشد که در تحریم نفت قرار بگیرد، تا زمانی که دولت نفت و گاز بفروشد، مجبور نیست قیمت ارز را بالا ببرد و بعید است که این کار را انجام دهد. عبدهتبریزی تصریح کرد: این تئوری که دولت برای جبران کمبود نقدینگی و کسری بودجه خود قیمت ارز را افزایش داد، درست نیست.
وی اجرای هدفمندیسازی یارانهها را مورد اشاره قرار داد و افزود: با توجه به اینکه طرح هدفمندی یارانهها دارای آثار تورمی است و دولت نگران آثار سیاسی این طرح بر مردم است، خود را در این موضع قرار نمیدهد که قیمت ارز را بالا ببرد تا فشار مضاعفی به مردم بیاید و مشکلات اساسی در جامعه بروز کند.
علت تب و تاب بازار ارز
وی علت تب و تاب بازار ارز را یک بحث فنی و جریان انتقال پول عنوان کرد و گفت: طبیعی است که جریان صرافی در کشور از این موضوع استفاده میکند. وی با بیان اینکه «دولت عرضهکننده ۹۵ درصد ارز کشور است»، گفت: عمده ارز در دست دولت است، بنابراین اگر دولت ۱۰روز ارز نفروشد، بحران ایجاد می شود.
وی اضافه کرد: دولت در موقعیتی قرار دارد که می تواند قیمت ارز را به ۵۰۰ تومان یا ۵ هزار تومان برساند. عبدهتبریزی خاطرنشان کرد: دولت به لحاظ اقتصاد سیاسی قیمت ارز را بالا نمیبرد و در شرایط فعلی نیز قصدی برای بالا بردن قیمت ارز ندارد.
قیمت ارز «مدیریت شده حاشیه بازار» باشد
این کارشناس ارشد بازار پول و سرمایه با تاکید بر اینکه «باید تصمیم عاقلانهای درباره قیمت ارز گرفته شود»، گفت: قیمت ارز در ایران قیمت بازار ندارد و باید قیمت مدیریت شده حاشیه بازار داشته باشد.
وی در ادامه گفت: اینکه قیمت ارز پایینتر از قیمت واقعی آن است، به این دلیل است که دولتها قصد فروش ارز را دارند. این کارشناس اقتصادی اضافه کرد: قبل از انقلاب نیز که ارز ۷ تومان بود، باز هم با قیمت واقعی فاصله داشت، دولتها قصد فروش ارز را دارند، اما اگر قیمت آن را بالا ببرند دیگر توان فروش ارز را ندارند.
وی گفت: اگر دولت برای تامین نیازهای خود قصد فروش ۱۰ میلیارد دلار ارز داشته باشد، خریدار واقعی برای دهها میلیارد تومان وجود ندارد، به همین جهت، دولت دهها میلیارد تومان ارز به بانک مرکزی فروخته و بانک مرکزی نیز قلم روی کاغذ گذاشته و پول پر قدرت تولید کرده است.
ارسال نظر