عضو کمیسیون اقتصادی:
طرح استقلال بانک مرکزی توسط مرکز پژوهشهای مجلس ارائه شد
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس از تدوین طرح استقلال بانک مرکزی خبر داد و گفت: این طرح تا دو هفته آینده در کمیسیون اقتصادی بررسی خواهد شد. سید کاظم دلخوش در گفتوگو با باشگاه خبری فارس «توانا» علت گرایش بانکها به پرداخت تسهیلات در عقود مشارکتی و عدم رعایت ضوابط این نوع قراردادها را نقص قوانین بانکی دانست و اظهار داشت: عقود مشارکتی در عمل عقودی توافقی میان بانک و متقاضی تسهیلات است که معمولا بدون بررسی دقیق طرح پیشنهادی و سنجش اعتبار متقاضیان و تنها با توافق طرفین قرارداد، تسهیلات پرداخت میشود.
این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه روش فعلی بانکها برای پرداخت تسهیلات، کاهش رشد سرمایهگذاری را به همراه خواهد داشت،افزود: طی سالهای اخیر اقداماتی مانند کاهش نرخ سود عقود مبادلهای و توسعه بنگاههای کوچک موجب افزایش چشمگیر نرخ سرمایهگذاری شده؛ اما با توجه به روند فعلی پرداخت تسهیلات ممکن است حالت عکس این امر اتفاق بیفتد. وی با بیان اینکه تسهیلات پرداختی در قالب عقود مشارکتی، سرمایهگذاران واقعی را از ادامه فعالیتهای اقتصادی باز میدارد، گفت: هماکنون بسیاری از طرحهای اقتصادی در بنگاههای خرد که در سالهای گذشته با استفاده از تسهیلات مبادلهای آغاز به کار کرده و پیشرفت فیزیکی ۲۰ الی ۴۰ درصدی داشتهاند، به خاطر افزایش نرخ سود در عقود مشارکتی و محدودیت پرداخت تسهیلات نیمهتمام باقی ماندهاند.
دلخوش در ادامه به ارائه راهکاری برای بهبود وضعیت فوق توسط مجلس اشاره کرد و افزود: تشکیل کارگروهی برای تشخیص سرمایهگذار واقعی از افراد سودجو و فرصتطلب و حمایت از سرمایهگذار حقیقی تا حدود زیادی میتواند این مشکل را در بانکها برطرف کند.
ارائه طرح استقلال بانک مرکزی توسط مرکز پژوهشهای مجلس
این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در ادامه اظهارات خود از تدوین طرح استقلال بانک مرکزی توسط مرکز پژوهشهای مجلس خبر داد و گفت: این طرح تا دو هفته آینده در کمیسیون اقتصادی بررسی خواهد شد. این نماینده مجلس استقلال بانک مرکزی را جزو مهمترین راهکارهای موجود برای مشکلات فعلی سیستم بانکی دانست و اظهار داشت: استقلال بانک مرکزی، موجب افزایش سطح نظارتی مجلس و پاسخگویی این نهاد میشود.
به گزارش فارس، موضوع عدم استقلال بانک مرکزی سالها است که از جانب کارشناسان و فعالان بانکی مطرح میشود و به دفعات توسط اشخاص مختلف بر اهمیت و ضرورت استقلال بانک مرکزی تاکید شده است.
این اولین بار نیست که عدم استقلال یا ضعف در استقلال بانک مرکزی از جانب کارشناسان و نمایندگان مجلس به عنوان عامل اصلی بروز مشکلات در سیستم بانکی تلقی میشود، البته تا پیش از تشکیل و شکلگیری مجدد شورای پول و اعتبار بسیاری از اقتصاددانان تشکیل نشدن این شورا را از جمله دلایل مستقل نبودن بانک مرکزی عنوان میکردند؛ اما هماکنون که جلسات این شورا در ساختمان بانک مرکزی برگزار میشود، این افراد دلایلی دیگر را در مورد عدم استقلال مهمترین نهاد پولی و مالی کشور برمیشمارند.
ارسال نظر