معاون وزیر بازرگانی گفت: برای جبران محدودیت‌های ذخیره ارزی در اجرای پروژه نان صنعتی با موسسه مالی و اعتباری مهر توافقاتی انجام دادیم تا با استفاده از سرمایه‌های داخلی این پروژه حیاتی را نهایی کنیم. به گزارش اداره کل روابط عمومی، حمید علیخانی در حاشیه چهارمین نمایشگاه صنعت نان اظهار داشت: در حال حاضر چهار واحد نان صنعتی به ظرفیت ۱۶۰ تن در روز در حال فعالیت هستند.

وی با بیان اینکه فکر می‌کنیم تا پایان امسال ظرفیت تولید نان صنعتی به هزار تن برسد، اظهار داشت: دلیل کندی اجرای پروژه نان صنعتی نصب ماشین‌آلات و محدودیت‌های ذخیره ارزی بوده است. معاون وزیر بازرگانی با بیان اینکه تا پایان برنامه پنجم باید ۴۰ درصد ظرفیت تولید نان کشور صنعتی شود، اظهار داشت: برای جبران محدودیت‌های ذخیره ارزی با موسسه مالی و اعتباری مهر توافقاتی انجام داده‌ایم تا با استفاده از سرمایه‌های داخلی این پروژه را پیش ببریم.

مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران با بیان اینکه ۷۰ درصد سرمایه‌گذاری در نان صنعتی توسط تسهیلات بانکی و ۳۰ درصد توسط مجری طرح انجام می‌شود، اظهار داشت: پس از اجرای طرح هدفمندکردن یارانه‌ها با استفاده از سناریوی تلفیقی یعنی حمایت از خرید تضمینی گندم و پرداخت یارانه نقدی به مصرف‌کننده، گندم را به قیمت جهانی توزیع می‌کنیم. وی با بیان اینکه پس از اجرای طرح هدفمند کردن یارانه‌ها قیمت نان ارزان‌تر از نان آزاد‌پز فعلی خواهد بود، اظهار داشت: در حال حاضر ۵۴ هزار نانوایی در سطح کشور وجود دارد که ۱۰ هزار نانوایی آزاد‌پز هستند. معاون وزیر بازرگانی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران که پس از اجرای طرح هدفمندی یارانه‌ها قیمت نان یارانه‌ای چقدر افزایش خواهد داشت چون در حال حاضر ۸۰ درصد واحدهای نانوایی یارانه پز هستند، اظهار داشت: طبق پیش‌بینی‌های صورت گرفته و با توجه به اینکه یارانه نان در حساب خانواده‌ها ریخته می‌شود و فرآیند تولید نان ارتقا پیدا می‌کند به نظر می‌رسد مصرف کننده نهایی مورد اقبال بیشتری قرار بگیرد.

علیخانی همچنین با حضور در غرفه موسسه مالی و اعتباری مهر با مدیرعامل این موسسه به گفت‌وگو پرداخت.

دکتر نتاج مدیرعامل موسسه مالی و اعتباری مهر با اعلام اینکه این موسسه تا کنون ۳ هزار میلیارد ریال در صنعت نان کشور سرمایه‌گذاری کرده است، گفت: ۲۰ پروژه عملیاتی در دست اقدام است که ۶ کارخانه آن نهایی و ۱۴ مورد آن در دست بررسی و اقدام است.

وی با تاکید برفرهنگ‌سازی استفاده از نان سالم و نان صنعتی در سبد خرید خانواده‌ها افزود: بازاریابی و ایجاد بازار مصرف یکی از دغدغه‌های سرمایه‌گذاران است که با توجه به تمایل مردم به استفاده از نان سنتی بحث ضرورت فرهنگ‌سازی و تغییر ذائقه مردم از مصرف نان سنتی به نان صنعتی بیش از پیش مورد توجه قرار می‌گیرد.