ایسناـ شرکت‌های دولتی برای ورود به بخش خصوصی باید رویکرد و نگرش خود را تغییر دهند و پرسنل فنی خود را از نظر دارابودن تخصص لازم گزینش کنند. محمدمهدی عزیزی، مدیر بیمه‌های اموال بیمه‌سینا، در گفت‌وگو با خبرنگار بانک و بیمه ایسنا، درباره نقش صنعت بیمه در اقتصاد توضیح داد: زمانی که نفوذ بیمه در زمینه‌های مختلف بیشتر باشد، ریسک فعالیت‌های اقتصادی نیز کاهش می‌یابد. بدین ترتیب ریسک‌پذیری صاحبان سرمایه نیز افزایش می‌یابد. وی با بیان اینکه نفوذ بیمه در صنایع و پوشش آن باید مورد اندازه‌گیری قرار گیرد، افزود: این مساله نیز باید مشخص شود که آیا شرکت‌های بیمه در تمامی صنایع و رشته‌های مورد نیاز فعالیت می‌کنند یا خیر؟ در حال حاضر در قسمت ریسک‌های ماشین‌آلات، ساختمان یا آتش‌سوزی، باربری و اتومبیل و درمان ریسک‌های موجود مورد پوشش قرار می‌گیرند، حال اگر قسمتی از کارخانه‌ای آتش گرفته باشد توقف تولید کارخانه مورد بیمه واقع نمی‌شود بلکه تنها خسارت آتش‌سوزی پرداخت می‌شود.

وی ادامه داد: زمانی که شرکت‌های بیمه به فکر شکوفایی اقتصاد باشند باید پوشش‌های ریسک‌های اقتصادی را نیز به عهده گیرند. منظور از این ریسک‌ها اتفاقاتی همانند کاهش قیمت نرخ ارز و دلار نیست بلکه منظور ریسک اموال و موجودی و دارایی شرکت‌ها است.

به گفته او تجمع شرکت‌های خصوصی و سه شرکت دولتی آسیا، البرز و دانا در بخش خصوصی فرصتی است تا رقابت افزایش یابد و شرکت‌های بیمه پویاتر شوند. در حال حاضر ضریب نفوذ بیمه در ایران بسیار پایین است و در قسمت آتش‌سوزی کمتر از ۲۰درصد منازل تحت پوشش بیمه قرار گرفته‌اند.

عزیزی با بیان اینکه بازار بالقوه زیادی برای پوشش ریسک‌ها برای شرکت‌های بیمه وجود دارد، تصریح کرد: هر چه شرکت‌های بیمه بیشتر فعالیت کنند بازار رقابتی بزرگ‌تری ایجاد خواهد شد، در این حالت نرخ‌ها تا اندازه‌ای تعدیل می‌شوند که از لحاظ فنی قابل توجیه است. وی نقاط قوت شرکت‌های دولتی را برای ورود به بخش خصوصی دارا بودن بازار هدف اولیه و بالابودن پرتفوی آنها دانست و تاکید کرد: امروزه سهم شرکت‌های دولتی بزرگ در بازار بیمه در حال کاهش است اما شرکت‌های خصوصی روند فعالیت آرام خود را طی می‌کنند و در بازار شرکت دیگر وارد نمی‌‌شوند، اگر نظارت تعرفه‌ای به مالی تغییر یابد رقابت بهتری در بازار بیمه ایجاد خواهد شد، این تغییر نظام بیمه‌ای تابع تصمیم بیمه مرکزی است.