مدیرعامل بیمه البرز گفت: اگر بیمه‌های اجتماعی و بازرگانی با هم در نظر گرفته شوند، میانگین ضریب نفوذ بیمه در کشور حدود ۸ درصد است که از میانگین جهانی ۵/۷ درصد بالاتر است. محمدابراهیم امین در گفت‌وگو با «فارس» اظهار کرد: از آنجا که بیمه‌های اجتماعی در کشور از بیمه‌های بازرگانی منفک نبوده و بیمه‌های بازرگانی به عنوان یک شاخص در سطح جامعه مطرح می‌شوند، پایین آمدن شاخص این شرکت‌های بیمه در جامعه این تلقی را ایجاد می‌کند که بیمه در کشور گسترش نیافته است.

وی در ادامه بیان کرد: اگر بیمه‌های اجتماعی و بازرگانی با هم در نظر گرفته شوند میانگین ضریب نفوذ بیمه در کشور حدود ۸ درصد است که از میانگین جهانی که ۵/۷ درصد است بالاتر است.

مدیرعامل بیمه البرز از جمله دلایل عدم گسترش صنعت بیمه در کشور را دولتی بودن اقتصاد دانست و افزود: مدیران دولتی علاقه‌ای به خرید پوشش‌های بیمه‌ای ندارند و بودجه خود را صرف پرداخت حق بیمه نمی‌کنند. امین به نقش موثر دولت در پیشرفت صنعت بیمه اشاره کرد و گفت: بخش‌های گسترده‌ای از اقتصاد کشور از جمله نفت، گاز، نیروگاه‌ها و تاسیسات عموما دولتی هستند که یا تحت پوشش بیمه‌ای نبوده یا بسیار ناچیز هستند که در این شرایط اگر دولت آنها را تحت پوشش قرار دهد در گسترش این صنعت اقدام مفیدی را انجام داده است. وی در خصوص عدم استقبال مردم از سرمایه‌گذاری در صنعت بیمه گفت‌: سرمایه‌گذاری در بیمه با خرید بیمه‌نامه متفاوت است، به عبارتی سرمایه‌گذاری در بیمه به معنی مشارکت مردم و سرمایه‌گذاران در تاسیس یک شرکت بیمه است. مدیر عامل بیمه البرز در ادامه گفت: در کشور بیش از ۳۱ شرکت بیمه تاسیس شده‌اند که ۱۹ مورد آنها خصوصی است و این نشان می‌دهد بخش‌خصوصی در این عرصه سرمایه‌گذاری‌های خوبی را انجام داده است.

وی درخصوص وضعیت شرکت‌های بیمه در بازار سرمایه گفت: شرکت‌های بیمه به دلیل آنکه سرمایه قابل ملاحظه‌ای ندارند نمی‌توانند تاثیر زیادی روی شاخص بورس داشته باشند، ولی با توجه به اینکه شرکت‌های موفقی بوده‌اند سهامداران آنها توانسته‌اند با سرمایه‌گذاری سود مناسبی را کسب کنند.