صادرات مرغ از سر گرفته شد
گروه بازرگانی - اگرچه به گفته مدیرکل تهیه و توزیع کالای مصرفی وزارت صنعت، معدن و تجارت، اوضاع صنعت مرغ خوب است و بر اساس تصمیم ستاد تنظیم بازار، صادرات مرغ از سرگرفته شده است. رییس انجمن تولیدکنندگان جوجه یک روزه از تاخیر دولت در اصلاح قیمت و خرید تضمینی مرغ ابراز نگرانی کرده و میگوید: «اگر دولت اصلاح قیمت و خرید تضمینی مرغ را طی چند روز آینده آغاز نکند، همانند سال ۱۳۹۰ و ۹۱ با بحران صنعت مرغ و تخممرغ مواجه خواهیم شد.» گروه بازرگانی - اگرچه به گفته مدیرکل تهیه و توزیع کالای مصرفی وزارت صنعت، معدن و تجارت، اوضاع صنعت مرغ خوب است و بر اساس تصمیم ستاد تنظیم بازار، صادرات مرغ از سرگرفته شده است. رییس انجمن تولیدکنندگان جوجه یک روزه از تاخیر دولت در اصلاح قیمت و خرید تضمینی مرغ ابراز نگرانی کرده و میگوید: «اگر دولت اصلاح قیمت و خرید تضمینی مرغ را طی چند روز آینده آغاز نکند، همانند سال ۱۳۹۰ و ۹۱ با بحران صنعت مرغ و تخممرغ مواجه خواهیم شد.»
علی پورکاوه، مدیرکل تهیه و توزیع کالای مصرفی وزارت صنعت، معدن و تجارت، با تاکید بر اینکه بر اساس تصمیم ستاد تنظیم بازار، صادرات مرغ از سرگرفته شده است، بیان کرد: محور برنامههای متولیان تنظیم بازار در زمینه تولید مرغ، «تامین نهاده» است تا بر اساس آن، برای مازاد تولید برنامهریزی شود.
پورکاوه درباره نحوه صادرات محصولات پروتئینی در سال جدید نیز به «ایسنا» گفت: کمیته و کارگروه مشخصی با نام «کارگروه صادرات اقلام پروتئینی»، در مورد چگونگی صادرات این محصولات در سال ۱۳۹۲ تصمیمگیری میکند. وی درباره علل توقف توزیع مرغ منجمد هم عنوان کرد: استانها نسبت به توزیع مرغ منجمد اعلام بینیازی میکردند، از این رو توزیع مرغ منجمد متوقف شد و در حال حاضر اولویت ما، توزیع مرغ گرم تولید داخل است.
پنج پیشنهاد برای جلوگیری از بحران
از سوی دیگر اما، رییس انجمن تولیدکنندگان جوجه با اشاره به نگرانیهای موجود از شرایط تولید مرغ، پنج پیشنهاد برای مقابله با این وضعیت ارائه کرد.
حسن مهربانی با بیان اینکه قیمت مرغ زنده به حدود ۳ هزار و ۱۰۰ تومان رسیده است، به خبرگزاری فارس گفت: این قیمت، تولیدکنندگان را به شدت در حاشیه زیان قرار داده است.
رییس انجمن تولیدکنندگان جوجه یک روزه با اشاره به اتفاقهای سال ۹۰ در صنعت مرغ یادآور شد: طی ماههای آبان و آذر سال ۹۰، به این دلیل که خرید تضمینی با قیمت مناسبی صورت نگرفت و ذخیرهسازی مناسب انجام نشد و نیز به دلیل کمبود سویا در اسفند ۹۰ و فروردین ۹۱، قیمت جوجه به شدت نزول کرد و همین دلایل باعث کاهش انگیزه تولیدکنندگان برای تولید و در نتیجه، کمبود مرغ در ماه رمضان سال ۹۱ شد. وی ادامه داد: امروز نیز شاهد تکرار همین مساله هستیم، زیرا قیمت جوجهای که باید ۸۵۰ تومان باشد، به حدود ۵۰۰ تا ۷۰۰ تومان رسیده است و اگر این شرایط ادامه پیدا کند، گلههای مولد که جوجه مورد نیاز را تولید میکنند، از چرخه تولید خارج میشوند و تبعات این مساله، ۵ الی ۶ ماه دیگر گریبان مردم را میگیرد.
مهربانی با تاکید بر اینکه نرخ تورم را باید در قیمتها حساب کرده و پس از تعیین قیمت مناسب برای خرید تضمینی، به موقع مرغ را از تولیدکننده و تشکلهاخریداری کنند، بیان کرد: مساله دیگر عدم تخصیص ارز لازم برای ترخیص نهادههایی است که در حال حاضر در بنادر کشور متوقف شدهاند. همین موضوع باعث شده است که ظرف یک ماه اخیر، قیمت سویا و ذرت از ۱۰ تا ۳۰ درصد افزایش پیدا کند. وی نگرانی دیگر فعالان صنعت مرغ را عدم تخصیص ارز به موقع برای گشایش اعتبار و ثبت سفارشهای جدید برای ماه تیر اعلام و تاکید کرد: این صنعت در طول یک سال، به حدود ۵/۲ میلیارد دلار ارز نیاز دارد، بنابراین اگر برای تخصیص ارز برای واردات ذرت و سویا تاخیری به وجود آید، گرفتاریهای جدی برای این صنعت به وجود میآید.
به گفته این فعال صنفی، تولیدکنندگان مرغ از دو هفته قبل اعلام کرده اند که دولت باید پس ازپایان تعطیلات عید نوروز، به اصلاح قیمتها پرداخته و ذخیرهسازی مرغ را آغاز کند، اما متاسفانه دولت هنوز انجام این کار را جدی نگرفته است و این به ضرر صنعت مرغداری تمام میشود.
بر اساس آمار، ارزش تولیدات صنعت مرغ، ۵/۵ میلیارد دلار است که از این بین، ۴ میلیارد دلار آن به تولید مرغ و ۵/۱ میلیارد دلار آن به تخم مرغ اختصاص دارد.
ارسال نظر