دومین افزایش متوالی شاخص ارزی ثبت شد
تثبیت دلار در کانال جدید؟
دنیای اقتصاد: روز یکشنبه، دلار دومین افزایش متوالی را تجربه کرد تا برای دومین روز در کانال ۳ هزار و ۸۰۰ تومان نوسان کند. روز یکشنبه، شاخص بازار ارز با ۵ تومان افزایش به قیمت ۳ هزار و ۸۱۰ تومان رسید. با وجود این افزایش، فضای بازار ارز در هشتمین روز مردادماه آرامتر از روز ابتدایی هفته بود و معاملهگران در زمینه خرید و فروش دلار احتیاط بیشتری داشتند.
در چنین شرایطی، شماری از معاملهگران اعتقاد داشتند، افزایش دلار در کانال ۳ هزار و ۸۰۰ و نبود یک اصلاح قیمتی میتوانند از نشانههای پایداری قیمت در کانال جدید مد نظر قرار گیرند.
دنیای اقتصاد: روز یکشنبه، دلار دومین افزایش متوالی را تجربه کرد تا برای دومین روز در کانال ۳ هزار و ۸۰۰ تومان نوسان کند. روز یکشنبه، شاخص بازار ارز با ۵ تومان افزایش به قیمت ۳ هزار و ۸۱۰ تومان رسید. با وجود این افزایش، فضای بازار ارز در هشتمین روز مردادماه آرامتر از روز ابتدایی هفته بود و معاملهگران در زمینه خرید و فروش دلار احتیاط بیشتری داشتند.
در چنین شرایطی، شماری از معاملهگران اعتقاد داشتند، افزایش دلار در کانال ۳ هزار و ۸۰۰ و نبود یک اصلاح قیمتی میتوانند از نشانههای پایداری قیمت در کانال جدید مد نظر قرار گیرند. در کنار این، روز یکشنبه، شماری از صرافیهای بانکی نیز اقدام به عرضه ارز در کانال ۳هزار و ۸۰۰ تومان کردند. به گفته برخی از بازیگران باتجربه بازار، عرضه بازیگران بازارساز در سطح جدید میتواند نشاندهنده پذیرش آن از سوی سیاستگذار ارزی باشد. این در حالی است که برخی معاملهگران این تصور را مطرح کرده بودند که بازارساز نسبت به سطح ۳ هزار و ۸۰۰ تومان حساسیت دارد و با افزایش عرضه ارز سعی خواهد کرد که قیمت را به محدوده ۳ هزار و ۷۹۰ تومان بازگرداند. به گفته کارشناسان، اصرار بازارساز بر حفظ کانال ۳ هزار و ۷۰۰ تومان میتوانست در دراز مدت منجر به در رفتن فنر دلار و افزایش دامنه نوسان شود. در این شرایط، کارشناسان پیشنهاد دادهاند، بازارساز با پذیرش کانال ۳ هزار و ۸۰۰ تومان اجازه دهد پتانسیلهای افزایشی قیمت به تدریج تخلیه شود. اگر ماندگاری دلار را بتوان به پذیرش سطح ۳ هزار و ۸۰۰ تومان از سوی بازارساز ارتباط داد، بنابراظهار نظر کارشناسان میتوان سیاست پیش گرفته شده را به فال نیک گرفت. چنانکه روند قیمت دلار در روز یکشنبه نشان میداد، عدم اصرار بر پایین آوردن کانالی حتی موجب شد دامنه نوسان دلار در روز یکشنبه نسبت به روز شنبه پایینتر بیاید. این در حالی است که در صورتی که دلار از سطح ۳ هزار و ۸۰۰ تومان افت میکرد، میتوانست با افزایش خریدها در کف قیمت و هجوم نوسانگیران دچار افزایش قیمت شود. به گفته فعالان، با توجه به احتمال افزایش تقاضا در ادامه تابستان قیمت دلار میتواند رشد بیشتری را تجربه کند. با این حال، بازارساز میتواند با عرضه متناسب ارز نیروهای افزایشی را مدیریت کند. در روزی که قیمت دلار به آرامی به افزایش خود ادامه داد، سکه تمام بهار آزادی نیز در کانال یک میلیون و ۲۲۰ هزار تومان بالاتر رفت. در هشتمین روز مردادماه، سکه تمام بهار آزادی ۳ هزار تومان افزایش را تجربه کرد و به بهای یک میلیون و ۲۲۳ هزار تومان رسید. به گفته فعالان، سکه در حالی که در هفته گذشته به زیر مرز یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان رفته بود، به یکباره در مسیر افزایشی قرار گرفت. روند افزایشی سکه در روزهای اخیر انتظارات افزایشی را در بازار بالاتر برده است. با این حال، اکثر معاملهگران در انتظار آغاز بازارهای جهانی در روز دوشنبه هستند.
روز احتیاطی
روز یکشنبه قیمت دلار نوسان زیادی نداشت و بیشتر معاملهگران با احتیاط موقعیت خود را در بازار تعیین کردند. در دومین روز هفته، شاخص بازار ارز معاملات خود را با قیمت ۳ هزار و ۸۰۸ تومان آغاز کرد که افزایشی ۳ تومانی نسبت به قیمت بسته شده روز شنبه داشت. با وجود رشد ابتدای روز، در ادامه قیمت دلار نوسان چندانی را تجربه نکرد و در نهایت با قیمت ۳هزار و ۸۱۰ تومان به کار خود پایان داد. افزایش دلار در بازار داخلی در ۲ روز ابتدایی هفته در حالی به ثبت رسید که شاخص دلار در آخرین روز کاری بازارهای جهانی دچار کاهش شده بود.
ارسال نظر