سخنگوی خانه صنعت و معدن ایران:
مقررات بانکی با ساختار طرح بنگاههای زودبازده در تقابل است
ایسنا- سخنگوی خانه صنعت و معدن ایران معتقد است: یکی از بزرگترین مشکلات تقابل مقررات بانکی با ساختار طرح بنگاههای کوچک و زودبازده است. مهندس حسینپور توضیح داد: یکی از نقاط قوت اجرای طرحهای بنگاههای زودبازده این است که پس از سالها سیاستها در جهت توسعه اقتصادی بر محور صنایع کوچک قرار گرفته است.
وی افزود: این موضوع در حالی است که در کشورهای توسعه یافته سالها است که توسعه صنایع کوچک را به عنوان یکی از ارکان توسعه اقتصادی در حال اجرا دارند.
حسینپور اظهار داشت: متاسفانه تاکنون منابع بانکی در جهت توسعه این طرحها شکل نگرفته است.
وی عنوان کرد: باید در تدوین طرح بنگاههای اقتصادی زودبازده با افرادی که نقشی در اجرای آن دارند مشورت و نظرخواهی شود.
حسینپور خاطرنشان کرد: در اجرای طرح بنگاههای کوچک و زودبازده، باید دستگاههای موجود در طرح مشارکت داشته باشند و خود را در اجرای هرچه بهتر طرح سهیم ببینند.
وی گفت: متاسفانه بهرغم همه تلاشهای مسوولان هنوز همکاری کامل دستگاهها در اجرای طرح دیده نمیشود. این طرح یک طرح ملی برای حل مشکلات ملی همچون بیکاری است که برای اجرای آن نیاز به عزم ملی وجود دارد.
سخنگوی خانه صنعت و معدن ایران تصریح کرد: بانکها احساس میکنند مجبور به اجرای طرح بنگاههای کوچک و زودبازده شدهاند و این موضوع سبب ایجاد مانع در روند پیشرفت طرحهای کوچک و زودبازده و کند شدن سرعت اجرای این طرحها میشود.
وی گفت: پیشنهاد میکنیم یک هم اندیشی و بازنگری در ساختار طرح در جهت همدلی و مستحکم کردن پیوند نرمافزاری همه اجزا با طرح انجام شود.
حسینپور خاطرنشان کرد: پس از اجرای این مرحله باید در مدیریتها و دستگاههایی که مانع و یا کندکننده روند پیشرفت طرح هستند اصلاح و یا تغییرها صورت گیرد تا اجرای طرح به حداکثر سرعت خود دست یابد.
وی یادآور شد: یکی از مشکلات طرحها نبود استراتژی توسعه صنعتی در بخشها است.
طرحهای زودبازده اشتغال پایدار ایجاد نمیکنند
با تشکیل بنگاههای اقتصادی زودبازده در کشور نمیتوان اشتغال پایدار ایجاد کرد.
علیاکبر عیوضی، رییس کانون هماهنگی شورای اسلامی کار استان تهران، درباره طرح بنگاههای اقتصادی زودبازده گفت: اگر بنگاههای اقتصادی زودبازده به صورت کارشناسی و دقیق ایجاد شوند، شاید بتوانند تا حدودی نیاز اشتغال در کشور را تامین کنند.
وی افزود: اگر این طرح بخواهد به صورت عجولانه اجرا شود، هیچ نفعی عاید کشور نمیکند و تنها اعتبارات کشور را بیهدف هزینه خواهیم کرد.
عیوضی بیان کرد: دولت ابتدا باید بنگاههای مورد نیاز کشور و میزان تولیدات آنها را شناسایی کند که براساس نیازهای کشور، طرحهای اشتغالزایی از تسهیلات بانکی بهره بگیرند.
وی اهداف قانونگذار در زمینه بنگاههای اقتصادی زودبازده را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: این مسوولان اجرایی هستند که باید این اهداف را به ظهور برسانند، در غیر این صورت طرح بنگاههای اقتصادی زودبازده نیز به سرنوشت وامهای خوداشتغالی دچار خواهد شد، چراکه تنها اسما وام خوداشتغالی پرداخت شد و در عمل این طرح به نتیجه نرسید.
رییس کانون هماهنگی شورای اسلامی کار استان تهران تصریح کرد: همچنین باید نظارت دقیق بر عملکرد بنگاههای اقتصادی زودبازده نیز پس از دریافت وام صورت پذیرد تا بنگاهها از هدف خود منحرف نشوند.
ارسال نظر