خبر- شورای پولواعتبار تصویب کرد
وام خودرو به ۱۰میلیون تومان افزایش یافت
فاطمه بهادری - بالاخره بانک مرکزی هم وارد بحث خودروهای فرسوده شد تا به نوعی هم به ستاد مصرف سوخت کمک کند، هم برای بحث مطالبات معوق بانکها چارهای بیاندیشد. پس از آنکه در خصوص ارائه وامهای خودرو به خودروهای فرسوده حرفوحدیثهای بسیاری اعلام شد، شورای پولواعتبار به عنوان یکی از ارکان بانک مرکزی در عصر روز سهشنبه مصوب کرد که وام خودرو به ۱۰میلیون تومان افزایش یابد.
در دو سال گذشته سقف وام خودرو برای جایگزینی خودرو فرسوده ۷میلیون تومان بود و تنها چند بانک دولتی به ارائه این وام با بودجه دولتی میپرداختند. اما براساس مصوبه اخیر بانکها در ازای مطالبات معوق خود از شرکتهای خودروسازی، خودرو میگیرند و با ارائه وام ۱۰میلیونی که وسوسهانگیز خواهد بود این مطالبات تسویه میشود. وسوسهانگیز بودن این وام به این جهت است که دریافت وام ۱۸میلیونی خرید مسکن با سپردهگذاری ۹میلیون تومان به مدت یک سال مقدور است و افزایش وام خودرو در نظر بسیاری از متقاضیان وام بانکی جذابتر خواهد بود.
دریافت طلب بانکها
چندی پیش شایعاتی مبنیبر ارائه وام فقط به خودرو های فرسوده اعلام شد و رییسکل آن را تکذیب کرد. این در حالی است که رویانیان رییس ستاد مدیریت حملونقل از توافق با بانک مرکزی برای اولویت قرار دادن وام به خودروهای فرسوده و بهمنی نیز در اعلام مصوبات شورای پولواعتبار از افزایش وام خودرو به ۱۰میلیون تومان خبر داد.
خبر افزایش وام خودرو را محمود بهمنی عصر روز سه شنبه پس از پایان جلسه شورای پول و اعتبار در جمع خبرنگاران اعلام کرد و گفت: جلسه شورای پول و اعتبار با حضور اکثریت اعضا ساعت ۱۵ بعد از ظهر در ساختمان بانک مرکزی برگزار شد.
وی گفت: خروج خودروهای فرسوده از تصمیمات این شورا بود که در این جلسه تصویب شد. بهمنی ادامه داد: بر همین اساس قرار شد تا سقف ۱۰میلیون تومان به جای ۷میلیون تومان تسهیلات خودروهای فرسوده برای تعویض پرداخت شود. سخنگوی شورای پول و اعتبار گفت: همچنین قرار شد شورایی برای بررسی و تعیین نرخ تسهیلات بخش دولتی از جمله وزارت بازرگانی تشکیل شود.
وی با اشاره به نرخهای پرداخت تسهیلات بانکی در عقود مبادلهای که ۱۲درصد و عقود مشارکتی که بر اساس سود حاصله است، گفت: به دلیل اینکه بخش بازرگانی مجبور است ارقامی را در این میان کاهش دهد باید نرخی را تعیین کرد که بانکها متضرر نشوند.
بهمنی در خصوص زمان اجرایی شدن این مصوبه تصریح کرد: تا یکی دو روز آینده این مصوبه به سیستم بانکی ابلاغ و پس از آن اجرایی میشود.
در حالی سقف وام خودرو افزایش یافته که مشتریان این نوع وام از مبلغ وام گلهای نداشتند، بلکه کمبود منابع بانکها و نوبتهای یکی دو ساله برای دریافت وام، مشکل عمده متقاضیان دریافت تسهیلات خودروهای فرسوده است.
حال با توجه به افزایش وام خودرو این احتمال قوت میگیرد که بازار خودرو در آستانه رونق قرار گرفته است در عین اینکه افزایش سقف وام خودرو به معنای وسوسه متقاضیان برای استفاده از این وام خرد است. بنابراین از این پس شاهد افزایش متقاضیان وام خودرو خواهیم بود. بانکها نیز در راستای زنده کردن مطالباتشان، به خودروسازان کمک کردهاند.
شرایط دریافت تسهیلات
بنابراین بر اساس برنامههای ستاد مدیریت حملونقل و مصرف سوخت در سالجاری نوسازی ۶۰۰هزار خودروی فرسوده پیشبینی شده که به گفته رویانیان از ابتدای امسال تاکنون ۸۶هزار و ۸۴۱ دستگاه خودرو اسقاط شدهاند که بخشی به صورت نقدی و بخشی دیگر جایگزین بودهاند.
خروج ۶۰۰هزار خودرو فرسوده تا پایان سال در حالی در دستور کار ستاد حملونقل و مدیریت مصرف سوخت قرار گرفته که بر اساس آمار اعلام شده از سوی این ستاد در چهار سال گذشته تنها ۶۱۱هزار و ۴۸۶ دستگاه خودرو فرسوده از رده خارج شدهاند. رویانیان در ادامه از آغاز مرحله جدید طرح جایگزینی خودروهای فرسوده از روز گذشته خبر داد و افزود: مرحله جدید طرح جایگزینی خودروهای فرسوده در سراسر کشور آغاز شده و بر این اساس خودروهای فرسوده شخصی پلاک ایران یا دارای برچسب تسجیل مدل ۶۲ به قبل میتوانند با مراجعه به مراکز اسقاط و بازیافت سراسر کشور نسبت به ثبتنام و از رده خارج کردن خودرو خود اقدام کنند.
وی در خصوص کمک بلاعوض به این خودروها نیز گفت: بر این اساس خودروهای سواری شخصی مدل ۵۲ به قبل چهار سیلندر و بالاتر یک میلیون تومان، مدلهای ۵۳ تا ۵۷ چهار سیلندر و بالاتر یک میلیون و ۲۰۰هزار تومان و مدلهای ۵۸ تا ۶۲ چهار سیلندر و بالاتر نیز یک میلیون و چهار صدهزار تومان کمک بلاعوض دریافت خواهند کرد.
وی افزود: مالکان خودروها با در دست داشتن سند مالکیت و بنچاق خودرو، کارت خودرو و ارائه اصل و کپی کارت ملی و شناسنامه میتوانند با مراجعه به مراکز اسقاط و بازیافت خودرو در این طرح ثبتنام کنند.
وی تاکید کرد: در صورت اسقاط خودرو و طی مراحل قانونی وجه کمک بلاعوض حداکثر ظرف ۴۵ روز از طریق یکی از بانکهای عامل در وجه متقاضی پرداخت میشود.
از سوی دیگر و بر اساس مرحله جدید طرح خروج خودروهای فرسوده در سالجاری خودروسازان ملزم شدند تا در قبال ۳۰درصد از تولیدات خود، خودرو فرسوده از رده خارج کنند.
به گفته رویانیان، بر اساس هماهنگی که با ستاد صورت گرفته مقرر گردید تاهزار میلیارد تومان بودجه در سالجاری از حساب ذخیره ارزی برای اجرای طرح خروج خودروهای فرسوده اختصاص یابد که بر این اساس خودروسازان میتوانند در قبال واردات قطعات مورد نیاز به گمرک برگه اسقاط ارائه کنند.
رویانیان در ادامه عنوان کرد: علاوهبر اختصاص بودجه، بانک مرکزی پذیرفت که اولویت وام خرید خودرو را به خودروهای فرسوده اختصاص دهد تا به این طریق مشکل دریافت وام خودروهای فرسوده نیز برطرف شود.
ارسال نظر