رییس اتحادیه طلا و جواهر کشور با بیان اینکه مصرف سالانه طلا در کشور ۲۵۰ تن است، گفت: برای کنترل عیار و استاندارد طلای ساخته شده در کشور واحدهای تولید‌کننده ملزم به درج کد روی محصولات خود هستند.

محمد کشتی آرای فارس افزود: یکی از ارکان تشکیل دهنده کیفیت طلا مساله عیار است، بنابراین برای رسیدگی به کیفیت طلای ساخته شده و عیار آن بازرسان اداره استاندارد و اتحادیه طلا در سراسر کشور همواره بر کنترل عیار و کیفیت طلا نظارت دارند.

وی ادامه داد: برای نظارت بیشتر بر عیار طلا، اداره استاندارد و اتحادیه کشوری طلا واحدهای تولیدی طلا را ملزم به حک و درج کد روی محصولات خود کرده‌اند که این کار پیگیری برای یافتن واحدهای تولیدی متخلف را آسانتر خواهد کرد.

ارشاد بهترین راه برای سکه‌های تاریخ پایین

کشتی‌آرای در خصوص اینکه چرا سکه‌های تاریخ پایین همچنان با قیمت پایین‌تر از مشتریان خریداری می‌شود، گفت: با توجه به مرور زمان و خارج شدن بسیاری از سکه‌های ضرب شده، مساله سکه‌های تاریخ پایین‌ تا حدودی حل شده است، اما هنوز این مشکل وجود دارد. رییس اتحادیه طلا و جواهر کشور گفت: هیچ راهکار مشخصی برای این موضوع نمی‌توان ارائه کرد، اما بهترین کار مساله ارشادی است و نمی‌توان در این رابطه واحدهای عرضه کننده سکه را مجبور کرد که سکه‌های تاریخ پایین را با قیمت روز خریداری کنند، چون سکه دارای فاکتور نیست و هر واحد سکه فروشی می‌تواند اعلام کند آن سکه تاریخ پایین متعلق به واحد او نیست.

‌تجمیع عوارض و افزایش ورود شمش از مجاری قانونی

کشتی‌ آرای اظهار کرد: حذف تعرفه تجمیع عوارض باعث شد که در سال ۸۸ ورود شمش طلا از طریق مجاری قانونی تا چند برابر افزایش یابد. وی افزود: پس وقتی ورود شمش طلا به صورت قانونی و با تعرفه پایین افزایش یابد، قاچاق طلا نیز کاهش می‌یابد، زیرا زمانی که تولیدات کشور نتواند نیاز داخلی را تامین کند، ممکن است طلای ساخته شده به صورت غیرقانونی وارد کشور شود.

ایران در ردیف پنجم مصرف طلای ساخته شده

کشتی آرای گفت: طلاهای ساخته شده توسط شرکت‌های ایرانی برای رفتن به کشورهای دیگر ابتدا محصولات خود را به دبی و سپس از آنجا به سایر کشورها صادر می‌کنند. وی افزود: در سال ۸۵ صادرات طلای ساخته شده ایرانی ۲۶۰ میلیون دلار بود که در سال ۸۶ و ۸۷ این عدد کاهش پیدا کرد، اما در سال ۸۸ باز هم روند صعودی به خود گرفت. وی با بیان اینکه ایران می‌تواند در ۱۰ سال آینده یکی از کشورهای صادرکننده طلای ساخته شده باشد، گفت: ایران الان جزو بزرگ‌ترین مصرف‌کننده‌های طلای ساخته شده است؛ به طوری‌که الان در ردیف پنجم طلای ساخته شده در دنیا است.

کمیاب بودن سکه طرح قدیم

کشتی آرای در خصوص حل مساله کمیاب بودن سکه طرح قدیم گفت: هنوز موضوع کمیاب بودن سکه طرح قدیم در بازار حل نشده، اما به حداقل رسیده است.

وی ادامه داد: مردم دیگر طالب سکه‌های طرح قدیم نیستند؛ هر چند که هیچ واحد سکه فروش را نیز نمی‌توانید مجبور کنید که حتما سکه‌ طرح قدیم بفروشد یا اینکه بخرد.

رییس اتحادیه طلا و جواهر کشور گفت: در حال حاضر مجوز فعالیت صرافی‌ها توسط بانک مرکزی صادر می‌شود، اما اگر همان صرافی بخواهد سکه فروشی هم در کنار صرافی انجام دهد، باید مجوز خود را از اتحادیه طلا دریافت کند. وی افزود: سالانه ۲۵۰ تن مصرف طلا در کشور است که این میزان در ۶۵ هزار واحد تولیدی و توزیعی به فروش رفته و مورد استفاده قرار می‌گیرد. به گفته وی، در سطح کشور ۵ هزار واحد تولیدی طلا وجود دارد.