گروه بازار پول - بهای طلا در بازارهای بین‌المللی پس از کسب رکورد ۱۰۶۸‌دلاری، مجددا سقوط کرد. بهای اقلام سکه در واکنش به این کاهش تا ساعت ۱۵ دیروز به وقت تهران تنها کاهش ۱۰۰۰‌تومانی ربع سکه را ثبت کردند. قیمت سایر سکه‌ها نسبت به روز قبل تغییری نداشته است. سکه بهار آزادی ۲۵۴‌هزار تومان، سکه طرح قدیم ۲۵۵‌هزار تومان و نیم‌سکه ۱۲۶‌هزار تومان به فروش رسیدند. در بازار ارز پوند انگلیس ۲۰‌تومان گران شد و ۱۶۴۰‌تومان فروخته شد. بهای هر اونس طلا روز گذشته تا ساعت ۱۵ به وقت تهران با افت تقریبا ۱۶‌دلاری از ۱۰۷۸‌دلار روز سه‌شنبه به ۱۰۵۲ دلار کاهش یافت. انتشار اخبار منفی در خصوص وضعیت مسکن در آمریکا، کاهش شاخص سهام، افت دو دلاری بهای نفت، کاهش ارزش یورو در مقابل دلار آمریکا از جمله مهم‌ترین عوامل تاثیرگذار بر افت ارزش طلا گزارش شده است. از سویی دیگر احتمال افزایش نرخ بهره در انگلیس و استرالیا موجب تقویت پول این دو کشور در مقابل دلار آمریکا شده است. بهای پوند انگلیس و دلار استرالیا در بازار ارز کشور دیروز به ترتیب ۱۶۴۰‌تومان و ۹۱۴‌تومان گزارش شد.

پیش‌بینی افزایش ۱۵‌درصدی قیمت طلا

مدیرعامل صندوق توسعه صادرات جواهرات ایران با اشاره به رو به اتمام بودن ذخایر روسطحی طلا در دنیا، پیش‌بینی کرد که ارزش طلا تا سال ۲۰۱۰ میلادی ۱۵‌درصد افزایش یابد.

علی‌ فخر موحدی، مدیرعامل صندوق توسعه صادرات طلا و جواهرات ایران در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس در شانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی مطبوعات و خبرگزاری‌ها در خصوص وضعیت طلا در ایران، اظهار داشت: طلا به دو قسمت صنعت و کانی (ذخایری) تقسیم می‌شود.

وی در خصوص وضعیت صنعت طلا افزود: ایران طبق آمارهای شورای بین‌المللی طلا ششمین مصرف‌‌کننده طلا اعلام شده است، در حالی که به لحاظ ذخایری (کانی) طبق آمار وزارت صنایع و معادن حدود یک‌درصد از حوزه‌های شناخته شده در دنیا را داراست.

مدیرعامل صندوق توسعه صادرات طلا و جواهرات ایران تصریح کرد: سالانه حدود ۲۰۰ الی ۳۵۰ تن طلا از ذخایر موجود در کشور استحصال (خالص‌سازی) می‌شود.

به گفته موحدی در ایران از حدود ۴۷ سال پیش مجموعه‌های ساختاری، اتحادیه‌ها، انجمن‌ها و موارد مشابه برای تجمیع پروسه فعالان در بخش طلا شکل گرفته است.

وی افزود: در سال ۸۳ صندوق توسعه صادرات جواهرات ایران با وظیفه سازماندهی و به‌روز‌رسانی اطلاعات افراد عضو، جهت تولید صادرات شکل گرفت.

مدیرعامل صندوق توسعه صادرات جواهرات ایران در خصوص جایگاه صنعت طلا و جواهر در دنیا، تصریح کرد: این صنعت در سطح بین‌المللی بعد از نفت و بانک و بیمه حدود ۱۰‌درصد تجارت بین‌المللی را داراست.

موحدی با تاکید بر اینکه باید در مصرف زمینی طلا و جواهر تجدید‌نظری صورت بگیرد، گفت: بهتر است برنامه‌ریزی جهت تغییر نوع دیدگاه مردم در مصرف طلا صورت گیرد تا از چند جهت در جامعه مورد استفاده قرار بگیرد.

به گفته موحدی، طبق آمارهای منتشر شده مصرف زینتی طلا حدود ۱۸ الی ۲۰‌درصد را به خود اختصاص داده است.

وی با اشاره به استفاده از طلا در صنایع دیگر خاطرنشان کرد: طلا در صنایعی چون مخابرات، الکترونیک، فناوری و ارتباطات پزشکی، نظامی و نانوتکنولوژی مورد استفاده قرار می‌گیرد.