خسارت تمامی قربانیان حوادث رانندگی پرداخت می‌شود

رییس‌کل بیمه مرکزی ایران اطمینان داد طی ۲ الی ۳ سال شرکت‌های بیمه خسارت قربانیان حوادث رانندگی را پرداخت می‌کنند.

جواد فرشباف ماهریان در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر به نامه‌ای که به شخص وزیر دادگستری در ارتباط با مشخص کردن تکلیف زندانیان دیه دارای بیمه‌نامه ارسال کرده است اشاره کرد و افزود: طی نامه‌ای به دکتر الهام وزیر دادگستری اعلام کرده‌ایم در صورتی که درآمدهایی که در قانون بیمه شخص ثالث پیش‌بینی شده در ۶ ماهه دوم سال به ما پرداخت شود آمادگی داریم برای پرداخت خسارت به قربانیان حوادث رانندگی اقدام کنیم تا این مشکل را از سیستم قوه قضائیه پاک کنیم. این در حالی است که هم‌اکنون ۴‌هزار و ۵۰۰ راننده به دلیل ناتوانی در پرداخت دیه و عدم حمایت بیمه در پرداخت خسارت، سال‌های سال است که زندگی را پشت میله‌های زندان سپری می‌کنند.از سوی دیگر مشاور وزیر دادگستری در گفت‌وگو با خبرنگار مهراز عملکرد مالی ۴۰ ساله صندوق تامین خسارت‌های بدنی انتقاد کرده و مدعی شده است شرکت‌های بیمه بواسطه ابهام در عملکرد مالی این صندوق، ‌میلیاردها تومان به قربانیان حوادث رانندگی و زندانیان دیه بدهکارند.

به گفته رحیمی اصفهانی، صندوق تامین خسارت‌های بدنی در حق مردم و بچه‌های یتیم و معلولان تخلف کرده و خسارت‌ها را در همان سال وقوع حادثه پرداخت نکرده و یا با سال‌ها تاخیر پرداخت کرده و این وظیفه بیمه مرکزی به عنوان متولی بوده که جلوی این کار را بگیرد که از این امر ممانعت کرده است.

افزایش درآمد صندوق تامین خسارت‌های بدنی

رییس‌کل بیمه مرکزی ایران در ارتباط با درآمد صندوق تامین خسارت‌های بدنی گفت: درآمد صندوق در سال گذشته ۵۰‌میلیارد تومان بوده که با اضافه شدن درآمدهای جدید درآمد صندوق به ۱۵۰‌میلیارد تومان خواهد رسید. فرشباف در پاسخ به انتقادات وزارت دادگستری مبنی‌بر عدم پرداخت واقعی خسارت‌ها از سوی شرکت‌های بیمه گفت: هر میزانی که دادگستری به عنوان خسارت تعیین کند ما به التفاوت آن را شرکت‌های بیمه مکلف هستند در حق خسارت‌دیدگان و زیان‌دید‌گان پرداخت کنند. از سوی دیگر واحد رسیدگی به شکایات و بازرسی عملکرد شرکت‌های بیمه را بررسی می‌کند و به شکایات افراد تحت پوشش رسیدگی می‌کند.رییس‌کل بیمه مرکزی ایران تاکید کرد: تا کنون موردی نداشته‌ایم که صندوق رسیدگی کرده باشد و شرکت‌های بیمه از پرداخت خسارت خودداری کرده باشند.فرشباف صندوق تامین خسارت‌های بدنی را یک واحد سازمانی مستقل تعریف کرد و افزود: این صندوق تحت نظر بیمه مرکزی ایران فعالیت می‌کند و پرسنل آن نیز توسط بیمه مرکزی تامین می‌گردد و به عبارتی صندوق واحدی است که حساب درآمد هزینه دارد و در ترازنامه صندوق که به تصویب مجمع بیمه مرکزی نیز رسیده درآمدها، هزینه‌ها، پرداخت‌ها و وصولی‌ها مشخص شده و هر سال این ترازنامه به صندوق ارائه می‌شود و در مجمع بیمه مرکزی مورد بررسی قرار می‌گیرد. وی در ارتباط با تعیین مدیر صندوق تامین خسارت‌های بدنی نیز گفت: از ۲۰ شهریور باید مدیر جدید صندوق انتخاب شود که بررسی لازم در این خصوص انجام شده و در جلسه فوق‌العاده مجمع تصمیم‌گیری می‌شود.فرشباف در ارتباط با افرادی که به‌رغم در اختیار داشتن بیمه‌نامه به دلیل تصادفات و عدم پرداخت دیه در زندان‌ها به سر می‌برند، گفت: تعدادی حتی از اینکه باید به کجا مراجعه کنند اطلاعی ندارند و جای سوال است که آیا بنده باید به تک‌تک زندان‌ها مراجعه کنم و تعداد افرادی که مشمول دریافت خسارت از بیمه می‌شوند را مشخص کنم؟ رییس‌کل بیمه مرکزی ایران تاکید کرد: بیمه مرکزی مسوولیت رسیدگی به وضعیت زندانیان را ندارد و باید وزارت دادگستری و سازمان زندان‌ها اطلاعات زندانیان مشمول دریافت خسارت را به بیمه مرکزی ایران اعلام کنند و اطمینان داشته باشند بلافاصله نسبت به پرداخت خسارت اقدام خواهد شد.

فرشباف با اشاره به اینکه قوه قضائیه تا کنون هیچ گونه لیستی از زندانیان مشمول دریافت خسارت از بیمه را معرفی نکرده است، افزود: ما نمی‌توانیم تمام فعالیت‌هایمان را تعطیل کنیم و به زندان‌ها سرکشی کنیم و زندانیان مشمول دریافت خسارت از بیمه را شناسایی کنیم و این اطلاع‌رسانی به طور حتم وظیفه قوه قضائیه است اما باید گفت متاسفانه تاکنون حتی دو صفحه گزارش هم در ارتباط با این موضوع از دادگستری به دست ما نرسیده است.

حذف فشارهای تحمیلی به شرکت‌های بیمه

مدیرعامل بیمه آسیا با اشاره به زیان‌های سنگین شرکت‌های بیمه در بخش بیمه شخص ثالث، گفت: اجرای اصل ۴۴ در بخش بیمه بدون حذف فشارهای تحمیلی شرکت‌های بیمه امکان‌پذیر نیست.سید محمدعلی پوریزدی در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر در خصوص تاثیر واگذاری سهام شرکت‌های بیمه در سوددهی آنها، گفت: قرار است نقش دولت در صنعت بیمه کشور به حداقل برسد، بیمه نوعی کسب‌وکار است و باید مدیریت و سرمایه دولت در این صنعت کاهش یابد و سرمایه و مدیریت بخش خصوصی فعال شود.

مدیرعامل بیمه آسیا افزود: مسلما در این زمینه بخش خصوصی زمانی وارد عرصه و فعال می‌شود که فعالیتی که انجام می‌دهد، دارای سودآوری باشد، تا زمانی که مشکلات بخش خصوصی رفع نشود، انگیزه برای ورود به عرصه بیمه نیز کاهش می‌یابد.

وی یکی از دغدغه‌های صنعت بیمه را سهم بیمه شخص ثالث در پرتفوی شرکت‌های بیمه به میزان ۶۰‌درصد عنوان و بر حفظ حقوق شرکت‌های بیمه تاکید کرد و افزود: زیان‌دهی در بخش بیمه شخص ثالث باعث شده تا فشارهای زیادی به شرکت‌های بیمه وارد شود.

یزدی از افزایش ۳۳‌درصدی تعهدات شرکت‌های بیمه در بخش بیمه شخص ثالث خبر داد و تصریح کرد: این در حالی است که این شرکت‌ها حق بیمه سال ۸۵ را دریافت کرده‌اند، بنابراین این امر زیان‌های سنگینی را به شرکت‌های بیمه وارد کرد. وی خاطرنشان کرد: اگر خواهان خصوصی‌سازی شرکت‌های بیمه و اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی هستیم، باید برای برداشتن فشارهایی که بر شرکت‌های بیمه تحمیل می‌شود، چاره‌جویی کرد.