نوسان فلز زرد پشت خط ۱۸۰۰ دلاری ادامه دارد
بدهبستان طلا و دلار
این در حالی است که ارزش دلار آمریکا دقیقا روندی مخالف با روند طلا داشته است. طلا که اکنون در کانال 1790 دلاری در نوسان است دو هفته اخیر را کاهشی بوده است و تا اینجای هفته جاری نیز بازدهی منفی داشته است و در صورت ادامه روند کنونی سومین هفته نزولی را نیز ثبت خواهد کرد. شاخص دلار آمریکا نیز آخرین بار در میانه ماه نوامبر سه هفته کاهشی متوالی را ثبت کرده و بعد از آن روندی صعودی را پیش گرفته بود. در همین راستا نرخ بهره اوراق 10 ساله آمریکا نیز مانند شاخص دلار در مسیر ثبت سومین هفته کاهشی است و اگر این روند تغییر نکند این اتفاق در بازار اوراق نیز رقم خواهد خورد. نرخ بهره اوراق 10 ساله نیز اکنون در میانه کانال 5/ 1 درصدی در حال نوسان است.
دلایل کم خرید طلا
با اینکه در هفتههای گذشته ارزش دلار آمریکا تضعیف شده است، اما تحلیلگران بازار نشانههای ریکاوری از این شاخص مهم در بازار جهانی دریافت کردهاند. جهشهای صعودی پراکنده شاخص دلار در روزهای اخیر یکی از عواملی است که فعلا طلا را در رسیدن به مرز 1800 دلاری ناکام گذاشته است. جورج بوئله، تحلیلگر بازارها در کمپانی ABN به همین دلیل معتقد است شاید خرید طلا در وضعیت کنونی امری منطقی نباشد. این کارشناس بازار در این باره در مصاحبه با رویترز گفت: فعلا دلایل زیادی در بازار وجود ندارد و اگر ما مجددا در بازار شاهد صعود ارزش دلار و همچنین صعود در نرخ سود اوراق قرضه باشیم طلا مجددا پتانسیل کاهش قیمت را دارد. افزایش نسبی ارزش دلار در میانه روز چهارشنبه در حقیقت ارزش اسکناس آمریکایی را از پایینترین ارزش در هفت هفته اخیر نجات داد. با افزایش ارزش دلار، قیمت طلا که با این ارز سنجیده میشود برای دارندگان دیگر ارزهای جهان افزایش پیدا میکند و از طریق این کانال تقاضای طلا کاهش پیدا میکند.
همچنین در روز گذشته بیشتر بازارهای سهام جهانی روز قرمزی را پشت سر گذاشتند؛ شاخص MSCI جهانی که بیانگر وضعیت کلی بازارهای سهام معتبر در جهان است روز گذشته حدود 3/ 0 درصد کاهش پیدا کرد و همین امر در ابتدای روز سبب افزایش ارزش طلا شد اما در ادامه روز همانطور که گفته شد افزایش ارزش دلار راه پیشروی طلا را سد کرد.
انتظار بازار برای بانکهای مرکزی
در حال حاضر اغلب سرمایهگذاران و معاملهگران در انتظار نشست بانک مرکزی اروپا در روز پنجشنبه هفته جاری هستند. اغلب سرمایهگذاران درباره روشنتر شدن مواضع بانک مرکزی اروپا در مورد برنامههای حمایتی پیشرو هستند. همچنین نشست سیاستگذاری فدرال رزرو نیز هفته آینده برگزار خواهد شد. اغلب بازارها در سال گذشته تحت تاثیر اقدامات انبساطی بانکهای مرکزی و به طور ویژه دو بانک مرکزی آمریکا و اروپا روندی صعودی داشتند و تحت تاثیر اثرات مخرب پاندمی کرونا قرار نگرفتند. همچنین یکی دیگر از عوامل موثر در بازار در آینده میانمدت افزایش تقاضای فیزیکی طلا توسط کشورهایی مانند هند و چین است.