وزیر اقتصاد خبر داد
جلب ۸/ ۳ میلیارد دلار سرمایهگذاری خارجی
به گزارش «ایسنا» فرهاد دژپسند طی سخنانی در دویست و چهل و پنجمین نشست هیات سرمایهگذاری خارجی، بر لزوم تعیین ضمانتها و مشوقهای لازم برای سرمایهگذاران ایرانی مقیم خارج از کشور و تصویب این مشوقها در قالب قوانین رسمی تاکید کرد. وی با اشاره به جلب ۸/ ۳ میلیارد دلار سرمایهگذاری خارجی در قالب پروژههای مصوب هیات سرمایهگذاری خارجی طی ۶ ماه اول سال ۱۳۹۹، عملکرد همکاران سازمان سرمایهگذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران و اعضای هیات سرمایهگذاری خارجی در این خصوص را با توجه به محدودیتها و تنگناهای موجود، بسیار ارزشمند و قابلتقدیر ارزیابی کرد.
جذب سرمایه خارجی بهتر از دریافت وام
دژپسند با اشاره به اینکه جذب سرمایه خارجی به مراتب بهتر از دریافت وام است، گفت: سرمایهگذاری خارجی به معنای دریچه ورود فناوری، ایجاد اشتغال و افزایش تولید است، بنابراین دستگاههای اجرایی باید نهایت تلاش خود را بهکار گیرند تا «جلب» سرمایهگذاری خارجی را به «جذب» تبدیل کنند.
وزیر اقتصاد افزود: یکی دیگر از مزایای جذب سرمایهگذاری خارجی این است که با پذیرش یک سرمایه، عملا فرد سرمایهگذار تبدیل به سفیر و حافظ منافع ما در کشور فرستنده سرمایه میشود؛ زیرا مطالبه او از دولت خود این خواهد بود که از اتخاذ تصمیماتی که سرمایه وی در ایران را به خطر بیندازد خودداری کند و به این شکل، به استحکام روابط دو کشور نیز کمک میکند. به گفته دژپسند یکی از راههای جذب سرمایهگذاری خارجی، رفع مشکلات و تسهیل رویهها برای سرمایهگذاران داخلی است.
تسهیل و تسریع جلب سرمایه ایرانیان مقیم خارج از کشور
وزیر اقتصاد در ادامه با اعلام اینکه اخیرا، طرحی از سوی وزارت اقتصاد برای تسهیل و تسریع در جلب سرمایه ایرانیان مقیم خارج از کشور به هیات دولت ارائه شده است، تصریح کرد: براساس این طرح، امتیازات، مشوقها و تضامینی برای این دسته از سرمایهگذاران در نظر گرفته میشود که از جمله این تضامین، تصویب امتیازات مذکور در قالب «قانون» توسط مجلس شورای اسلامی است تا دیگر کسی نگران تغییر احتمالی رویهها به واسطه تغییر مقامات دولتی نباشد. وی ادامه داد: کشور برای تحقق جهش تولید، حداقل ۷۰۰ تا ۱۰۰۰ هزار میلیارد تومان در سال نیاز به سرمایهگذاری دارد و جذب سرمایهگذاری خارجی نیز میتواند در این زمینه نقشآفرین باشد. دژپسند در ادامه، عملکرد ادارات کل امور اقتصادی و دارایی استانهای وزارت اقتصاد در جلب سرمایهگذاری خارجی را از ملاکهای مهم ارزیابی مدیران کل این ادارات عنوان و اظهار کرد: هر استانی که رتبه بالاتری را بهدست آورد، مورد تشویق قرار خواهد گرفت و یکی از بهترین گزینهها برای جذب سرمایهگذاری خارجی در استانها ، استفاده از ویژگیهای منطقهای است. وزیر اقتصاد با اشاره به توسعه سامانههای الکترونیکی سرمایهگذاری خارجی در استانها، خواستار همکاری بیشتر مدیران کل و مقامات استانی جهت جلب و جذب سرمایهگذاری خارجی شد.
گزارشی از نشست هیات سرمایهگذاری خارجی
طبق اعلام وزارت اقتصاد، در دویست وچهل و پنجمین نشست هیات سرمایهگذاری خارجی ۶۸ طرح سرمایهگذاری خارجی با ارزشی معادل یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار به تصویب رسید. براساس این گزارش، این طرحها که از سوی اتباع ۱۵ کشور جهان ارائه شده است، شامل ۴۲ طرح سرمایهگذاری خارجی جدید و ۲۳ مورد مرتبط با تغییرات طرحهای سرمایهگذاری خارجی و انتقالات ارزی سرمایهگذاران و همچنین ۳ مورد افزایش سرمایهگذاری است که این طرحهای سرمایهگذاری در ۱۸ استان کشور اجرا میشوند. از دیگر مصوبات این نشست میتوان به افزایش سرمایهگذاری، اصلاح مجوز سرمایهگذاری خارجی، تمدید مجوز سرمایهگذاری خارجی با بازپرداخت اقساط تسهیلات مالی و انتقال سود سهام سرمایهگذاران خارجی اشاره کرد.