منابع بانک قرضالحسنه از ۷۴ میلیارد تومان گذشت
فاطمه بهادری- اولین جلسه مجمع عمومی بانک قرضالحسنه مهر ایران پس از سه ماه و ۱۰روز از فعالیت رسمی این بانک برگزار شد. این جلسه به ریاست علی صدقی رییس هیاتمدیره و مدیرعامل بانک ملی ایران به عنوان سهامدار عمده و با حضور مدیرعامل، اعضای هیاتمدیره یا نمایندگان بانکهای دولتی به عنوان اعضای مجمع،مدیرعامل و اعضای هیاتمدیره بانک و نمایندگان سازمان حسابرسی و جمعی از مسوولان این بانک برگزار شد و صورتهای مالی بانک قرضالحسنه مهر ایران در سال ۱۳۸۶ توسط حسابرس مستقل و بازرس قانونی قرائت و مورد تصویب اعضای مجمع قرار گرفت.
غلامرضا مصطفیپور، مدیرعامل بانک قرضالحسنه مهر ایران در خصوص برنامههای آینده این بانک تصریح کرد: فعالسازی حساب جاری، عضویت در شتاب، ارائه خدمات بانکداری الکترونیک، توسعه بخش مصارف و تسهیلات ازجمله برنامههای آینده بانک است.
به گفته وی، بانک قرضالحسنه مهر ایران ابزارهای جدید پرداخت قرضالحسنه را که تا به حال تنها در زمینه تسهیلات بوده، معرفی و اجرا خواهد کرد.
وی ادامه داد: اعتبار در حساب جاری و بدهکار کردن حساب جاری از دیگر برنامههای آینده بانک است.
مصطفیپور تصریح کرد: لیزینگ قرضالحسنه نیز از جمله مواردی است که بانک قرضالحسنه مهر ایران در انتظار اخذ مجوز از بانک مرکزی در این زمینه است تا به گونهای فرهنگ وثیقه در نظام بانکداری کشور تعدیل شود.
وی ادامه داد: در لیزینگ قرضالحسنه، افرادی که قصد ایجاد اشتغال دارند از تسهیلات لیزینگی قرضالحسنه (بدون نرخ سود) بانک قرضالحسنه مهر ایران بهرهمند خواهند شد.
در مجمع عمومی بانک قرضالحسنه مهر ایران غلامرضا مصطفیپور با ارائه گزارش عملکرد بانک در سال گذشته و سال جاری، به مواردی از تنگناها و موفقیتهای بانک اشاره کرد و در تبیین اهداف بانک به اجرای بانکداری قرضالحسنه که برگرفته از ارزشهای اسلامی و در راستای تصمیمهای دولت نهم مبنی بر تحقق اصل مهرورزی، برقراری عدالت اجتماعی و اقتصادی است، اشاره کرد و بر توسعه و ترویج فرهنگ قرضالحسنه و تلاش در زمینه خدمت به بندگان خدا از طریق رفع نیازهای اقشار کمدرآمد جامعه به عنوان اهداف اصلی این بانک تاکید کرد و متذکر شد بانک قرضالحسنه مهر ایران با حمایت رییسجمهور و در فاصله زمانی کوتاه در آذرماه سال ۱۳۸۶ با سرمایه ۱۵۰۰۰ میلیارد ریال متعلق به ده بانک دولتی شروع به کار کرد.
در این گزارش از استقرار سیستم Online بین شعب و ستاد بانک، برگزاری آزمون استخدامی، ایجاد تمهیدات مناسب جهت اجرای سیستم
Core Banking، اعطای تسهیلات قرضالحسنه، اخذ مجوز فعالیت از بانک مرکزی، امضای تفاهمنامه بین بانک و برخی از سازمانها و نهادها و تدوین دستورالعملهای عملیاتی فعالیت بانکداری قرضالحسنه بهعنوان مهمترین دستاوردهای این بانک در یک سال گذشته ذکر شده است.
مدیرعامل بانک قرضالحسنه مهر ایران در پایان سخنان خود، اظهار داشت: با توجه به اینکه اغلب فعالیتهای مالی و گردش وجوه در جامعه توسط بانکها و از طریق خدمات حساب جاری ارائه میشود بر ضرورت تسریع و ارتقای سطح خدمات بانک در وصول اسناد تجاری مشتریان، عضویت در اتاق پایاپای، بهرهمندی از سامانه ساتنا و سیستم شتاب و سایر خدمات بانکداری مدرن و بانکداری الکترونیکی تاکید کرد.
بنابراین گزارش بانک قرضالحسنه مهر ایران طی سه ماه و ده روز فعالیت در سال ۱۳۸۶ موفق به جذب ۷۸ هزار و ۵۷۸ فقره حساب
پسانداز قرضالحسنه بالغ بر ۲۰۶ میلیارد ریال گردید.
همچنین براساس آمارهای پایان آبانماه سال ۱۳۸۷ تعداد حسابهای پسانداز قرضالحسنه این بانک بالغ بر ۱۳۷ هزار و ۲۲۰ فقره به مبلغ ۷۴۴هزار و ۷۳۷ میلیارد ریال میباشد. لازم به توضیح است فعالیتهای بانک در ۲۳۰ شعبه متشکل از ۲۱۰ شعبه Online و Real time و ۲۰ شعبه سنتی متمرکز است.
سهامداران بانک قرضالحسنه بانکهای دولتی هستند اما ما خصوصی هستیم
همچنین مدیرعامل بانک قرضالحسنه مهر ایران افزود: به رغم اینکه سهامداران بانک قرضالحسنه مهر ایران بانکهای دولتی هستند، اما این بانک ۱۰۰درصد خصوصی است.
وی در گفتوگو با ایلنا به تشریح وضعیت این بانک در سیستم بانکی پرداخت و در آستانه سالگرد تاسیس این بانک از استقلال این بانک در شبکه بانکهای کشور خبر داد.
مدیرعامل بانک قرضالحسنه مهر ایران در پاسخ به این سوال که آیا با توجه به شرایط فعلی که اکثر بانکها به جذب منابع قرضالحسنه و پرداخت تسهیلات میپردازند، حضور بانک قرضالحسنه توجیه لازم را دارد یا خیر؟ گفت: در حال حاضر ۷ بانک دولتی - تجاری و ۴ تا ۵ بانک تخصصی، سه بانک خصوصی و تعداد قابل توجهی موسسات مالی و اعتباری و تعاونیهای اعتباری و صندوقهای قرضالحسنه که بخشی دارای مجوز و بخش دیگر فاقد مجوز هستند، در حال فعالیت هستند.
وی افزود: بخشی از منابعی که این موسسات جذب میکنند، از جنس قرضالحسنه است. بانکها در جذب منابع قرضالحسنه تلاشهای زیادی دارند و برای موفقیت در این بخش هزینههای قابل توجهی از جمله جوایز قرضالحسنه را انجام میدهند. مصطفیپور ابراز داشت: علت اصلی تلاش برای جذب منابع قرضالحسنه افزایش ارزان قیمت است تا بتوانند از طریق تخصیص بخشی از آن به تسهیلات درآمدزا سود خود را ماکزیمم کنند.
مدیر عامل بانک قرضالحسنه مهر ایران تصریح کرد: این درحالی است که این امکان وجود دارد تا منابع قرضالحسنه به تسهیلات قرضالحسنه اختصاص پیدا کند. به عبارت دیگر ما میتوانیم این استنباط را داشته باشیم که یکی از انگیزههای سپردهگذار قرضالحسنه مصرف آن در بخش قرضالحسنه یا اعطای آن در بخش قرضالحسنه است.
وی با بیان تحلیل شخصی خود اظهار داشت: من این طور تحلیل میکنم که دو انگیزه اصلی و بنیادی برای ایجاد بانک قرضالحسنه وجود دارد؛ نخست اینکه به صورت تخصصی این بانک بتواند منابع قرضالحسنه را جذب کند و فقط به تسهیلات قرضالحسنه اختصاص بدهد که مخاطبین خاصی را شامل میشود.
وی در بیان انگیزه دوم تاسیس بانک قرضالحسنه گفت: بانکهای تجاری رسالت و مسوولیت خاصی دارند و چشمانداز خاصی برایشان تعریف شده است و باید به همان مسوولیت و رسالتی که بر عهدهشان است، ورود پیدا کنند. جنس فعالیت قرضالحسنه متفاوت است و با فعالیتهای تجاری و سرمایهگذاری و اقتصادی بسیار متفاوت است، در صورتی که عملکرد بانکهای تجاری در ارتباط با قرضالحسنه تقریبا با اندکی تسامح همانی است که در رابطه با فعالیتهای تجاری انجام میدهند.
مصطفیپور تاکید کرد: باید فعالیت قرضالحسنه بانکها از سایر فعالیتهایشان جدا شود و به فعالیت تجاریگری خودشان بپردازند و از طرف دیگر بانک قرضالحسنه هم انحصارا به فعالیتهای تخصصی قرضالحسنه بپردازد.
ارسال نظر