واقعیت این است که چالش‌های پیش روی اروپا اکنون گسترده‌تر و عمیق‌تر از سال‌های گذشته است و اگر آن‌طور که پیش‌بینی شده، پارلمان بعدی دارای ساختار یکپارچه نباشد، مقابله با این چالش‌ها بسیار دشوار و شاید غیرممکن خواهد شد.

افزایش قدرت پوپولیست‌ها و ملی‌گراهای افراطی در چند کشور اروپایی، بدبینی نسبت به فایده‌مندی ارز واحد اروپایی و دستورالعمل‌های کمیسیون اروپا، خلأ قدرت پس از دوران صدراعظمی آنگلا مرکل، تنش‌های تجاری بین آمریکا و اروپا و مشکل بزرگ خروج انگلستان از اتحادیه اروپا، همگی مسائل مهمی هستند که پارلمان اروپا در دوران بعدی باید به آنها رسیدگی کند. ارتباط روسیه با احزاب راست‌گرای افراطی در اروپا موضوعی مهم است که باید به آن توجه ویژه شود. همچنین شواهدی از اقدامات روسیه برای تاثیرگذاری بر دیدگاه مردم اروپا طوری که آنها به سمت احزاب یاد شده تمایل پیدا کنند و از یکپارچگی اروپا کاسته شود وجود دارد.

تحلیلگران معتقدند پارلمان اروپا در ۵‌سال آینده یعنی دوران کار پارلمان جدید با چالش‌های بزرگی مواجه خواهد بود و اگر احزاب حاکم بر اروپا که طی دو دهه اخیر اکثریت را در پارلمان اروپا در اختیار داشته‌اند با درایت رفتار نکنند نهادهای اروپایی توانایی ایفای نقش موثر را نخواهند داشت و عملا فلج می‌شوند. در مطالب حاضر به چند نکته درباره انتخابات پارلمان اروپا، نظرسنجی‌ها درباره نتایج انتخابات، چالش‌های پیش روی اروپا، نقش روسیه در این انتخابات و خطراتی که افزایش قدرت احزاب پوپولیست برای اروپا خواهد داشت اشاره شده است.

 

احسان آذری‌نیا