معاون وزیر بازرگانی معتقد است که اتاق بازرگانی نباید به خانه احزاب تبدیل شود. شجاع‌الدین بازرگانی در گفت‌وگو با «خبرگزاری فارس» گفت: اتاق محل مجادلات سیاسی نیست و اتاق بازرگانی باید اتاق فکر باشد و برای اقتصاد کشور از طریق نواندیشی، هم‌اندیشی و همگرایی با حضور نماینده همه تشکل‌ها شکل گرفته باشد تا با توسعه دیدگاه اقتصادی و افزایش مبادلات تجاری و تقویت اقتصاد ملی نقش قابل قبولی ارائه کند و کارنامه قابل قبولی داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه باید نگاه آسیب‌شناسی و میدانی به فضای کسب و کار و نقش اتاق‌های بازرگانی و تشکل‌های بخش خصوصی داشته باشیم، گفت: از دید برخی تشکل‌های اقتصادی فضا برای فعالیت بخش خصوصی فراهم نیست و موانع و مشکلات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری وجود دارد که برای رفع این موانع باید آیین‌نامه‌ها و مقرراتی تصویب شود. وی افزود: اگر فضا برای فعالیت بخش خصوصی فراهم نباشد باید مشکلات و قوانین دست و پاگیر مرتفع شود. بازرگانی خاطرنشان کرد: برای اینکه اتاق‌های بازرگانی و تشکل‌های اقتصادی، صاحبان سرمایه، تجار و بازرگانان بتوانند تاثیر کارآمدی در اقتصاد ملی، جهانی و بین‌المللی داشته باشند و از طرفی توان و آمادگی لازم را برای ورود به اصل ۴۴ داشته باشند نیاز جدی به مهندسی مجدد در ابعاد ساختاری و تشکیلاتی، نگاه راهبردی و تعریف و تدوین برنامه‌های کلان وجود دارد.

وی پیشنهاد کرد: هیات نمایندگان اتاق ایران و شهرستان و شرکت‌های خصوصی راهبردها و اهداف و برنامه‌ خود را برای ورود به اصل ۴۴ و در اختیار گرفتن سهم خودشان برای تقویت اقتصاد کشور و برای عرضه رقابت بازار تعریف کنند.

معاون وزیر بازرگانی یادآور شد: اگر شبیه‌سازی کنیم اتاق بازرگانی تقریبا شبیه قوه مقننه و مجریه برای بخش خصوصی است. با نگاه به قانون اتاق‌های بازرگانی این اهداف و وظایف مشاهده می‌شود. وی در پاسخ به این سوال که فاصله اتاق‌های بازرگانی ما با مجموعه کارآمد و اثربخش چه میزان است و این فاصله ناشی از چیست، گفت: اتاق‌های ما چقدر به دانایی، توانایی، هدایت راهبردی و عملیاتی و ظرفیت‌های اقتصادی به ویژه ظرفیت‌های بالقوه و بالفعل توجه دارند؟ وی یادآور شد: تا کی بازرگانان ما در داخل و خارج از یکدیگر رقیب بسازند به این معنی که همدیگر را رقیب یکدیگر بدانند و برای خود رقیب فرضی دست و پا کنند؟ وی با بیان این مطلب که تجار ما هنوز وارد فضای عملیاتی برای اصل ۴۴ نشده‌اند، گفت: امیدوارم با تشکیل شرکت‌های سرمایه‌گذاری سهامی عام در اتاق‌های بازرگانی، بخش خصوصی وارد فضای عملیاتی شود. معاون هماهنگی و امور مجلس وزارت بازرگانی معتقد است:‌ باید بستر مناسب انتقال سرمایه و انتقال اقتصاد دولتی به بخش خصوصی فراهم شود.

معاون هماهنگی و امور مجلس وزارت بازرگانی تاکید کرد: باید زمینه شناخت بازارهای هدف و شناخت مزیت‌های ملی فراهم شود تا بازرگانان مزیت‌ها و فرصت‌های داخلی را بشناسند و رقبای خود را در بازارهای هدف شناسایی کنند و با برنامه‌ریزی عملیاتی ظرفیت‌های اقتصادی کشور را در اختیار بگیرند تا ظرفیت‌ها تحلیل و بازسازی شود. وی با اشاره به انتخابات اتاق‌های بازرگانی گفت: انتخابات اتاق‌های بازرگانی و تشکل‌های صنفی باید بستر نگرش و پویش را فراهم کند. بازرگانی تصریح کرد: تک صدایی و نگاه سنتی در فرآیند مدیریت در اتاق‌های بازرگانی نامناسب و غیرمفید است و دامن زدن به مسائل حاشیه‌ای، سیاسی و جناحی که من آن را مصائب سیاسی می‌نامم سودی ندارد. وی افزود: اتاق بازرگانی کانون سکون، رکود و انحصار نیست. امروز با نگاه سنتی بر بازار کسب و کار نمی‌توانیم موفق باشیم.

از سوی دیگر یک عضو هیات رییسه اتاق بازرگانی ایران گفت: اعضای نظارت بر انتخابات اتاق‌های بازرگانی از سوی اتاق ایران و وزیر بازرگانی معرفی شده‌اند.

مسعود دانشمند در گفت‌وگو با «خبرگزاری فارس» اظهار داشت: طبق ماده ۱۵، قانون اتاق این انجمن ۵ عضو دارد که ۴ نفر آنها توسط رییس اتاق ایران و یک نفر توسط وزیر بازرگانی معرفی می‌شود. وی افزود: کرباسی و علیخانی از کارمندان اتاق ایران، کریمی از انجمن اسلامی بازار و قاسمی نماینده سابق وزیر صنایع در اتاق بازرگانی چهار فردی هستند که از سوی رییس اتاق ایران انتخاب شده‌اند. دانشمند با اشاره به اینکه شجاع‌الدین بازرگانی به عنوان نماینده وزیر بازرگانی در انجمن معرفی شده، گفت: اسامی معرفی شده توسط رییس اتاق ایران، مورد موافقت اعضای هیات رییسه اتاق است. وی خاطرنشان کرد: هنوز رییس این انجمن انتخاب نشده است و اعضای انجمن طبق قانون و آیین‌نامه فعالیت خود را آغاز خواهند کرد.