معاون امور بانک، بیمه و شرکت‌های دولتی وزارت امور اقتصادی و دارایی گفت: در حال حاضر بحران اصلی جهان بحران نظام پولی بانکی است به همین دلیل نگاه صرف به نظام بانکی را باید تغییر داد. به گزارش ایسنا، سید حمید‌پور محمدی در نشست اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با صنعتگران استان در ساری، افزود: بانک‌های جهان در حال ضعف و رکود قرار دارند، ولی بانک‌های ایران در حال صادرات و واردات هستند. وی اظهار کرد: پولی که مردم در اختیار بانک‌ها قرار می‌دهند ۱۷ تا ۱۹‌درصد آن در بانک مرکزی ذخیره و سه تا پنج‌درصد در اختیار بانک و حدود ۸۰‌درصد مابقی در اختیار صنعتگران قرار می‌گیرد.

پورمحمدی ادامه داد: مردم در سال گذشته ۴۲‌هزار میلیارد ریال در بانک‌های مازندران سپرده‌گذاری کردند که با احتساب ۸۰‌درصد سهم صنعتگران باید ۳۴‌هزار میلیارد ریال در اختیار آنان قرار می‌گرفت، ولی مبلغ ۵۹‌هزار میلیارد ریال در اختیار آنان قرار گرفت که نشان از اختصاص ۱۸۰‌درصد منابع به آنان است.

وی گفت: ایران رویاها و چشم‌اندازهای خود را در سند چشم‌انداز بیست ساله نظام‌مند کرده است و بر این اساس باید به رشدی سریع در پایان این برنامه و به مقام اول در تمامی سطوح دست یابیم. پور محمدی با اشاره به اینکه برای تهیه این چشم‌انداز از قانون سیاست‌های اصل ۴۴ استفاده شده است، گفت: دولت باید زمینه را برای فعالیت بیشتر بخش‌خصوصی آماده کند.

وی موانع اجرای این چشم‌انداز را وجود مقررات و ضوابط زاید دانست و گفت: بسیاری از مقرراتی که در کشور موجود است باعث کندی فعالیت‌های اقتصادی شده که باید برای تسهیل و سرعت بخشیدن به رشد اقتصادی این مقررات متناقض را حذف کرد.

معاون وزیر اقتصاد خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم به اهداف سند چشم‌انداز برسیم باید در کنار خصوصی‌سازی شروع به کوچک تر کردن دولت کنیم.