روزهای سرنوشت

 در هفته‌های اخیر گردهمایی‌های حزبی برگزار نشده، مبارزات انتخاباتی نامزدهای حزب دموکرات به تعویق افتاده و در مجموع، روند عادی مبارزات انتخاباتی متوقف شده است و این به معنای تحولات بزرگ در انتخابات ریاست جمهوری ماه نوامبر است. در حال حاضر بسیاری از دموکرات‌ها تردید دارند که مجمع ملی این حزب در ماه ژوئیه برگزار شود.  ترامپ و جو بایدن تمایل ندارند گردهمایی‌هایی در آینده نزدیک برگزار کنند و احتمالا تا تابستان چنین مراسم‌هایی برگزار نخواهد شد و صدها نامزد انتخابات ایالتی و کنگره به جای انجام تبلیغات معمول انتخاباتی، مشغول کمک به مردم هستند تا نسبت به بحران به وجود آمده بی‌تفاوت قلمداد نشوند.واقعیت این است که ویروس کرونا از اساس حیات سیاسی را در آمریکا دگرگون کرده، یعنی نحوه ارتباط نامزدها با رای‌دهندگان، روند جمع‌آوری کمک‌های مالی و رقابت‌های نامزدها تغییر کرده است. ریسک شیوع بیش از پیش کرونا نامزدها را از رای‌دهندگان دور کرده و مبنای توجه و تمایل رای‌دهندگان به نامزدها میزان آمادگی آنها برای مقابله با این ویروس است. پرسشی که در آستانه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ماه نوامبر از دو نامزد پرسیده خواهد شد این است: «عملکرد شما در بحران همه‌گیری کرونا چگونه بود؟»

انتظار می‌رود طول فصل انتخابات به شدت کاهش پیدا کند و مدت مبارزات انتخاباتی که معمولا در طول سال بیشترین توجه رسانه‌ها و مردم را به خود جلب می‌کند ممکن است به مدتی کوتاه شبیه دوره شش هفته‌ای انتخابات‌ عمومی در انگلستان تبدیل شود. در هفته‌های آینده مانند چند هفته اخیر، ویروس کرونا به سرعت در آمریکا شیوع پیدا خواهد کرد اما اگر در تابستان شرایط بهتر شود ممکن است برنامه‌های مربوط به محدود کردن فعالیت‌ها و فاصله‌گذاری اجتماعی لغو شود. تا زمانی که شیوع این ویروس کند نشود، مردم علاقه‌ای به دنبال کردن اخبار مبارزات انتخابات ریاست‌جمهوری و دیگر انتخابات نخواهند داشت.

بسیاری از نامزدهای انتخابات ایالتی و کنگره مسیر تبلیغات انتخاباتی خود را تغییر داده‌اند و تلاش می‌کنند در مسیر کمک به خانواده‌های نیازمند و اطلاع‌رسانی درباره ویروس کرونا حرکت کنند. در واقع اولویت‌ها تغییر کرده و هیچ کس مایل نیست به برنامه‌های نامزدها درباره موضوعاتی غیر از مهار ویروس کرونا گوش کند.تاریخ آمریکا مملو از انتخابات‌هایی است که در دوران‌های جنگ برگزار شده‌اند اما در تاریخ معاصر وضعیتی مشابه آنچه اکنون در جامعه آمریکا وجود دارد دیده نشده است. شاید شبیه‌ترین مورد، انتخابات شهرداری نیویورک در سال ۲۰۰۱ باشد. در آن زمان حوادث یازدهم سپتامبر بر انتخابات سایه افکنده بود. مورخان معتقدند شبیه‌ترین وضعیت پیشین به وضعیت کنونی در سال ۱۹۴۴ رخ داد. در آن سال تهدید آلمان نازی و ژاپن، مردم آمریکا را متحد کرده بود. ترامپ که احساس می‌کند فرصتی طلایی پدید آمده تلاش می‌کند خود را یک رهبر دوران جنگ معرفی کند. او هر روز در گزارش‌هایی که در تلویزیون ارائه می‌کند سخنانی برای اثبات توانایی‌های مدیریتی خود و اقدامات دولت برای مبارزه با ویروس کرونا به زبان می‌آورد.

اما بسیاری از مقامات حزب دموکرات معتقدند ترامپ در نهایت باید پاسخگوی اقدام دیرهنگام خود در مواجهه با بحران کنونی باشد و مجبور است توضیح دهد چرا باید این میزان زیان به اقتصاد و جامعه آمریکا وارد می‌شد.