لیلا اکبرپور- ماه آینده سالروز تغییر مدیریت گروهی بانک‌های دولتی است. سال گذشته در چنین زمانی دولت تصمیم به برکناری یکباره مدیران عامل بانک‌های ملی، ملت، صادرات، سپه و تجارت گرفت و آقایان انصاری، دیوان‌دری، برهانی، درخشنده و اسکندری جانشین آقایان سیف، منوچهری، حسینی هاشمی، خاوری و میلانی شدند. این در حالی است که اواخر تابستان امسال و در اولین روزهای مهرماه مجامع بانک‌های دولتی برگزار شد و هر چند صورت‌های مالی همگی به تصویب مجمع رسید اما نامه قدردانی وزارت امور اقتصادی و دارایی تنها برای بانک ملت نوشته شد.

همزمان با درج نامه سپاس وزیر امور اقتصادی و دارایی از دیوان‌دری به خاطر همکاری و مدیریت هماهنگش در این بانک در روزنامه‌های اقتصادی کشور، خبر برکناری برهانی مدیرعامل بانک صادرات نیز در یکی از روزنامه‌ها چاپ شد.

نکته ظریف در این دو خبر این می‌تواند باشد که وزارت امور اقتصادی و دارایی به موقع از دو ابزار تشویق و تنبیه برای ساماندهی نظام پولی کشور استفاده می‌کند.اکنون این سوال پیش می‌آید، آیا بار دیگر شاهد تغییر مدیران بانک‌های دولتی البته بانک‌های تجارت، صادرات، مسکن و ملی را در آینده نزدیک خواهیم بود؟

البته در پاسخ به این سوال به جز خود وزارت اقتصاد کس دیگری نمی‌تواند خبر درستی بدهد در این مدت خبر قابل توجه ای که بتوان از قول مدیران بانک‌های فوق بازگو کرد نیز به گوش نرسید. اسکندری مدیر عامل بانک تجارت تنها در مراسم افتتاح شعبه مجازی این بانک دیده شد و هیچ خبرنگاری برای لحظه‌ای نتوانست روی انصاری و برهانی را ببیند.

آنچه در این مدت از بانک ملی شنیده شد، تنها حضور بهمنی عضو هیات‌مدیره این بانک بود که به تنهایی بار مسوولیت بانک ملی را بر دوش می‌کشید، تا جایی که جانشینی او به جای جمالیان مدیر عامل سابق بانک رفاه منتفی شد و نوری به این پست رسید. چنانچه خبر برکناری قریب‌الوقوع انصاری از بانک ملی صحت داشته باشد، شاید بهمنی گزینه بعدی این پست مدیریتی باشد. در مورد بانک صادرات در همین حد هم حداقل ما خبری نشنید‌ه‌‌ایم.

ای کاش این بار دولت برای انتخاب مدیران عامل بانک‌های دولتی شتاب نداشته باشد زیرا آنچه سرمایه اصلی یک بانک است اعتماد مردم به آن است و قطعا بانکی که مدیرعاملش سالی یک بار عوض شود نه در خود سیستم بانک و نه در میان مشتریانش اعتماد لازم را به دست نخواهد آورد.