گروه دیگری اعتقاد داشتند، اساسا بازار تحت‌تاثیر خبر سیاسی نبوده و بازار به واسطه تعطیلات و نبود معامله‌گران در بازار با معامله خاصی روبه‌رو نبوده است. گروه آخر معامله‌گران، کاهش نرخ حواله درهم به زیر مرز ۳ هزار و ۲۰۰ تومانی را عاملی می‌دانستند که منجر به افت قیمت دلار در بازار داخلی شده است. دیروز همسو با افت قیمت دلار، سکه تمام بهار آزادی در جهت کاهشی حرکت کرد و با افت ۴۰ هزار تومانی به ۴ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان رسید. یکی دیگر از عواملی که در افت قیمت سکه موثر بود، افت بهای اونس در بازارهای جهانی بود که به زیر مرز هزار و ۵۰۰ دلار رفت.

خلوتی بازار در روز اخبار سیاسی

در اولین روزی که پس از تاسوعا و عاشورای حسینی، بازار ارز رسما باز می‌شد، معامله‌گران چندانی در بازار حضور نداشتند و خرید و فروش‌های چندانی در آن انجام نمی‌شد. عده‌ای عنوان می‌کردند معامله‌گران خرید و فروش‌های خود در هفته جاری را انجام داده‌اند و به تعطیلات رفته‌اند یا به احترام فضای محرم، معاملات خود را تعطیل کرده‌اند. دیروز در برابر صرافی‌های بانکی نیز افراد خاصی حضور نداشتند و می‌توان گفت بازار در یک روز نیمه تعطیل به سر می‌برد. در چنین شرایطی بعضی از فعالان باور دارند، برای رصد روند بازار باید منتظر آغاز معاملات از ابتدای هفته آینده بود.

در حالی که عده‌ای تعطیلات معامله‌گران را عامل افت قیمت دیروز می‌دانستند، گروه دیگری از فعالان باور داشتند، افزایشی‌های بازار تحت‌تاثیر خبر برکناری جان بولتون عقب کشیده‌اند.

رئیس‌جمهوری آمریکا عنوان کرده بود، به جان بولتون اطلاع دادم که دیگر به حضور او در کاخ سفید نیازی نیست. من و دیگر اعضای دولت با بسیاری از پیشنهاد‌های او شدیدا مخالف بودیم، به همین دلیل از او خواستم استعفایش را تقدیم کند، او هم این کار را کرد. برخی از تحلیل گران عنوان می‌کردند، ممکن است که اخراج این مشاور جنگ طلب به معنای زمینه‌سازی برای مذاکره با ایران باشد.

به گزارش بلومبرگ، اخراج بولتون می‌تواند زمینه‌ساز تغییر در سیاست خارجی آمریکا شود و در مورد ایران باعث شود که ترامپ رویه متعادل‌تر و نرم‌تری را در پیش بگیرد. با توجه به اینکه در ماه‌های اخیر شاهد رویه نرم‌تری از ترامپ در مورد ایران هستیم، می‌توانیم پیش‌بینی کنیم که خروج بولتون باعث تغییر رویه ترامپ شود. ترامپ ابتدا از حداکثر فشارها بر ایران حمایت می‌کرد، اما او اخیرا با دیپلماسی نرم‌تری آمده است و در جلسه گروه هفت در فرانسه، ۱۲ پیش شرط دولت خود برای رفع تحریم‌ها علیه ایران را به سه مورد کاهش داد و در فرانسه از مذاکره سخن گفت.

با این حال، عده زیادی از تحلیلگران بازار ارز نیز با این موضوع موافق نیستند و عنوان می‌کردند، باید دید رویه دولت آمریکا به چه صورت ادامه پیدا خواهد کرد. از نظر آنها تحریم‌های جدید آمریکا شاید بیشتر این سیگنال را منعکس کند که این کشور هم چنان قصد دارد فشار حداکثری اقتصادی را ادامه دهد.

در این میان، عده دیگری از فعالان، افت قیمت دلار را بیشتر ناشی از عقبگرد نرخ حواله درهم دانستند. دیروز نرخ حواله درهم از مرز ۳ هزار و ۲۰۰ تومانی عقب نشینی کرد و تا محدوده ۳ هزار و ۱۷۰تومانی افت کرد. در صورت ادامه افت درهم، احتمال دارد که قیمت دلار در بازار ارز روز پنج‌شنبه کاهش بیشتری را تجربه کند. نرخ حواله درهم و دلار رابطه مستقیمی با یکدیگر دارند و معمولا هر زمانی قیمت ارز کشور همسایه پایین‌تر بیاید، در بازار ارز داخلی نیز سیگنال کاهشی به معامله‌گران مخابره می‌شود.

 

 

 

واکنش بازارها به برکناری بولتون

سه سکانس از جدایی بولتون

موج هیجان در سهام خودرویی

نشانه‌های فروپاشی باند «بی»

دیپلماسی ظریف و اخراج آقای سیبیل!