برخی معامله‌گران با اذعان به رشد روز چهارشنبه از احتمال تغییر سبک رشد شاخص ارزی سخن گفتند. به گفته آنها، در روزهای ابتدایی مهرماه نیز قیمت دلار روند افزایشی داشت، ولی دامنه نوسان کم بود و قیمت هرگز نوسان روزانه دو رقمی را تجربه نکرد. قیمت دلار از تاریخ ۳ تا ۱۰ مهر، ۶ افزایش را در روزهای کاری به ثبت رسانده بود، با این حال، نوسان هیچ کدام بالای ۸ تومان نبود. به این ترتیب، نوسان دو رقمی روز چهارشنبه برای برخی معامله‌گران نقش نقطه برشی داشت که انتظار داشتند روند قیمت پس از آن تغییر کند. این دسته جهت، نشانه‌ها و دلایلی را نیز برای تغییر سبک افزایش قیمت مطرح کردند. به گفته افزایشی‌ها، هر چقدر در فصل پاییز به سوی جلو حرکت کنیم، میزان تقاضا در بازار افزایش بیشتری پیدا می‌کند و این موضوع می‌تواند تحرک معامله‌گران برای افزایش قیمت را بالاتر ببرد. در کنار این، از هفته آینده با باز شدن بازارهای چین، انتظار می‌رود تقاضای شرکت‌های تجاری داخلی نیز بالاتر برود. بالا بودن قیمت دلار در معاملات فردایی روز چهارشنبه نشانه دیگری بود که معامله‌گران از آن به‌عنوان شاهدی برای افزایش نوسان یاد کردند. در ساعات انتهایی روز چهارشنبه دلار در مقاطعی در معاملات فردایی بالای ۳ هزار و ۹۵۰ تومان معامله شد.

در روزی که دلار در معاملات نقدی به سطح ۳ هزار و ۹۵۰ تومان نزدیک شد، سکه تمام بهار آزادی از مرز روانی یک میلیون و ۲۵۰ هزار تومان عبور کرد. روز چهارشنبه، سکه ۷ هزار تومان افزایش یافت و به بهای یک میلیون و ۲۵۲‌هزار تومان رسید. سکه پیش از این در تاریخ ۲۵‌شهریور در سطح قیمتی بالاتری قرار داشت. در کنار رشد دلار که مهم‌ترین محرک سکه‌بازان بود، بهای اونس در بازارهای جهانی نیز تا ساعت ۳ بعدازظهر نه‌تنها در برابر افت بیشتر مقاومت کرد، بلکه به‌سوی محدوده هزار و ۲۸۰ دلار حرکت کرد. به این ترتیب، روند اونس تا ساعت ۳‌بعدازظهر روز چهارشنبه حامی سکه طلا بود.

   عوامل رشد دلار

یکی از مهم‌ترین عوامل اثرگذار در رشد دلار، بالا رفتن نرخ حواله درهم بود. نرخ این ارز روز چهارشنبه از محدوده هزار و ۸۰ تومان عبور کرد و به بهای هزار و ۸۳ تومان رسید. نرخ حواله درهم و دلار با یکدیگر رابطه مستقیم دارند و به‌طور سنتی افزایش یکی منجر به رشد دیگری می‌شود. دیگر عامل مهمی که توانست قیمت دلار را دچار افزایش کند، تحرکات معامله‌گران آتی بود. به گفته یکی از بازیگران باتجربه بازار، فردایی‌ها فعالیت خود را پس از تعطیلی صرافی‌های بانک‌ها در انتهای روز سه‌شنبه شدت دادند. این موضوع موجب شد که دلار در ابتدای روز چهارشنبه معاملات خود را در سطح جدیدی نسبت به روز سه‌شنبه آغاز کند.  در پنجمین روز هفته، شاخص بازار ارز معاملات خود را با قیمت ۳ هزار و ۹۳۲ تومان آغاز کرد که افزایشی ۸ تومانی نسبت به قیمت بسته شده روز سه‌شنبه داشت. در ادامه روز این ارز حرکت آرام صعودی را پی گرفت، به‌طوری‌که پیش از ساعت ۲ بعدازظهر به قیمت ۳ هزار و ۹۳۵ تومان رسید. با این حال، پس از این ساعت و آغاز تسویه‌های ارزی، شدت رشد قیمت بیشتر شد و در نهایت قیمت در مقاطعی از محدوده ۳ هزار و ۹۴۰ تومان بالا رفت.

 

06-01