شماره روزنامه ۶۱۰۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۸۰ دنیای اقتصاد

اخبار باشگاه اقتصاددانان - روزنامه شماره ۶۰۸۰

  • خوف و رجای سرمایه‏‏‌

    پرهام پهلوان: فضای بازارهای مالی برای سرمایه‌گذاران ترسناک شده است. ریزش شدید بازار ارزهای دیجیتال و دو ارز مهم و بزرگ آن، بیت‌کوین و اتریوم، بازار رمزارزها را در شرایط نزول هیجانی قرار داده است. از طرف دیگر در بازارهای سنتی سهام، در پی ارزش‌‌‌گذاری فراتر از انتظار شرکت‌های فناوری و شبکه‌‌‌های اجتماعی، نگرانی‌هایی به وجود آمده است که ترس از ترکیدن حباب و ریزش بازار را تقویت می‌کند. به‌عنوان مثال، شبکه اجتماعی تیک‌تاک به ترتیب ۲ و ۱.۶۸برابر دو غول نفت و گازی آرامکو و شل، ارزش‌‌‌گذاری شده است. «باشگاه اقتصاددانان» در این پرونده به بررسی فضای ترس و خوف در بازارهای مالی و وظایف بانک‌های مرکزی از جمله بانک‌مرکزی ژاپن و فدرال‌رزرو پرداخته است.
  • پاسخ به شوک‏‏‌ها و درهم‏‏‌تنیدگی بازارهای مالی

    حسین احمدی /دانشجوی دکترای مالی دانشگاه تهران
    امروزه پیشرفت‌‌‌های مهم در زمینه معاملات ماشینی و یکپارچگی بسیار زیاد بازارها ی مالی، باعث شده است تا انتقال شوک‌‌‌های مالی و اقتصادی بسیار شدت بگیرد که در برخی موارد به بیش‌‌‌واکنشی بازارها (Over reaction) منجر می‌شود. در برخی موارد نیز سنجش به‌منظور پاسخ بر مبنای مدل‌‌‌های قبلی دشوارتر شده است. در یک‌هفته گذشته، برخورد چند شوک اقتصادی و مالی سبب شد تا شاخص Nikkie -مهم‌ترین شاخص بازار سهام ژاپن- بالاترین ریزش خود از سال ۱۹۸۷ را تجربه کند و حتی برای ساعاتی انجام معاملات در بازار سهام ژاپن ممنوع شود. بازار سهام آمریکا نیز در کنار آمارهای نسبتا ناامیدکننده از نرخ بیکاری (که قاعده Sahm در مورد رابطه نرخ بیکاری و رکود اقتصادی را فعال می‌کند)، شروع به ریزش کرد و سایر بازارهای مالی از جمله بیت‌کوین و قیمت نفت نیز واکنش‌‌‌های ریزشی بالایی داشتند.
  • ترس از رکود جهانی

    هادی اسماعیل پورمقدم/عضو هیات علمی گروه اقتصاد دانشگاه فردوسی مشهد
    رکود معمولا به‌عنوان کاهش قابل‌توجه فعالیت اقتصادی در سراسر اقتصاد تعریف می‌شود که بیش از چند ماه طول می‌‌‌کشد و با کاهش تولید ناخالص داخلی واقعی، اشتغال، تولید صنعتی و تجارت عمده‌‌‌فروشی و خرده‌‌‌فروشی آشکار می‌شود. در اقتصاد کینزی، بر نقش مخارج دولت در تحریک تقاضا در دوران رکود اقتصادی تاکید می‌شود. از این‌رو، افزایش هزینه‌‌‌های دولت می‌‌‌تواند با ایجاد شغل و افزایش هزینه‌‌‌های مصرف‌کننده به مقابله با رکود اقتصادی کمک کند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر