ایرنا- قائم‌مقام بانک مرکزی با استناد به سخنان اخیرمدیرگروه خاورمیانه و آسیای مرکزی صندوق بین‌المللی پول گفت: اجرای موفق قانون هدفمندی یارانه‌ها تحسین سازمان‌های بین‌المللی اقتصادی را درپی داشت و آنان علاقه‌مند به آگاهی از علل موفقیت هستند. سیدحمید پورمحمدی افزود: پیشنهاد مدیرکل صندوق بین‌المللی پول مبنی بر اینکه زیبنده است اقدام اخیر ایران الگوی کشورهای درحال توسعه شود ما را در اهتمام به تداوم اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها مصمم‌تر می‌کند.

صندوق بین‌المللی پول در تازه‌ترین گزارش خود از چشم‌انداز اقتصادی خاورمیانه و کشورهای آسیای مرکزی نیم‌نگاهی نیز به وضعیت اقتصاد ایران پس از اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها داشته و در یکی از گزارش‌های خود پیرامون این قانون ضمن ارائه چالش‌های پیش روی مقامات ایران در تداوم اجرای این بسته سیاسی، پیامدهای مثبت اجرای این قانون را نیز مورد توجه قرار داده است.

در این گزارش افزایش قیمت‌های فعلی را باعث کاهش حدود ۶۰ میلیارد دلاری مخارج دولت بابت پرداخت یارانه در هر سال می‌داند که حدود ۳۰ میلیارد دلار باید در خانوارها توزیع مجدد شود.

بر این اساس حدود ۱۸ میلیارد دلار نیز باید به بخش صنعت جهت بهبود وضعیت فناوری و کاهش مصرف انرژی و ۱۲ میلیارد دلار نیز به دولت در جهت افزایش کارآیی انرژی و افزایش پرداخت‌های ناشی از قیمت‌های جدید تعلق گیرد.

از نکات مورد توجه در این گزارش اصلاحات آرام و افزایش تقاضا برای خرید کالاهای ایرانی در نتیجه پرداخت نقدی یارانه‌ها است که در نتیجه آن اقشار فقیر منفعت بیشتری دریافت کرده‌اند.

قائم‌مقام بانک مرکزی همچنین گفت: اختصاص اعتبار برای تامین کالاهای مورد نیاز مردم جهت ذخیره‌سازی برای اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها یکی از تجلیات نظام بانکی در این عرصه بود.

وی اظهار داشت: ساماندهی ۲۰ میلیون حساب بانکی که دولت بدون دغدغه منابع هدفمندی را ارائه کند، از جمله اقداماتی بود که همزمان با اجرای قانون بدون کوچک‌ترین اشتباه در شبکه بانکی صورت گرفت.

پورمحمدی کمک به تامین و ذخیره‌سازی ۲ میلیون تن کالای اساسی مورد نیاز مردم را بخشی از فعالیت‌های سیستم بانکی در ماه‌های پایانی سال گذشته بیان کرد و گفت: تامین منابع برای مردم و حفظ واحدهای تولیدی و اشتغال یکی دیگر از ارکان فعالیت نظام بانکی درهدفمندی یارانه‌ها است.