شورای جهانی طلا در اوایل سال جاری میلادی اعلام کرد حجم طلای خریداری شده از سوی بانک‌های مرکزی جهان در سال ۲۰۱۸ میلادی به دومین رکورد مجموع سالانه خود رسید و بانک‌های مرکزی در سال گذشته میلادی در مجموع ۵/ ۶۵۱ هزار تن طلا خریداری کردند که در مقایسه با سال ۲۰۱۷ میلادی ۷۴ درصد افزایش نشان می‌دهد.

فدرال رزرو آمریکا

میزان طلای بانک‌های مرکزی جهان به بالاترین سطح خود در ۵۰ سال اخیر رسیده است و در این بین پنج بانک مرکزی جهان که بزرگ‌ترین ذخایر طلا را در اختیار دارند به ترتیب عبارتند از فدرال رزرو آمریکا با ۸ هزار و ۴۰۷ تن طلا که بیش از ۷۵ درصد از ذخایر ملی این کشور را تشکیل می‌دهد.

آلمان

دومین بانک بزرگ مرکزی جهان به لحاظ ذخایر طلا دویچه بوندس بانک آلمان است که در حال حاضر ۳ هزار و ۴۸۳ تن طلا دارد و بیش از ۷۰ درصد از ذخایر خارجی آلمان را تشکیل می‌دهد. همچنین بانک مرکزی آلمان در حال تلاش برای بازگرداندن ۶۷۴ تن طلای خود از بانک فرانسه و فدرال رزرو آمریکا است که انتظار می‌رود فرآیند بازگرداندن طلای آلمان تا سال ۲۰۲۰ میلادی تکمیل شود.

ایتالیا

سومین بانک بزرگ مرکزی جهان به لحاظ ذخایر طلا ایتالیا با ۲ هزار و ۵۳۴ تن طلا است که تقریبا ۷۰ درصد از ذخایر خارجی این کشور را تشکیل می‌دهد. به گفته بانک مرکزی ایتالیا، طلا به‌عنوان امن‌ترین سرمایه‌گذاری در زمان تلاطم اقتصادی و حفاظت در مقابل نوسان دلار آمریکا است.  

فرانسه

چهارمین بانک بزرگ مرکزی جهان به لحاظ ذخایر طلا، فرانسه است که ۲ هزار و ۵۱۸ تن طلا را نگه داری می‌کند و حدود ۶۰ درصد از مجموع ذخایر خارجی این کشور را تشکیل می‌دهد. دولتمردان فرانسوی خواستار توقف فروش طلای این کشور و نیز بازگرداندن تمام شمش‌های طلای فرانسه از سایر کشورها هستند.

روسیه

 پنجمین بانک بزرگ مرکزی جهان به لحاظ ذخایر طلا روسیه است که ۲ هزار و ۱۴۹ تن طلا دارد و در ۶ سال اخیر روند خرید طلا را به شدت افزایش داده است. روسیه اقدام به فروش وسیع اوراق خزانه داری آمریکا در جهت خرید طلا به‌عنوان بخشی از تلاش دولت روسیه برای کنار گذاشتن دلار از اقتصاد این کشور کرده است.   ناگفته نماند که با وجود افزایش خرید طلا در سال ۲۰۱۸، موسسه «متالز فوکس» پیش‌تراعلام کرده بود: خرید طلا از سوی بانک‌های مرکزی جهان در سال ۲۰۱۹ به ۶۰۰ تن کاهش خواهد یافت؛ درحالی‌که افزایش تقاضای جهانی طلا در سال‌جاری میلادی به بالاترین سطح خود در ۴ سال اخیر می‌رسد.  گزارش سالانه موسسه مشاوره‌ای «متالز‌فوکس» حاکی از آن است که افزایش مصرف طلا از سوی جواهرسازان انتظار جهش تقاضا برای طلا را به بالاترین سطح خود در ۴ سال اخیر رسانده است. این شرکت مشاوره‌ای فلزات گرانبها اعلام کرد انتظار می‌رود مصرف جهانی طلا در سال‌جاری میلادی به ۴ هزار و ۳۷۰ تن افزایش پیدا کند که بالاترین رقم از سال ۲۰۱۵ میلادی به بعد محسوب می‌شود.میزان مصرف طلای جهانی در سال گذشته میلادی ۴ هزار و ۳۶۴ تن پیش‌بینی شده بود. برآورد می‌شود عرضه جهانی طلا یک روند افزایشی متعادلی را در سال‌جاری میلادی داشته باشد و با یک درصد رشد به ۴ هزار و ۷۰۷ تن برسد.