شماره روزنامه ۶۱۰۷
|

  • گمرک زیر سایه آنارشی احکام

    دنیای اقتصاد: اگر قابلیت پیش‌بینی‌پذیری از بین برود، بزرگ‌ترین صدمه به تجارت کشور وارد می‌شود. بی‏نظمی در احکام ابلاغی دستگاه‌های اجرایی باعث صدمات جدی به حوزه پیش‏بینی‏‏پذیری اقتصاد می‌شود و در نتیجه اتفاقی که وقوع می‌پیوندد این است که برند بین‌المللی «ساخت ایران» اعتبار خود را از دست می‌دهد.
  • ابلاغ ضوابط صادرات جو پرک به گمرک

    دنیای‌اقتصاد: مدیرکل دفتر مقررات صادرات و واردات سازمان توسعه‌تجارت ایران در نامه‌‌‌‌‌ای، ضوابط صادرات جو پرک را به گمرک جمهوری‌اسلامی ابلاغ کرد که بر اساس آن، با توجه به شمولیت ارز ترجیحی برای واردات جو به‌عنوان یکی از نهاده‌‌‌‌‌های کشاورزی، صادرات جو پرک با کد تعرفه ۱۱٠۴۱ غیر‌مجاز بوده و تحقق این امر منوط به رعایت حکم مقرر بند‌ب ماده‌۲۳ قانون خواهد بود.
  • امارات؛ بزرگ‌ترین مبدأ واردات کالا به ایران

    دنیای‌اقتصاد: گمرک جمهوری‌اسلامی ایران طی گزارشی، آمار تجارت خارجی پنج ماهه ابتدایی سال‌جاری را منتشر کرد که براساس آن امارات‌متحده‌عربی بزرگ‌ترین مبدا واردات کالا به کشور است. به گزارش «ایسنا» از ابتدای سال‌جاری تا پایان مردادماه، میزان واردات قطعی کالاهای غیرنفتی کشور (به استثنای نفت‌خام، نفت‌کوره و نفت سفید و همچنین بدون صادرات از محل تجارت چمدانی) بالغ بر ۱۵‌هزار و ۶۸۸‌هزار‌تن و به ارزش ۲۶‌هزار و ۳۱۷‌میلیون دلار است که نسبت به مدت مشابه در سال‌قبل از آن، افزایش ۷.۹۳درصدی در وزن و ۵.۵درصدی در ارزش دلاری را نشان می‌دهد. براساس این گزارش، امارات‌متحده‌عربی با اختصاص رقمی بالغ بر هشت‌هزار و ۸۵‌میلیون دلار (۸.۰۸میلیارد دلار) و سهم ۳۰.۷۲درصدی از کل واردات در جایگاه نخست کشورهای طرف معامله واردات به ایران‌ قرار گرفته‌است. همچنین چین با ۶.۹میلیارد دلار و سهم ۲۶.۶۲درصدی، ترکیه با ۳.۸۷‌میلیارد دلار و سهم ۱۴.۷درصدی، آلمان با یک‌میلیارد و ۲۱‌میلیون دلار و سهم ۳.۸۸درصدی و هند با ۷۳۴‌میلیون دلار و سهم ۲.۷۹‌درصدی از کل ارزش واردات، در جایگاه‌های بعدی کشورهای عمده طرف معامله واردات، قرارگرفته‌‌‌‌‌‌اند.
  • جاماندن از رقابت تجاری

    دنیای اقتصاد -مرضیه احقاقی: نشست بزرگ تجاری ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا مهر ماه سال‌جاری در ایروان، جمهوری ارمنستان برگزار می‌شود؛ در این نشست شرکت‌های ایرانی نیز حضور دارند. انتظار می‌رود این نشست فرصت مغتنمی‌برای ارتقای بهره‌مندی فعالان اقتصادی کشورمان از این موافقت‌نامه باشد. به همین مناسبت نیز به بررسی روابط میان ایران و کشورهای اوراسیا و تجارت ایران در این منطقه پرداخته‌ایم. منطقه اوراسیا سالانه بیش از ۳۰۰‌میلیارد دلار واردات از جهان دارد، هرچند سهم ایران از تجارت موردبحث ناچیز است. موانعی در توسعه روابط بین ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا موثر بوده‌اند که ازجمله آنها باید به عدم‌تطابق نیازهای طرفین، اثرپذیری از تحریم‌ها، ساختار سنتی تولید و صادرات ایران، زیرساخت‌های تجاری و ریلی نامناسب کشور و... اشاره کرد.
  • احداث نیروگاه‌های خود تامین صنایع از اولویت‌های پیگیری وزارت نیرو

    دنیای‌اقتصاد: سخنگوی صنعت برق با اشاره به اینکه براساس ماده‌۴ قانون مانع‌‌‌‌‌‌زدایی از توسعه صنعت برق، صنایع کشور موظف به احداث نیروگاه برای تامین برق مورد‌نیاز خود هستند، تاکید کرد: این موضوع در اولویت برنامه‌های وزارت نیرو قرار دارد که با جدیت پیگیری می‌شود. به گزارش پایگاه اطلاع‌‌‌‌‌‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، مصطفی رجبی مشهدی افزود: حدود ۲‌هزار‌مگاوات از حداقل ۱۰‌هزار‌مگاوات نیروگاه تکلیف شده صنایع براساس این قانون به شبکه سراسری متصل شده‌است. وی مجموع نیروگاه‌های برنامه‌‌‌‌‌‌ریزی شده صنایع در ماده‌۴ قانون مانع‌زدایی از توسعه صنعت برق را ۱۰‌هزار‌مگاوات عنوان کرد که تاکنون حدود ۲‌هزار‌مگاوات آن به بهره‌‌‌‌‌‌برداری رسیده و انتظار می‌رود تا سال‌آینده ظرفیت نیروگاه‌های خود تامین صنایع حداقل به ۳‌هزار‌مگاوات افزایش یابد.
  • بیش از ۶۳۷‌میلیون دلار کالا از مرز مهران به عراق صادر شد

    دنیای‌اقتصاد: سهراب کمری، مدیرکل گمرکات استان ایلام گفت: ۶۳۷‌میلیون و ۱۷۴‌هزار دلار انواع کالا در ۵ ماه منتهی به مردادماه سال‌جاری، از گمرک مرزی مهران به عراق و سایر کشورها صادر شده‌است.
  • راه‌‌‌‌‌‌اندازی خط دریایی اروندکنار-کویت؛ عامل ارتقای روابط ایران و کویت

    دنیای‌اقتصاد: راه‌اندازی خط دریایی اروندکنار-کویت ضمن اینکه پیامدهای مثبت اقتصادی به‌همراه دارد، سبب ارتقای روابط تجاری ۲ کشور نیز می‌شود. به گزارش مهر محمد توتونچی سفیر جمهوری‌اسلامی ایران در کویت اظهار کرد: خرسند هستیم که خط دریایی اروندکنار-کویت راه‌اندازی می‌شود و به‌طور حتم تسهیل‌کننده‌ تردد مسافری و حمل ‌بار خواهد بود.
  • نرخ خرید تضمینی برنج و حبوبات در هفته‌جاری تعیین می‌شود

    دنیای‌اقتصاد: نرخ خریدتضمینی دانه‌‌‌‌‌‌‌های روغنی در سال‌زراعی ۱۴۰۴-۱۴۰۳ از سوی شورای قیمت‌گذاری محصولات کشاورزی مشخص شد و در جلسه هفته‌جاری برای تعیین قیمت برنج، پنبه، حبوبات، سیب‌‌‌‌‌‌‌زمینی و پیاز چانه‌‌‌‌‌‌‌زنی می‌شود. وزارت جهادکشاورزی به‌صورت مدون قرار است دوشنبه هر هفته جلسات شورای قیمت‌گذاری و اتخاذ سیاست‌های حمایتی محصولات اساسی کشاورزی را برگزار کند تا تمام محصولات اساسی کشاورزی قیمت‌گذاری شوند. در جلسه هفته گذشته شورا نرخ ۷قلم کالای اساسی مشخص شد و قیمت خرید تضمینی پنبه هم که در دستور جلسه بود، بدون نتیجه ماند.
  • فرصت‏‏‏‏‌سازی یا فرصت‏‏‏‏‌سوزی در مناطق آزاد؟

    دنیای اقتصاد: مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در اغلب اقتصادهای درحال‌توسعه و توسعه‏‏‏‏‌یافته مورد‌توجه قرار دارند. از رونق و شکوفایی این مناطق می‌توان به‌عنوان بخشی از موج جدید سیاست‌های توسعه صنعتی صادرات‏‏‏‏‌محور و راهبرد کسب برتری در رقابت‌های فزاینده جذب سرمایه‌های بین‌المللی سیال و درحال حرکت یاد کرد. جذب سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی، ایجاد اشتغال، رشد تولید و صادرات، کسب درآمد ارزی به‌عنوان بخشی از آثار مستقیم اقتصادی مناطق و رابطه درآمد عرضه‏‏‏‏‌کنندگان و تامین‏‏‏‏‌کنندگان خارج از منطقه با کسب‌وکارهای منطقه و ایجاد اشتغال‌زایی مستقیم و غیرمستقیم از مزیت‌های توجه به ظرفیت‌های این مناطق است. با توجه به شکل‌گیری مناطق آزاد و ویژه اقتصادی متعدد در کشور، انتظار می‌رود از ظرفیت این مناطق به‌خوبی برای توسعه صنعتی و اقتصادی بهره گرفته شود.
  • نوسانات قیمت مواد غذایی ادامه دارد

    دنیای اقتصاد -نیلوفر ادیب‏‏‏‏‏‌نیا: سازمان خواربار و کشاورزی ملل‌متحد (فائو) در گزارش اخیر خود اعلام کرد؛ شاخص جهانی قیمت مواد غذایی در ماه اوت کمی افت کرده‌است. این کاهش اندک، در پی کاهش قیمت‌های شکر، گوشت و غلات رخ‌داده و افزایش قیمت روغن‌های گیاهی و محصولات لبنی نتوانسته آن را جبران کند.
  • لزوم تمرکز ایران و ترکیه بر سرمایه‌گذاری مشترک

    دنیای‌اقتصاد: در دیدار مدیرکل ایران و عراق وزارت امورخارجه ترکیه با رئیس اتاق ایران ضمن توجه به گسترش همکاری‌ها و سرمایه‌گذاری مشترک در کنار تجارت بر ایجاد شرایط پیش‌بینی‌‌‌‌‌‌‌پذیری اقتصادی برای ورود سرمایه‌گذاران به بازار ایران، تاکید شد. صمد حسن‌‌‌‌‌‌‌زاده رئیس اتاق ایران با تاکید بر اینکه حجم مناسبات میان ایران و ترکیه نامناسب است و باید تقویت شود، افزود: سفارتخانه‌‌‌‌‌‌‌های دو کشور به همت اتاق‌های بازرگانی باید تلاش کنند و با برنامه‌‌‌‌‌‌‌ریزی، سطح روابط را افزایش دهند.
  • سیاستگذاری به‌جای تصدی‌گری

    دنیای اقتصاد: نوزدهمین جلسه هیات‌نمایندگان اتاق تهران با حضور، سید‌محمد اتابک، وزیر صنعت، معدن و تجارت برگزار شد. در این جلسه اعضای اتاق و فعالان حوزه تولید و تجارت دغدغه‌‌‌‌های خود در حوزه مرتبط را با وزیر صمت درمیان گذاشتند و محمد اتابک، به بررسی و پاسخ به تک‌‌‌‌تک سوالات و مسائل پرداخت.
  • لزوم مشارکت بیشتر فعالان صنعت غذا

    دنیای‌اقتصاد: در نشست کمیسیون صنایع غذایی اتاق ایران بر لزوم مشارکت جدی فعالان صنعت غذا در نمایشگاه‌های داخلی و بین‌المللی این حوزه از جمله نمایشگاه گلفود دبی ۲۰۲۵ تاکید شد. حضور هدفمند و پررنگ در نمایشگاه‌های داخلی و خارجی با هدف معرفی توانمندی‌های صنعت غذای ایران از جمله نکاتی بود که در نشست اخیر کمیسیون صنایع غذایی اتاق ایران مورد تاکید قرارگرفت.
  • مشکلات برنج‏‏‏‏‏‌کاران

    دنیای‌اقتصاد: ۲عضو مجمع نمایندگان استان مازندران در تذکری خواستار رفع مشکل برنج‏‏‏‏‏‌کاران شدند. به گزارش «ایسنا» حمیدرضا حاجی‏‏‏‏‏‌پور؛ نماینده آمل در جلسه علنی مجلس شورای‌اسلامی در تذکری گفت: دو ماه از فصل برداشت برنج می‌گذرد و اکنون انبار کشاورزان و شالی‏‏‏‏‏‌کوبی‏‏‏‏‏‌ها پر از برنج است و کسی نیست که آن را بخرد. وی ادامه‌داد: لازم است دولت نسبت به حل مشکل برنج‏‏‏‏‏‌کاران اقدام کند.
  • کشاورزی در حصار اقلیم و دولت

    دنیای اقتصاد: تغییرات اقلیمی، گسترش خشکسالی، تخریب منابع، بی‌‌‌‌‌توجهی به روش‌های صنعتی و بی‌‌‌‌‌بهرگی از تکنولوژی‌های نوین را باید از مهم‌ترین چالش‌های فراروی کشاورزی ایران محسوب کرد. در چنین فضایی تراز تجاری حوزه کشاورزی نیز منفی است. نبود برنامه‌‌‌‌‌ریزی هدفمند برای رفع مشکلات، رشد پایدار بخش کشاورزی ایران را به مخاطره خواهد انداخت. کمبودهای یادشده در شرایطی هستند که در برنامه هفتم توسعه رشد ۵.۵‌درصدی در حوزه کشاورزی، هدف‌گذاری شده‌است. با توجه به اهمیت بخش کشاورزی در رشد اقتصادی و به‌طور خاص در مقوله امنیت غذایی، تحقق این هدف نیازمند بازگشت از مسیر نادرست و اصلاح سیاست‌های کلان حاکم بر این بخش، جذب سرمایه ‌برای بهبود و توسعه فعالیت‌های کشاورزی، تخصیص بهینه‌‌‌‌‌ منابع مالی داخلی و خارجی و همچنین بهینه‌سازی مصرف آب است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر