چشمانداز موسسه آکسفورد از رشد اقتصاد جهانی بهروز شد
آخرین بهروزرسانی این موسسه از پیشبینی تولید ناخالص داخلی جهان در سالهای ۲۰۲۱ و ۲۰۲۰ نشان میدهد با وجود افزایش سویههای جدید ویروس کرونا در جهان، آکسفورد پیشبینی خود از رشد اقتصاد جهانی در سال ۲۰۲۱ را ۱/ ۰ درصد افزایش داده است؛ به طوری که پیشبینی این موسسه از رشد اقتصاد جهان برای سال ۲۰۲۱ به ۱/ ۶ درصد و برای سال ۲۰۲۲ به ۳/ ۴ درصد رسیده و نسبت به صندوق بینالمللی پول پیشبینی خوشبینانهتری از رشد اقتصاد جهانی داشته است.
دادههای اخیر تایید میکنند که گرچه سرعت رشد اقتصاد جهانی در فصل اول سال ۲۰۲۱ کاهش داشته است، افزایش محدودیتهای کرونایی نسبت به آنچه انتظار میرفت ضربه کمتری بر فعالیتهای اقتصادی داشته که تا حدی منعکسکننده این موضوع است که کسبوکارها در برخورد با فاصله اجتماعی و سایر قوانین مربوط به ویروس کرونا سازگارتر شدهاند.
در کوتاهمدت، ریسکها همچنان روندی نزولی دارند؛ افزایش موارد جدید ویروس کرونا حتی در کشورهایی چون آمریکا و شیلی که روند واکسیناسیون در جریان است، یکی از موارد نگرانی است ولی فرضیه اصلی آکسفورد بر این است که در این کشورها واکسیناسیون بر افزایش موارد ابتلا پیروز خواهد شد. با این وجود آخرین دادههای فعالیت اقتصادی امیدوارکننده هستند. ماه گذشته شاخص ترکیبی مدیران خرید PMI به بیشترین میزان خود در طول شش سال اخیر صعود کرد که دیدگاه آکسفورد مبنی بر سرعت گرفتن مجدد رشد اقتصاد جهانی در سهماه دوم ۲۰۲۱ را تایید میکند.
بهعلاوه کاهش چشمگیر موارد ابتلا به ویروس در برخی کشورها چون انگلستان این امید را ایجاد کرده که واکسیناسیون در مقیاس بالا میتواند شرایط را برای کاهش معنادار و پایدار محدودیتها فراهم کند، به طوری که این موضوع میتواند به حمایت از مرحله بعدی بهبود اقتصادی کمک کرده و خانوارها را برای خرج کردن انباشت پساندازشان تشویق میکند. در حال حاضر فرض بر این است که بخش نسبتا کمی از این پساندازهای اضافی هزینه شود و روند کار نسبتا تدریجی باشد، اما سرعت گرفتن روند خرج کردن پساندازها میتواند سرعت رشد را در نیمه دوم سال افزایش دهد. آکسفورد انتظار دارد بر حسب برابری قدرت خرید PPP تولید ناخالص داخلی تا ۳/ ۶ درصد در سال ۲۰۲۱ و ۵/ ۴درصد در سال ۲۰۲۲ افزایش یابد که از پیشبینی ۶ درصدی و ۴/ ۴درصدی صندوق بینالمللی پول بالاتر است.