شماره روزنامه ۶۰۹۶
|

  • چشم‌انداز تجارت خارجی

    دنیای اقتصاد: فاصله ژئوپلیتیک از سال۲۰۱۸ به یک محرک مهم در جریان تجارت بین‌الملل تبدیل شده و تاثیر آن در طول زمان به‌طور پیوسته افزایش یافته است. توجه به چشم‌انداز تجارت خارجی کشور از دریچه ژئوپلیتیک می‌تواند چالش‌ها‌ و فرصت‌های پیش ‌روی ایران را آشکار سازد.
  • سایه ناامنی بر محیط کار

    دنیای اقتصاد: پایش محیط کسب‌وکار از نظر فعالان اقتصادی زیرمجموعه اتاق بازرگانی از بهبود اندک محیط کسب‌وکار در اولین فصل سال‌ حکایت دارد. اما این گزارش همچنین نشان می‌دهد در مجموع و در مقایسه با دو اتاق تعاون و اصناف، محیط کسب‌وکار از نظر فعالان اقتصادی زیرمجموعه اتاق نامناسب‏‏‏‌تر ارزیابی شده‌است. از بین مو لفه‏‏‏‌های کسب‌وکار محدودیت دسترسی به حامل‌های انرژی، بیشترین میزان تغییر به سمت بدتر‌شدن وضعیت را از نظر فعالان اقتصادی اتاق بازرگانی در این فصل داشته‌است.
  • ضرورت تشکیل اتاق بازرگانی مستقل در مناطق آزاد

    امیر عادل طاهرخانی /عضو هیات نمایندگان اتاق ایران
    اتاق‌های بازرگانی در راه جذب سرمایه‌‌گذاران و نیز حمایت از فعالیت‌های تجاری صنعتی، معدنی و کشاورزی به‌عنوان نمایندگان بخش‌خصوصی در تعامل با دولت و نیز همسان‌سازی قوانین جاری با عرف بازار می‌توانند راهگشای توسعه پایدار و در مقام مشاوره دولت حافظ منافع بخش‌خصوصی در مقابله با تسلط اقتصاد دولتی بر بازار و اجتماع بوده و هم به‌عنوان بازوی اجرایی دولت در یک دیپلماسی اقتصادی موردتایید بخش‌خصوصی باشند.
  • سیاستمدار محافظه‌کار

    دنیای‌اقتصاد: صراف‌ها اعضای یکی از گروه‌های شغلی هستند که همواره در تحولات سیاسی ایران نقش داشته‌اند. حاج سید‌محمد صراف فدایی، از فعالان جنبش مشروطه بود که بعدها نمایندگی صراف‌ها را در نخستین دوره مجلس شورای‌ملی بر عهده گرفت.
  • اختصاص ۲ پایانه خرید تخم‌‌‌‌‌‌‌‌مرغ جهت صادرات، به استان خراسان‌جنوبی

    دنیای‌اقتصاد: علیرضا خامه‌زر، رئیس اتاق بیرجند در تشریح مصوبات شورای گفت‌‌‌‌‌‌‌‌وگوی خراسان‌جنوبی، اعلام کرد: طبق مصوبه‌این شورا و در راستای مطالبه فعالان بخش خصوصی، ۲پایانه خرید تخم‌‌‌‌‌‌‌‌مرغ جهت صادرات به استان خراسان‌جنوبی اختصاص یافت.
  • خسارات ناترازی برق به صنایع جبران شود

    دنیای‌اقتصاد: رئیس اتاق اصفهان گفت: باید تدابیری اندیشیده شود تا خسارات صنایعی که در ماه‌های گذشته بر اثر محدودیت برق‌‌‌‌‌‌رسانی با مشکلات مختلفی روبه‌رو شده‌اند، جبران شود. رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان در ارتباط با خسارت‌‌‌‌‌‌های به‌وجود آمده ناشی از قطعی برق برای صنایع، گفت: در هفته‌های گذشته برای صنایع مختلف استان بر اثر قطعی‌‌‌‌‌‌های مکرر برق خسارت‌‌‌‌‌‌هایی ازجمله زیان تولید، افزایش استهلاک ماشین‌آلات، فاسد‌شدن مواد اولیه، زیان ناشی از عدم‌تحویل به‌‌‌‌‌‌موقع محصولات به مشتریان و... به‌وجود آمده‌است.
  • فعال‌‌‌‌‌‌‌‌سازی گذرگاه مرزی در استان خراسان‌شمالی ضروری است

    عباس کاظمی، رئیس اتاق بجنورد می‌گوید: استان خراسان‌شمالی باوجود مرز مشترک با ترکمنستان و ظرفیت‌های قابل‌‌‌‌‌‌‌‌توجه برای تجارت با همسایگان شمالی، تنها استان مرزی در کشور محسوب می‌شود که از مزایای گذرگاه مرزی محروم است.
  • اما و اگرهای اصلاح قیمت ارز

    دنیای اقتصاد -مرضیه احقاقی: این‌روزها راهبردهای دولت چهاردهم و تیم اقتصادی مسعود پزشکیان در حوزه ارز، موردتوجه فعالان صنعتی، کسب‌وکارها و همچنین تجار قرار گرفته‌است. تک‌نرخی‌شدن ارز در ماه‌های اخیر و به‌دنبال شدت‌گرفتن فاصله قیمتی میان دلار نیمایی و ارز در بازار آزاد، طرفداران بسیاری یافته است. صادرکنندگان اجرای این سیاست را بازگشت دولت از مسیر اشتباه گذشته عنوان می‌کنند؛ در همین‌‌‌‌حال به کاهش و حتی حذف رانت ناشی از دلار چند نرخی تاکید دارند. بااین‌‌‌‌وجود نباید فراموش کرد که حذف ارز چند نرخی زوایای متعددی دارد و بی‌‌‌‌توجهی به ابعاد پنهان آن، چالش‌‌‌‌زا خواهد بود.
  • صادرات با ارزش افزوده کم

    دنیای اقتصاد: در طول ۳۰ سال‌گذشته، ‏‏‏‌ عمده کالاهای صادراتی غیرنفتی کشور را مشتقات نفتی به خود اختصاص داده‌اند. این موضوع از دو جنبه قابل‌بررسی است؛ اول اینکه تنوع کالاهای صادراتی ایران بسیار پایین است و نفت همیشه پای ثابت این جریان محسوب می‌شود. کالای نفتی ایران، در زنجیره ارزش جهانی جزو مواد اولیه صنعتی به‌حساب می‌آید و ارزش‌افزوده زیادی را نصیب کشور نمی‌کند. این معضل خود را در ارزش هر‌تن کالای صادراتی ایران نشان می‌دهد، ارزش هر‌تن کالای صادراتی در گزارش جدید گمرک ایران با ۵۶.۲‌درصد افزایش به ۳۶۲ دلار رسیده، این در حالی است که ارزش هر‌تن کالای وارداتی ایران در مدت ۵ماهه اول سال‌۱۴۰۳ به ‌هزار و ۶۷۸ دلار بالغ شده‌است. اختلاف بین هر‌تن کالای صادراتی و وارداتی در طول ۳۰ سال‌گذشته، همیشه وجود داشته و باعث کسری تراز تجاری کشور شده‌است.
  • یک قرن خام‌فروشی

    دنیای اقتصاد -امیررضا انگجی : نگاهی به سبد صادرات نفتی و غیرنفتی کشور نشان می‌دهد که ما در طول یک قرن گذشته گرفتار انواع مختلف خام‌فروشی به بازارهای جهانی بوده‌ایم. اگر به سال‌۱۹۲۹ بازگردیم، سبد صادرات کشور بدین شرح است: نفت‌خام، گلیم پشمی و فرش، تریاک، خشکبار، پنبه‌خام و برنج در کنار برخی کالاها همچون ماهی و چوب. حال به سال‌۲۰۲۳ بازگردیم و نگاهی کنیم به سبد صادراتی کشور که عبارت است از، نفت‌خام و مشتقات نفتی، مواد معدنی و سنگ، پتروشیمی و کالاهای شیمیایی، سیمان و کلینکر و فولاد.
  • ارز نیمایی واردات پارچه مختص تولیدکنندگان است

    دنیای‌اقتصاد: بر اساس مصوبات جدید وزارت صمت برای واردات ۳۱۱ کد تعرفه (مربوط به پارچه) ارز نیمایی فقط به تولیدکنندگان تخصیص می‌یابد و واحدهای بازرگانی باید از سایر رویه‌های تامین ارز استفاده کنند. گمرک ایران در اطلاعیه‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای اعلام کرد؛ برای ثبت‌سفارش ۳۱۱ کد تعرفه (مربوط به پارچه) واحدهای بازرگانی باید به‌جای «خرید ارز از سیستم بانکی» -همان ارز نیمایی- از سایر رویه‌‌‌‌‌‌‌‌‌های تامین ارز استفاده کنند.
  • ورود روزانه ۱۵۰۰‌تن مرغ به استان تهران

    دنیای‌اقتصاد: رئیس سازمان جهادکشاورزی استان تهران از ورود روزانه یک‌هزار و ۵۰۰‌تن مرغ به استان خبر داد و گفت: در آستانه تعطیلات این رقم به بیش از یک‌هزار و ۸۰۰‌تن رسید.
  • ۲۰۸‌هزار ‌میلیارد‌تومان گندم از کشاورزان خریداری شد

    دنیای‌اقتصاد: از ابتدای فصل برداشت تا به امروز گندم تضمینی به میزان ۱۱‌میلیون و ۸۵۰‌هزارتن و به ارزش ۲۰۸‌هزار‌میلیارد‌تومان از کشاورزان خریداری‌ شده‌است. سهراب سهرابی مجری طرح خودکفایی گندم وزارت جهادکشاورزی افزود: این میزان خرید تضمینی نسبت به مدت مشابه سال‌زراعی گذشته یک‌میلیون و ۶۱۳‌هزار‌تن معادل ۱۶‌درصد رشد نشان می‌دهد.
  • ظرفیت همسایگی در توسعه‌تجارت

    دنیای اقتصاد -مرضیه احقاقی: مسعود پزشکیان رئـــیــس دولــت چهاردهم در مراسم تکریم و معارفه وزیرامورخارجه گفت: «همه مشکلات را می‌توانیم در منطقه با دادوستد و رفت و آمد و سرمایه‌گذاری‌های مشترک با کشورهای همسایه حل کنیم.» ایران با ۱۵کشور همسایه ارتباط آبی و خاکی دارد و همین موضوع به‌‌‌‌‌‌منزله ایجاد فرصت قابل‌توجه برای مراودات تجاری با کشورهای همسایه است. با این‌‌‌‌‌‌وجود، بررسی داده‌های تجاری ایران و کشورهای همسایه حکایت از آن دارد که بخش بزرگی از محصولات صادراتی ایران با کشورهای همسایه مشابه است. این نزدیکی به‌ویژه در حوزه مواد خام، معدنی، محصولات حاصل از نفت و فرآورده‌های نفتی به‌چشم می‌خورد. علاوه‌‌‌‌‌‌براین تحریم و نبود امکان برای مراودات مالی و بانکی میان ایران و سایر کشورها به سدی در مسیر توسعه‌تجارت کشور بدل شده و در مواردی به هزینه‌های تجاری کشور می‌افزاید. بنابرای باید تاکید کرد؛ ضمن اهمیت برنامه‌‌‌‌‌‌ریزی برای توسعه روابط تجاری با همسایگان، رفع تحریم نیز دیگر شاخصه موثر بر بهبود شرایط تولید، سرمایه‌گذاری و رفع مشکلات اقتصادی حاکم بر کشور است.
  • ماموریت کلیدی ICC

    دنیای اقتصاد: حضور موفق و پررنگ فعالان اقتصادی در عرصه بین‌المللی نیازمند اشراف به قوانین و مقررات تجارت‌جهانی، آشنایی با موافقت‌نامه‌ها و استانداردهای تجاری و... است. به گفته کارشناسان به دلیل حاکمیت مقررات و قوانین بین‌المللی در عرصه تجارت‌جهانی و تبعیت عمده کشورها به‌صورت یکپارچه از این قوانین و مقررات، تجار و سرمایه‌گذارانی در این عرصه موفق هستند که به مقررات بازی در سطح بین‌المللی آشنا و مسلط باشند؛ این در حالی است که عدم‌اشراف تجار و بازرگانان کشور به مناسبات اقتصادی بین‌المللی، بازاریابی، مسائل مالی و بانکی، شرایط تامین‌مالی، استانداردها، ریسک‌های معامله و... باعث‌شده در مقایسه با رقبا با ناکامی‌هایی در دستیابی به اهداف تجاری روبه‌رو شوند، چراکه همگام‌شدن با اقتصاد جهانی و حضور پررنگ در صحنه تجارت بین‌المللی، نیازمند ارتباطات بین‌المللی قوی و پایدار است. در این مسیر، اتاق بازرگانی بین‌المللی(ICC) می‌تواند به‌عنوان پل ارتباطی فعالان اقتصادی در سطح جهانی نقشی بسیار کلیدی داشته‌باشد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر