رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی اعلام کرد: طرح تحقیق و تفحص از بانک‌ها نخواهد توانست اهداف متعالی مجلس را برای هدایت بانکداری دولتی به وضعیت مطلوب و بهینه محقق سازد. ارسلان فتحی پور که در گفت‌وگو با ایرنا سخن می‌گفت ضمن اعلام این مطلب افزود: مجالس ششم و هفتم طرح تحقیق و تفحص از بانک‌های دولتی را انجام داده و حجم عظیم پرتفوی عملیات این بانک‌ها سبب شده است، پاسخگویی به سوالات نمایندگان مجلس در قالب طرح تحقیق و تفحص در بازه زمانی طولانی و صرف هزینه‌های مدیریتی، فعالیت‌های بانک‌ها را تحت تاثیر قرار دهد. رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: تحقیق و تفحص از بانک‌ها در مجلس هفتم منجر به تهیه ۱۲ مجلد گزارش تفصیلی، یک جلد خلاصه گزارش ۳۲۵ صفحه‌ای و یک گزارش روکش ۳۵ صفحه‌ای شده است. در حالی که نتایج تحقیق و تفحص مجلس ششم و هفتم به ارتقای کیفی فعالیت‌ها منجر نشده است.

فتحی پور افزود: عدم عنایت و پیگیری نتایج تحقیق و تفحص‌های مجلس ششم و هفتم آثار منفی در اذعان کارکنان بانک‌ها از یکسو و جامعه مشتریان از سوی دیگر بجا می‌گذارد.

فتحی پور تاکید کرد: نظام بانکداری دولتی با دارا بودن بیش از ۱۰۰‌میلیون حساب سپرده و بیش از ۱۵‌میلیون حساب تسهیلات با پیچیدگی در پرونده‌های اعتباری از نظر حجم اوراق (اکثرا متعدد و زائد و غیر شفاف) و با دستورهای محافظه‌کارانه، غیرقابل فهم و حتی غیرقابل درک برای خواندن به مشابه دریای بیکران می‌ماند که برای یافتن هر موضوع نیازهای فراوانی می‌طلبد.