افزایش ۱۲دلاری قیمت طلا

نرخ بهره یورو یک درصد شد

شماره روزنامه: ۱۷۹۲ تاریخ چاپ: شماره خبر: ۵۰۶۳۴۶ بانک-و-بیمه

گروه بازار پول – نرخ بهره در بانک مرکزی اروپا به یک درصد کاهش یافت.<br>نرخ بهره یورو در بانک مرکزی اروپا با ۲۵/۰درصد کاهش به حد یک درصد رسید. رونق دادن به اقتصاد مهم‌ترین دلیل کاهش نرخ بهره در بانک مرکزی اروپا و انگلیس بوده است.<br>

گروه بازار پول - نرخ بهره در بانک مرکزی اروپا به یک درصد کاهش یافت.
نرخ بهره یورو در بانک مرکزی اروپا با ۲۵/۰درصد کاهش به حد یک درصد رسید. رونق دادن به اقتصاد مهم‌ترین دلیل کاهش نرخ بهره در بانک مرکزی اروپا و انگلیس بوده است.

این هفدهمین بار از اکتبر سال ۲۰۰۸ است که بانک مرکزی اروپا نرخ بهره را از حد ۲۵/۴درصد تا سطح یک درصد پایین آورده است. بانک مرکزی اروپا همچنین با تزریق ۶۰میلیارد یورو (۶/۸۰میلیارد دلار) به اقتصاد کشورهای منطقه یورو از طریق خرید دیون آنها موافقت کرده است.ژان کلود تریشه، رییس بانک مرکزی اروپا در این زمینه گفته است که تصمیم بانک مرکزی اروپا برای خرید اوراق قرضه یورویی به عنوان مطمئن‌ترین نوع دیون مشارکتی بهترین تصمیم بوده که بالغ‌بر ۳۰میلیارد یورو است.

بانک مرکزی اروپا همچنین اعطای وام ۱۲ماهه به بانک‌های اروپایی را نیز در دستور کار خود دارد. تصمیم بانک مرکزی اروپا در کاهش نرخ بهره یورو ضمن تزریق ۶۰میلیارد یورو به اقتصاد کشورهای منطقه، موجب تقویت یورو تا حد ۳۴۲۰/۱ در مقابل دلار نیز شده است.بانک مرکزی انگلیس، اگرچه تاکنون نرخ بهره خود را از حد ۲۵/۵درصد به ۵/۰درصد رسانده هم‌اکنون نرخ بهره را در حد ۵/۰درصد حفظ کرده است. بانک مرکزی انگلیس نیز در راستای تزریق نقدینگی به اقتصاد ۵۰میلیارد پوند (۵/۷۵میلیارد دلار) را از طریق خرید اوراق قرضه دولتی و اوراق قرضه مشارکتی در قالب یک طرح ۱۲۵میلیارد پوندی به اقتصاد این کشور تزریق خواهد کرد، برخلاف بانک مرکزی آمریکا و انگلیس، بانک مرکزی اروپا نمی‌تواند اوراق قرضه دولت‌های اروپایی را خریداری کند. این امر به دلیل تعداد کشورهای منطقه یورو برخلاف اساسنامه بانک مرکزی اروپا است. نرخ پوند انگلیس نیز در مقابل دلار آمریکا تا حد ۵۰۶۸/۱ بالا رفت.
ارز در بازار داخلی
روز پنج‌شنبه نرخ یورو در بازار داخلی با یک تومان افت به نرخ ۱۳۱۴تومان فروخته شد. دلار آمریکا ۲ تومان گران شد و به نرخ ۹۹۵تومان به متقاضیان عرضه شد. پوند انگلیس نیز ۷ تومان گران شد و به رکورد تازه ۱۴۹۰تومان در روزهای اخیر دست یافت. دلار کانادا و استرالیا نیز به ترتیب ۷تومان و ۱۵تومان رشد قیمت را تجربه کردند.
نرخ طلا و سکه
افزایش نرخ هر اونس طلا در بازارهای جهانی، اگرچه با رسیدن به نرخ ۹۱۶دلار تقریبا ۱۲دلار رشد قیمت را رقم زد، اما این افزایش در بازار داخلی تا روز پنج‌شنبه بعد از ظهر تنها یک هزار تومان رشد قیمت را برای سکه بهار آزادی رقم زد. ربع‌سکه و نیم‌سکه تغییرقیمت نداشتند. در عین حال سکه طرح قدیم یک هزار تومان نیز افت قیمت داشت.
سکه بهار آزادی ۲۱۴هزار تومان فروخته شد.نرخ لایبور ۳ماهه در انگلیس نیز به ۹۶/۰درصد سقوط کرد.افزایش بهای نفت تا مرز ۵۷دلار دلیل رشد اصلی نرخ طلا بوده است.انتشار اخباری در مورد کاهش میزان بحران در بانک‌های آمریکایی و خوش‌بینی به آینده اقتصادی آمریکا و رفع بحران تا پایان سال ۲۰۰۹ از یک سو و تقویت پوند و یورو در مقابل دلار از سوی دیگر موجب تقویت طلا نیز شده‌ است.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

ارسال دیدگاه

دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن