کارنامه بانک ملت در آستانه واگذاری
۵درصد از سهام بانک ملت در شرایطی به عنوان اولین بانک قابل واگذاری و مشمول اصل ۴۴ تا پایان سال جاری در بورس عرضه خواهد شد که جزئیات وضعیت این بانک منتشر میشود. به گزارش خبرگزاری فارس، ۵درصد از سهام بانک ملت در شرایطی سال جاری در بورس عرضه خواهد شد که با توجه به سود
۸۷ ریالی هر سهم این بانک در صورت برخورداری از نسبت قیمت به درآمد (P/E)د ۱۰ نیز، قیمت هر سهم این بانک حداکثر ۸۷ تومان خواهد بود.
در شرایطی هیات پذیرش شرکت بورس در ۱۴ آذر ۸۶ با پذیرش مشروط سهام این بانک مواقفت نموده که بانک ملت از ادغام بانکهای تهران، داریوش، بینالمللی ایران، عمران، بیمه ایران، ایران و عرب، پارس، اعتبارات تعاونی و توزیع، تجارت خارجی و فرهنگیان در تاریخ ۳۱ تیر ۵۹ تشکیل و در اداره ثبت شرکتها به ثبت رسیده و با هدف ارائه خدمات بانکی و تسهیل امور بازرگانی داخلی و خارجی و فعالیت در رشتههای تولیدی در جهت خدمت به اقتصاد کشور، عملیات اجرایی خود را از همان تاریخ آغاز کرده است.
شروط ۹ گانه بورس
شرکت بورس شرایط پذیرش بانک ملت را ملزم به رعایت ۹ شرط کرد که این شروط عبارتند از: تبدیل نوع بانک از سهامی خاص به سهامی عام، تصویب اساسنامه بانک مطابق اساسنامه نمونه تایید شده توسط سازمان بورس و الزامات بانک مرکزی، ارائه صورتهای مالی میاندورهای و بودجه حسابرسی شده سال ۱۳۸۶ تا تاریخ عرضه سهام، پیگیری نحوه تسویه مطالبات بانک از دولت و افشای آن برای عموم، استعلام سیاست دولت در خصوص پرداخت تسهیلات تکلیفی، مابهالتفاوت نرخ سود تسهیلات و تضمینهای لازم در این خصوص، منظور نمودن تعهدات مربوط به بازنشستگی کارکنان بانک در صورتهای مالی میاندورهای ۶ ماهه منتهی به ۳۱/۶/۱۳۸۶، اعلام سیاست تقسیم سود بانک، استقرار کمیتههای حسابرسی و مدیریت ریسک در بانک و معرفی اعضای کمیتهها به بورس و تهیه صورت تطبیق حسابهای فیمابین با بانک مرکزی شامل بدهیهای ارزی و ریالی و تاییدیه حسابرس در این خصوص.
بر اساس این گزارش، بنا بر اعلام مسوولین سازمان خصوصی سازی ۵درصد سهام این بانک قطعا امسال در بورس عرضه خواهد شد.
سرمایه بانک
براساس این گزارش، سرمایه اولیه بانک ملت معادل ۵/۳۳میلیارد ریال، در اثر ادغام بانکهای یاد شده شکل گرفت و آخرین افزایش سرمایه شرکت در ۱۹ مرداد ۸۴ بالغ بر ۱۱۸۶۱میلیارد ریال از محل تجدید ارزیابی داراییهای ثابت و اندوخته تسعیر داراییها و بدهیهای ارزی انجام شد. در حال حاضر سرمایه ثبت شده بانک مبلغهزار و ۳۱۰میلیارد تومان منقسم به یکمیلیارد و ۳۱۰۰ سهم ۱۰۰ تومانی است که تماما متعلق به دولت جمهوری اسلامی ایران است.
وضعیت پراکندگی و سود و زیان شعب بانک
این در حالی است که بانک ملت دارای ۳۳۶ شعبه در تهران (۳۱۸ شعبه سودده و ۱۸ شعبه زیانده)، ۱۶۲۴ شعبه در شهرستانها (۱۴۰۶ شعبه سوده و ۲۱۸ شعبه زیانده) و ۵ شعبه در خارج از کشور (کلا سودده) بوده و مجموع سود شعب سودده برای سال مالی گذشته بالغ بر ۱۶۱میلیاردتومان و مجموع زیانها شعب زیانده برابر ۵/۲۳میلیارد تومان است.
از سوی دیگر ۳۵۴ شعبه از کل شعبههای بانک ملت به صورت سرقفلی و استیجاری مورد استفاده قرار میگیرند که ۱۰۹ شعبه از این تعداد در تهران و مابقی در شهرستانها واقع است.
تعداد پرسنل شرکت در حال حاضر ۲۵هزار و ۶۸ نفر است که ۱۸هزار و ۲۳۳ نفر در واحدهای صف و ۶هزار و ۸۳۵ نفر در واحدهای ستادی فعالیت میکنند.
استراتژیهای بانک
این گزارش میافزاید: مهمترین استراتژیهای بانک ملت توسعه تکنولوژی اطلاعات و ارتباطات، مدیریت روابط مشتریان، بهبود کیفیت خدمات، توسعه منابع انسانی و بهبود شاخصهای عملکرد اعلام شده که برای دستیابی به این استراتژیها اهدافی چون ارتقاء کیفیت و افزایش سرعت ارائه خدمات بانکی، دسترسی مشتریان به خدمات بانکی online، گرایش به سوی بانکداری الکترونیکی، شناسایی و جذب مشتریان کلیدی، تسهیل دسترسی مشتریان به خدمات بانکی، استانداردسازی ارائه خدمات، تمرکززدایی و تفویض اختیار در جهت تسریع ارائه خدمات، بهبود روشهای جذب و نگهداری منابع انسانی در جهت افزایش رضایت مشتریان، حفظ و ارتقاء جایگاه رقابتی بانک، مدیریت بهینه ترکیب سپردههای مشتریان، بهینهسازی پرتفوی مصارف و تعدیل مطالبات فوق و... ترسیم شده است.
طرحهای توسعه بانک
طرحهای توسعه بانک ملت در بخشهای مختلف شامل بخش پروژههای ساختمانی و بخش IT است. این بانک در بخش ساختمانی دارای پروژههای ساختمان مدیریت شعب در ۸ استان کشور، پروژه ساختمانی آموزشی و تفریحی، پروژه ساختمان سایت اصفهان و دیگر پروژههایی است که نهایتا تا پایان سال ۸۹ به بهرهبرداری میرسند. مخارج سرمایهای لازم برای این طرحها جمعا ۷۰۷هزار و ۵۴۵میلیون ریال است که از محل منابع داخلی شرکت تامین مالی خواهد شد. در بخش IT نیز بانک ملت در این بخش دارای پروژههایی در زمینه توسعه کمی پوزهای (POS) فروشگاهی، پروژه تاسیس پایگاههای شبانهروزی، پروژه سامانه بانکداری متمرکز (core banking) است که این طرحها حداکثر تا ۸۹ تکمیل شده و مخارج سرمایهای لازم برای این طرحها جمعا ۴۲۳هزار و ۸۵۰میلیون ریال است که از محل منابع داخلی شرکت تامین مالی خواهد شد.
نسبت کفایت سرمایه بانک
نسبت کفایت سرمایه بانک در پایان سال مالی اخیر معادل ۶۷/۷درصد، میانگین بازده حقوق صاحبان سهام در ۳ سال گذشته معادل ۱/۷درصد و متوسط سود هر سهم ۹۲ ریال اعلام شده در حالی که پیشبینی درآمد هر سهم بانک برای سال مالی منتهی به ۲۹/۱۲/۸۶ ( حسابرسی نشده) معادل ۱۷۹ ریال برآورد شده است.
نسبتهای کارایی و بهرهوری بانک
اکثر نسبتهای کارایی و بهرهوری بانک ملت طی دوره مذکور روند رو به رشدی داشتهاند. مانده تسهیلات اعطایی و سپردههای جذب شده در پایان سال مالی منتهی به ۲۹/۱۲/۸۵ نسبت به سال قبل، به ترتیب ۳۲و۳۵درصد رشد داشته و نرخ رشد نقدینگی بانک در سالهای ۸۳ تا ۸۵ به ترتیب برابر (۷۷)، ۶/۳۳ و ۹/۱۹درصد بوده است.
مطابق طرح مالی سه ساله ارائه شده از سوی بانک ملت به بورس اوراق بهادار، رشد سالانه جذب سپردهها و اعطای تسهیلات به ترتیب معادل ۲۲ و ۲۳درصد و رشد درآمد هر سهم آن معادل ۳۷درصد پیش بینی شده و برای دوره مالی مذکور افزایش سرمایهای مورد انتظار بانک نیست.
مدیران بانک
بنابراین گزارش، علی دیواندری، با مدرک دکترای مدیریت استراتژیک و سوابقی چون عضو هیات علمی دانشگاه، مشاور مدیر عامل و رییس دفتر تحقیقات و برنامهریزی بانک ملت، مدیر عامل و رییس هیات مدیره این بانک است. این در حالی است که عبدالکریم قوامیفر، یونس هرمزی، محمدرضا ساروخانی، محسن فدوی، محمد حسن مقارئی و فتحعلی خوش بین مدیر امور مالی از اعضای هیات مدیره بانک ملت هستند.
کارگزار معرف بانک
با توجه به این نکته که همه بانکهای دولتی و خصوصی دارای شرکتهای کارگزاری اختصاصی هستند، شرکت کارگزاری بانک ملت به عنوان کارگزار معرف و عرضهکننده سهام آن است.
قراردادهای با اهمیت بانک در بخش بینالملل
بر اساس اطلاعات ارائه شده بانک ملت در بخش بینالملل دارای قراردادهای با اهمیتی است که عبارتند از : بانک ملت و بانک تجاری ایران و اروضا (EIH)، اعطای وام تبعی به EIH تا ابتدای سال ۲۰۰۹ به مبلغ ۲/۵میلیون یورو، بانک ملت و شعبه سئول جهت اعطای وام تبعی به شعبه سئول، تا اواخر سال ۲۰۰۹ به میزان ۲۰میلیون دلار، بانک ملت و پرشیا اینترنشنال بانک لندن (PIB) جهت وثایق وام اعطایی از سوی پرشیا بانک لندن به شرکت بازرگانی پتروشیمی لندن تا۲۱ سومین ماه میلادی ۲۰۰۸ به ارزش ۸۹میلیون یورو و بانک ملت و پرشیا اینترنشنال بانک لندن (PIB) با هدف خرید اوراق قرضه بلندمدت به ارزش ۲۸میلیون یورو.
ارسال نظر