شماره روزنامه ۶۰۰۸
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۱۱ دنیای اقتصاد

اخبار بازرگانی - روزنامه شماره ۵۹۱۱

  • رگ خواب همسایگان شرقی

    دنیای اقتصاد: تجارت ایران با همسایگان شرقی خود قابلیت‌هایی دارد که به فعلیت نرسیده است، هرچند اگر مسیر درست طی شود، دستیابی به این اهداف دور از ذهن نیست. در زمینه و زمانه تحریم‌‌های سنگین ایران، شاید تنها تمسک به گسترش تجارت با کشورهایی که با ایران مرز مشترک دارند امیدی برای رونق دادن به اقتصاد کشور ایجاد کند، از سوی دیگر این کشورها نیز همگی پتانسیل یکسان ندارند. در‌حالی‌که کشورهای عربی خلیج‌فارس بازارهایی سخت‌گیر، لوکس و با حضور رقبای سرسخت اروپایی و آمریکایی دارند و نفوذ به آنها دشوار است، دیگر همسایگان ایران در شرق و غرب با غیبت رقبای سرسخت و نیز نزدیکی‌های بیشتر از نظر تاریخی و فرهنگی بازارهایی مناسب‌تر به شمار می‌روند.
  • ستون تجارت خلیج‌فارس

    دنیای اقتصاد: تاکید مقام‌های رسمی ایران در سال‌های اخیر برای توسعه منطقه مکران و سواحل استراتژیک آن افزایشی قابل‌ملاحظه داشته است؛ تاکیدی شاید دیرهنگام، اما قطعا واجب. موقعیت جغرافیایی این منطقه به نحوی است که هم از حیث ژئوپلیتیک، هم از حیث سیاسی، هم از جنبه امنیتی دارای اهمیت قابل‌ملاحظه است و هم در تجارت کالایی و نفتی جهان نقشی غیرقابل‌انکار دارد، به گونه‌ای که گزارش بازوی پژوهشی مجلس در باب اهمیت آن می‌نویسد پیش‌شرط موفقیت ایران در رقابت‌های خلیج‌فارس پیشرفت امور در این جغرافیای حیاتی کشور است؛ جغرافیایی توسعه‌نیافته با اقتصادی عمدتا محلی با مردمانی به‌نسبت محروم.
  • اصلاح قانون نظام صنفی؛ مطالبه همیشگی اصناف

    مهدی امیدوار/ سخنگو و عضو هیات‌رئیسه اتاق اصناف ایران
    قانون نظام صنفی در سال ۱۳۸۲ بازنگری و بخش قابل توجهی از نقاط ضعف آن اصلاح شد. در سال ۱۳۹۲ نیز این قانون برای بار دوم و به درخواست اتاق‌های اصناف سراسر کشور مورد بازبینی قرار گرفت و مواد و بندهایی به‌روزرسانی شد. از سال ۱۳۹۲ به بعد که کشور وارد فضای جدیدی از مواجهه با تکنولوژی و فناوری‌های روز دنیا شد، سبک زندگی، کار و فعالیت افراد نیز تحت‌الشعاع دنیای مجازی تغییر پیدا کرد و بمباران اطلاعاتی با سرعت چشمگیری، از طریق فضاهای مجازی، جامعه ایران را هدف گرفت. در این شرایط، قانون نظام صنفی دیگر پاسخگوی نیازهای جامعه صنفی کشور نبود و در نتیجه بسیاری از مشاغل و کسب‌وکارهای سنتی تعطیل یا وارد فاز رکود شدند.
  • واردات ۱۸میلیون تن کالای اساسی تا پایان آذر

    دنیای اقتصاد: رئیس گمرک ایران در روزهای گذشته دو آمار مهم را ارائه کرد. آمار اول در خصوص واردات کالاهای اساسی در ۹ماه نخست سال جاری بود که از نظر وزنی تغییر قابل‌توجهی نسبت به مدت مشابه در سال ۱۴۰۱ را نشان نمی‌دهد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر