مهر- درحالی که قرار بود به سپرده‌های عمره سود بلند مدت ۲۰ درصد تعلق گیرد مبلغ پرداختی سود سپرده‌های عمره‌گذاران ۶درصد و بسیار کمتر از نرخ مصوب اعلام شد. این در شرایطی است که فرآیند اعزام ۹ سال به طول می‌انجامد و در این مدت پول متقاضیان نزد بانک باقی می‌ماند. اعلام سود سپرده ۶ درصد از سوی مدیرعامل بانک ملی و رییس شورای هماهنگی مدیران عامل بانک‌های دولتی باعث اعتراض سپرده‌گذاران عمره شده است به‌طوری‌که متقاضیان عمره عنوان می‌کنند که چرا همانند دیگر سپرده‌گذاری‌ها سود به آنان پرداخت نمی‌شود.فرشاد حیدری، مدیرعامل بانک ملی هفته گذشته با بیان اینکه تعیین نرخ سود سپرده به عهده‌ بانک‌ها گذاشته شده است، گفت: بر این اساس نرخ سود سپرده‌ کوتاه‌مدت روز شمار ۷ درصد، سپرده کوتاه‌مدت ۳ماهه ۱۰ درصد، سپرده کوتاه‌مدت ۶ ماهه ۱۲ درصد، سپرده مدت‌دار ۹ ماهه ۱۵ درصد، سپرده یک ساله ۱۷ درصد و سود سپرده پنج ساله ۲۰ درصد تعیین شد. همچنین ‌برای سپرده‌های دو تا چهار ساله تعیین سود بانکی در اختیار بانک‌ها است.

این در حالی است که اعزام ۶ میلیون و ۶۰۰ هزار متقاضی عمره حدود ۹ سال به طول می‌انجامد، چرا که هر سال به طور متوسط ۸۰۰ تا ۹۰۰ هزار نفر اعزام می‌شوند. بنابراین انتظار می‌رفت سود سپرده به عمره‌گذاران حداقل از سود بانکی پنج ساله برخوردار شود؛ چون تعدادی از زائران باید سال‌های طولانی پشت نوبت اعزام باقی بمانند اما از سود بسیار کمی بهره‌مند شوند.

در همین حال حسینی وزیر امور اقتصادی و دارایی و سخنگوی اقتصادی دولت نیز عنوان کرده که نرخ سود سپرده‌ها بین ۷ تا ۲۰ درصد است و باید نرخ سود سپرده‌های یکساله ۱۷ درصد و ۵ ساله ۲۰ درصد باشد. همچنین نرخ سود سپرده‌های بین ۱ تا ۵ ساله نیز در اختیار بانک‌ها است.

از سوی دیگر علی لیالی، رییس سازمان حج و زیارت چندی قبل در مورد سود سپرده به عمره‌گذاران تاکید کرده بود که سود سپرده عمره‌گذاران همانند سایر سپرده‌گذاری‌ها و مصوب بانک‌ها است.پس از اظهار‌نظرهای عنوان شده از سوی مسوولان، مشخص است که با وجود گفته مسوولان سود سپرده‌گذاران عمره همانند سایر سپرده‌ها نیست و بسیار کمتر از آنان است.در همین رابطه علی محدث، مدیر اداری مالی سازمان حج و زیارت در گفت‌وگو با خبرنگار مهر در مورد قرارداد سازمان حج با بانک‌ها گفت: تعیین نرخ سود سپرده‌های عمره بر عهده سازمان حج نیست و در قرارداد موجود نیز عنوان شده که سود سپرده بر عهده بانک‌ها است.محدث افزود: مقرر شده است که براساس قوانین و مقررات بانکی کشور نرخ سود سپرده عمره‌گذاران تعیین و پرداخت شود و بانک‌ها موظف به اجرای آن هستند.مدیر اداری مالی سازمان حج و زیارت تاکید کرد که سازمان حج تعیین‌کننده سود نیست اما مدافع زائران و عمره‌گذاران است و اجازه نمی‌دهد حقی از آنان تضییع شود.