راز حفظ سلطه بیتکوین
به گزارش ارز دیجیتال، کریس لارسن، همبنیانگذار ریپل معتقد است که اگر بیتکوین به مصرف همین میزان از انرژی ادامه دهد، نمیتواند برای مدت زیادی دوام بیاورد. او همچنین تنها راه بیتکوین برای رهایی از این مشکل را کنار گذاشتن الگوریتم اجماع اثبات کار و رویآوردن به اثبات سهام میداند. لارسن در گزارشی که روز پنجشنبه در وبسایت مدیوم منتشر شده، دراینباره گفته: من معتقدم که اگر بیتکوین میخواهد ارز دیجیتال اول و پیشرو بازار باقی بماند، این تغییر ضروری است.
الگوریتم اجماع اثبات کار، مدلی است که برای استخراج بیتکوین از آن استفاده میشود. این مدل با مصرف انرژی بالایی که دارد شناختهشده است. دستگاههای قدرتمندی که آنها را تحتعنوان «ماینر» میشناسیم، برای استخراج بیتکوین با یکدیگر رقابت میکنند. در نهایت هر دستگاهی که معادلات پیچیده بیتکوین را زودتر حل کند، برنده این رقابت است و پاداش استخراج به وی تعلق میگیرد. همین رقابت بر سر استخراج بیتکوین باعث شده هر روزه دستگاههای پرقدرتتری تولید و روانه بازار شوند؛ که این خود بهمعنی مصرف برق بیشتر است. بهعقیده لارسن: مقبولیت بیتکوین در میان سرمایهگذاران شخصی و شرکتها روزبهروز بیشتر میشود. این در حالی است که دنیا در حال مواجهه با تغییرات اقلیمی است. اگر اوضاع به همین منوال پیش برود، مصرف برق بیتکوین به حدی میرسد که برای جهان غیرقابلتحمل خواهد بود.
طبق دادههای پلتفرم دیجیکونومیست، کربنی که در اثر استخراج بیتکوین تولید میشود با کربن تولیدشده در کل کشور بلغارستان برابر است. همچنین هر تراکنش بیتکوین میتواند انرژی موردنیاز بیش از یک ماه یک خانوده آمریکایی را تأمین کند.
برخی از طرفداران بیتکوین معتقدند که مدل اثبات کار آنقدرها هم بد نیست. بهعنوان مثال، آنها عنوان میکنند که استخراج بیتکوین میتواند جامعه را به استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر تشویق کند یا مصرف برق بیتکوین در مرور زمان کمتر خواهد شد. اما بهعقیده لارسن، هیچیک از این اظهارات صحیح و قابلاتکا نیستند. لارسن معتقد است که باید مدل اثبات کار را همان طور که امروز هست ببینیم (نه آن طور که در آینده خواهد بود) و حقیقتی که وجود دارد این است که اثبات کار یک «فناوری با طراحی فوقالعاده، اما منسوخ» است.
لارسن در این گزارش بیان کرده که ارزهای دیجیتال مبتنی بر اثبات کار برای حفظ حیات خود، باید با تغییرات روز همراه شوند. او ارز دیجیتال XRP را که از یک بلاکچین فدرالی استفاده میکند ارز باثباتتری میداند. لارسن همچنین معتقد است که بلاکچین آنها (که تنها به تعداد محدودی از افراد اجازه اعتبارسنجی تراکنشها را میدهد) آسیب بسیار کمتری به محیطزیست وارد میکند و از نظر مصرف انرژی بهینهتر است.
بهعلاوه، لارسن طرفدار الگوریتم اجماع اثبات سهام است. این الگوریتم، اعتبارسنجها را بر اساس میزان سرمایهای که در شبکه سهامگذاری کردهاند انتخاب میکند. هرچه میزان ارز دیجیتالی که سهامگذاری میکنید بیشتر باشد، پاداشی که دریافت میکنید هم بیشتر خواهد بود. از ارزهای دیجیتال محبوبی که از اثبات سهام استفاده میکنند میتوان به ترون، تزوس و اتریوم ۲.۰ اشاره کرد.
لارسن در مورد این ارزها میگوید: این پروژهها امتحان خود را پس دادهاند و غیرمتمرکز بودن آنها ثابت شده است.
لازم به ذکر است که سلطه بیتکوین در بازار ارزهای دیجیتال در حال کاهش است. از ابتدای سال تاکنون، سهم بیتکوین از این بازار ۱۸ درصد کاهش داشته و از ۶۹ درصد به ۵۱ درصد رسیده است. با این اوصاف، شاید به تغییری در عملکرد این ارز دیجیتال محبوب نیاز داشته باشیم. سلطه بیتکوین در حالی کاهش پیدا کرده است که پلنبی (PlanB)، تحلیلگر معروف و خالق مدل انباشت به جریان (S۲F)، معتقد است که با وجود سقوط ۲۵ درصدی قیمت بیتکوین، بازار صعودی این ارز دیجیتال در سال ۲۰۲۱ همچنان ادامه دارد.
به گزارش کریپتوپوتیتو، پلنبی معتقد است که افت قیمت اخیر بیتکوین بهمعنی پایان روند صعودی این ارز دیجیتال در سال جاری نیست. بیتکوین طی روزهای گذشته با یک افت قیمت شدید مواجه شد و ۱۶ هزار دلار از قیمت خود را طی یک هفته از دست داد؛ اما بهعقیده پلنبی، این بخشی از فرآیند صعودی بیتکوین است و قیمت این ارز دیجیتال میتواند تا ۲۸۸ هزار دلار هم افزایش پیدا کند.