شماره روزنامه ۶۱۰۰
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۵۰ دنیای اقتصاد

اخبار باشگاه اقتصاددانان - روزنامه شماره ۶۰۵۰

  • راه و چاه دولت چهاردهم

    امروز بسیاری از ناظران بیرونی منتظر آغاز به کار دولت چهاردهم هستند تا نحوه مواجهه این دولت با مسائل و چالش‌‌‌های اقتصادی کشور را دریابند. بر این مبنا هنوز با قطعیت نمی‌‌‌توان از یک دکترین واحد در دولت چهاردهم سخن به میان آورد؛ اما حرف و حدیث پیرامون بینش اقتصادی حاکم بر دولت، نیروهای اصلی و روش حل مسائل بالا گرفته است. به همین بهانه «باشگاه اقتصاددانان» به سراغ پژوهشگران کشور رفته و از آنها درباره آینده سیاست‌های اقتصادی در کشور، بینش اقتصادی دولت چهاردهم، کم و کیف استفاده از کارشناسان و نحوه چینش نیروها پرسیده است. حاصل کار اینک پیش‌روی شماست.
  • سمبل‌کار یا کارشناس؟

    دکتر محمد قاسمی/ عضو هیات‌علمی دانشگاه علامه طباطبایی
    هفته قبل افتخار داشتم که در مشهد مقدس به همراه خانواده در جمع صمیمی برادران کارآفرین نعیمی‌پور و مهندس شریعتی‌مقدم، در خدمت دکتر پاپلی یزدی باشم. صحبت از توسعه روستایی و آمایش سرزمین شد و ایشان بیان کردند که سال‌ها قبل پیامدهای روندهای فعلی را به دستگاه‌های کارشناسی دولت گفته‌اند، ولی در عمل توجهی به این نظرات نشده و روندهای تخریبی ادامه یافته است و نسبت به اصلاح روندها امیدواری چندانی نداشتند. کثیری از بهترین کارشناسان و فرهیختگان علمی کشور، رغبتی برای ارائه نظرات و شرکت در جلسات دستگاه‌های دولتی ندارند. یکی از دلایل مهم این وضع، قرار گرفتن افراد سمبل‌کار در مناصب مهم است.
  • یک پیشنهاد برای انتخاب همکاران اقتصادی

    دکتر محمدرضا یوسفی شیخ‌رباط/ استاد اقتصاد دانشگاه مفید قم
    نتیجه انتخابات دور دوم ریاست‌جمهوری، پیروزی مسعود پزشکیان بود که وعده اقتصادی مشخصی برخلاف کاندیداهای دیگر نداد. او بر محورهایی مانند تلاش برای بهبود روابط خارجی به‌عنوان یک متغیر کلیدی برای تغییر وضعیت اقتصادی ایران تاکید داشت. اما اکنون او رئیس‌جمهور است و رأی‌دهندگان انتظار تغییر در زندگی خود را دارند.
  • رئیس‏‏‌جمهور و توانایی مدیریت امور

    دکتر زاهد شیخ‏‏‌الاسلامی/ مشاور لیدر شیپ در شرکت‌های خصوصی
    خب، آقای پزشکیان رئیس‌جمهور شد و حالا نگاه‌ها به ایشان است که شنل قرمز را بپوشد و همه مسائل را حل کند. انتظار عمومی این است که ایشان با معدودی از حلقه نزدیکان خود پاسخ همه سوالات را داشته باشند. اما این همان تصور غلط عموم از مقوله مدیریت است. در دنیای به‌غایت پیچیده امروز و در شرایط امروز ایران، این نگاه به مقوله مدیریت نه‌تنها کارآمد نیست، بلکه خطرناک است.
  • چالش‏‏‌های هزارتوی آقای دکتر!

    محمدجواد نظری /فارغ‏‏‌التحصیل اقتصاد از موسسه مطالعات پیشرفته تهران (Teias)
    مرحله دوم چهاردهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری با پیروزی مسعود پزشکیان به پایان رسید و او به‌زودی سکان هدایت قوه مجریه را در دست خواهد گرفت. می‌توان گفت که نهمین رئیس‌جمهور ایران، پرچالش‌‌‌ترین مسیر ریاست‌جمهوری بعد از انقلاب را پیش‌روی خود دارد؛ چراکه علاوه بر مصائب اقتصادی، کمترین سرمایه اجتماعی بعد از انقلاب را همراه خود می‌‌‌بیند. این موضوع از میزان مشارکت در مراحل اول و دوم انتخابات عیان است و نیازی به توضیح بیشتر نیست.پرواضح است که آقای پزشکیان در این دوره ریاست‌جمهوری چاره‌‌‌ای جز اصلاحات عمیق و دردناک اقتصادی ندارد؛ از ناترازی انرژی خصوصا بنزین تا اصلاح نظام بانکی و ارز چندنرخی.
  • چند هشدار به دولت چهاردهم

    امیر قاسمی/ پژوهشگر اقتصادی
    مسعود پزشکیان در حالی پیروز چهاردهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری شد که باید در کمترین زمان ایجاد تغییرات اساسی را در دستور کار قرار دهد. او برخلاف اسلاف خود نتوانسته است قبل از انتخابات موجی را شکل دهد و عمده رای‌دهندگان به او افرادی هستند که در واقع تلاش داشتند تا یک جریان خاص را از پاستور دور نگه دارند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر