شماره روزنامه ۵۹۸۷
|

  • اخطار تجار به پنج‌شنبه تعطیل

    شنبه یا پنج‌شنبه؟ تصمیم نمایندگان مجلس در صحن علنی در هفته‌های آتی مشخص خواهد کرد که دومین روز تعطیل ایرانی‏‏‏‌ها چه روزی خواهد بود؛ تصمیمی که اکنون در کمیسیون اجتماعی مجلس نهایی شده‌است و این روز به‌رغم مخالفت‌های بسیار، به‌ویژه از سوی اصحاب تولید و تجارت، پنج‌شنبه است. امکان تغییر این تصمیم در صحن علنی به‌طور مستقیم وجود ندارد و نهایتا می‌شود جهت بررسی دوباره به کمیسیون مربوطه ارجاع شود.
  • از دست‌رفتن بازارهای صادراتی به دلیل آموزش نامناسب

    دنیای‌اقتصاد: عضو شورای‌ملی زعفران ایران گفت: بازارهای صادراتی که سال‌ها پیش با زحمت آماده کرده‌بودیم را به دلیل عدم‌مدیریت در تولید، برداشت و صادرات دو دستی تقدیم افغانستان و برخی کشورهای دیگر کردیم.
  • میراث اصلاحات اقتصادی

    دنیای اقتصاد: اتاق بازرگانی آمریکا-چین (USCCC) یک سازمان غیرانتفاعی با عضویت دو ملیتی است که به توسعه فعالیت‌های تجاری و سرمایه‌گذاری بین آمریکا و چین می‌پردازد. این اتاق، با ارائه خدمات به شرکت‌ها، بازرگانان و مردم آمریکا و چین، آنها را در درک بهتر محیط‏‏‏‌های تجاری و سنت‏‏‏‌های فرهنگی، به‌منظور بهبود بازرگانی بین دو کشور، یاری می‌کند. روابط بازرگانی بین چین و آمریکا یکی از پیچیده‏‏‏‌ترین و مهم‌ترین روابط دوجانبه در صحنه بین‌المللی است. این دو قدرت اقتصادی با داشتن تولیدات گسترده و نیازهای متقابل، نه‌تنها تاثیرگذارترین بازارهای جهان را تشکیل می‌دهند، بلکه به‌طور مستقیم بر روند توسعه اقتصاد جهانی تاثیر می‌گذارند.
  • مدرنیزاسیون به سبک اتاق بازرگانی

    دنیای‌اقتصاد: در یادداشت پیشین به برخی از سخنان رئیس اسبق اتاق ایران، محمدرضا نهاوندیان، اشاره شد و نیز آنکه دوره ریاست او هم‌‌‌‌‌زمان بود با تغییر رویکردی کلی –حداقل از منظر قانونی- به بخش خصوصی.
  • رویه تعیین هزینه حمل اثرات منفی بر تولید دارد

    دنیای‌اقتصاد: رئیس اتاق مشهد با اشاره به رویه تعیین هزینه حمل کالا، بدون نظرخواهی از واحدهای تولیدی، می‌گوید: این رویه هزینه تمام‌‌‌‌شده تولید را افزایش می‌دهد و تغییر آن یکی از مطالبات فعالان تولیدی و اقتصادی است.
  • مسیر جایگزین دخالت ارزی

    دنیای اقتصاد: سیاست پیمان‌سپاری ارزی باعث ایجاد دو مشکل بازگشت با تاخیر ارز کالاهای صادراتی و دگراظهاری گمرکی شده است. بر اساس گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس، امکان رفع این مشکلات با ارائه برخی مشوق‌ها به صادرکنندگان و ایجاد یک بازار ارز کنترل‌شده وجود دارد.
  • رای بخش‌خصوصی به استقلال اتاق

    دنیای اقتصاد -گروه بازرگانی: نمایندگان بخش خصوصی به تصویب بندی اقدام کردند که مطابق آن دایره اختیارات شورای عالی نظارت محدود خواهد شد. مطابق این بند که پس از اعتراض اعضای اتاق به گسترش دایره دخالت‌های دولت در امور اتاق به تصویب رسید، این شورا تنها در صورتی قادر به اعمال تغییرات خواهد بود که تایید هیات نمایندگان را داشته باشد.
  • رشد صادرات ایران به روسیه و بلاروس

    دنیای‌اقتصاد: سرپرست دفتر آسیای‌میانه، قفقاز و روسیه سازمان توسعه‌تجارت ایران، ضمن اشاره به آمار صادرات ایران به روسیه و بلاروس در سال‌۱۴۰۲، گفت: صادرات محصولات ایرانی به روسیه و بلاروس از لحاظ ارزشی و وزنی رشد را تجربه کردند.
  • رشد آرام تجارت بین‌الملل با وجود چالش‌ها

    دنیای‌اقتصاد – گروه اقتصاد بین‌‌‌‌‌الملل: سازمان تجارت‌جهانی در تازه‌‌‌‌‌ترین گزارش خود با عنوان «چشم‌‌‌‌‌انداز و آمار تجارت‌جهانی»، بهبود تدریجی وضعیت تجارت کالا طی سال‌جاری و سال‌آینده را پیش‌بینی کرده‌است. این پیش‌بینی به‌دنبال انقباض تجارت در سال‌۲۰۲۳ ناشی از آثار ماندگار قیمت بالای انرژی و تورم در اقتصادهای پیشرفته دنیا به‌ویژه در اروپا منتشر شده‌است.
  • چوب سیاست به بندر تجارت

    راه انسان برای بهره‏‏‏‌برداری از منابع و جغرافیای سرزمین خود، همکاری با دیگر سرزمین‏‏‏‌ها و صرف منابع مادی به شکل همکاری مشترک است. طبیعت به ایران منابع بسیاری هدیه داده‌است، از جمله سواحل گسترده و بنادری پرشمار؛ بنادری که کشورها برای به‌دست‌آوردن آن گاهی به جنگ می‌پردازند. بندری نظیر چابهار ایران هر آنچه باید برای تبدیل‌شدن به مرکزی تجاری و نقطه‏‏‏‌ای استراتژیک در کل کشور را داشته‌باشد، دارد و انگیزه کشورهای دیگر برای سرمایه‌گذاری در آن نیز به میزان کافی وجود دارد، از جمله کشوری ثروتمند مانند هندوستان؛ قول و قرارهایی نیز میان دو کشور برای توسعه این بندر استراتژیک گذاشته شده، اما تاکنون تنها کسر کوچکی از سرمایه‏‏‏‌ هندی‌ها به این بندر اختصاص یافته‌است. دلیل آن سنگ‏‏‏‌هایی است که سیاست ناموفق در‌برابر آن قرار داده‌است.
  • تامین به‌موقع و کافی نهاده‌های دامی در سال‌جدید

    دنیای‌اقتصاد: قائم‌مقام وزیر جهادکشاورزی گفت: امسال با بحرانی در زمینه تامین نهاده روبه‌رو نیستیم و نهاده‌‌‌‌‌‌ها به‌موقع تامین خواهد شد که در این‌صورت تولیدکننده هم اطمینان‌خاطر خواهد داشت.
  • استقبال از گوشت منجمد وارداتی به دلیل قیمت پایین‌تر

    دنیای‌اقتصاد: رئیس شورای تامین دام کشور با اشاره به ثبات قیمت گوشت در بازار، گفت: بازار داخلی از گوشت تنظیم‌بازاری منجمد و‌گرم وارداتی اشباع است و هیچ کمبودی در این زمینه نداریم. به‌گزارش «ایرنا» منصور پوریان درخصوص وضعیت بازار دام‌زنده و گوشت داخلی افزود: گوشت زیادی در بازار وجود دارد و جذب این میزان گوشت تنظیم‌بازاری زمان‌بر است؛ بنابراین با توجه به بهتر‌شدن جمعیت دام‌زنده کشور نسبت به سال‌گذشته با گرم‌شدن هوا نگهداری جمعیت دامی مازاد داخلی برای دامداران و دامپروران نگران‌کننده شده‌است.
  • فرمول تحرک اتاق‌های مشترک

    اتاق‌های مشترک بازرگانی در ایران کارآیی چندانی ندارند، این در حالی است که بررسی‏‏‏‌ها حاکی از آن است که اتاق‌های مشترک بازرگانی در دنیا نقش پررنگی در افزایش مراودات تجاری و رفع موانع تجار و توسعه مناسبات اقتصادی دارند؛این اتاق‌ها می‌توانند با تسهیل ماموریت‌های تجاری در کشورهای هدف، دستیابی به بازارهای جدید، ارائه اطلاعات بازارها، شبکه‏‏‏‌سازی و افزایش مراودات تجاری و کاهش موانع تجاری و همچنین ایجاد اعتماد و تفاهم بین شرکای تجاری نقش پررنگی در توسعه صادرات و رونق داشته باشند؛ عدم‌کارآیی اتاق‌های مشترک از یک طرف به ارتباط این نهادها با دولت و از طرف دیگر به‌عملکرد این اتاق‌ها و نهاد بالادستی آن یعنی اتاق برمی‌گردد. کارشناسان همچنین معتقدند اتاق‌های مشترک بخشی از اکوسیستم تشکل‏‏‏‌داری کشور هستند که به تنهایی نمی‌توانند به اهداف موردنظر برسند، از همین‌رو کل اکوسیستم باید به‌درستی و در راستای پیشبرد اهداف، کارآ و موثر عمل کند.
  • همکاری با آلمانی‌ها

    دنیای‌اقتصاد: علی‌اکبر رفوگران پس از جدا‌شدن از پدرش، در بازار بین‌الحرمین، پاساژ مهتاش، یک مغازه خرید و به مدت سه سال ‌در آنجا کار کرد. چون نمی‌خواست مشتری‌های پدرش را جذب خود کند، به تجربه‌های تازه‌ای روی‌آورد. در همین سال‌ها به‌صورت شبانه، ادامه تحصیل داد.
  • کنترل نرخ ارز برای جلوگیری از افزایش تورم تولید، ضروری است

    دنیای‌اقتصاد: رئیس اتاق کرج با اشاره به تنش‌های اخیر بازار ارز، گفت: در سال‌جاری دولت باید تمهیدات لازم برای کنترل نرخ ارز را بیندیشد تا از تاثیر آن بر افزایش شیب تورم تولید جلوگیری شود.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر