۷۹میلیون دلار محصولات حیوانی صادر شد
از پوست و سالامبور تا گوسفند و بز
گروه بازرگانی - در چهار ماه اول سالجاری ۳۰هزار و ۷۸۵ تن انواع محصولات حیوانی به ارزش ۷۹میلیون و ۳۹۸هزار دلار به خارج از کشور صادر شد. به گزارش روابط عمومی گمرک ایران، صادرات محصولات حیوانی در این مدت در مقایسه با مدت مشابه سال قبل به لحاظ ارزش ۳/۳درصد و از حیث وزن ۶/۹درصد افزایش داشت. در چهار ماه اول سالجاری عراق با واردات ۱۳میلیون و ۹۵۴هزار دلار محصولات حیوانی از کشورمان رتبه اول را به خود اختصاص داده است. سهم کشور عراق از کل صادرات محصولات حیوانی کشورمان ۶/۱۷درصد است. پس از آن تاجیکستان با واردات ۲میلیون و ۱۲۹هزار و با اختصاص ۷/۲درصد و افغانستان با یکمیلیون و ۴۷۷هزار دلار و با اختصاص ۹/۱درصد به ترتیب رتبههای دوم و سوم را به خود اختصاص دادند.
کشور پاکستان و آذربایجان نیز از دیگر کشورهای عمده وارد کننده محصولات حیوانی از ایران بودهاند.
در مجموع پنج کشور عراق، تاجیکستان، افغانستان، پاکستان و آذربایجان با واردات ۱۸میلیون و ۹۰۵هزار دلار انواع محصولات حیوانی از ایران بیشترین میزان را به خود اختصاص دادند.
در این گزارش آمده است: ۸/۲۳درصد از کل صادرات محصولات حیوانی به ۵ کشور مذکور صادر شد.
بنابراین گزارش در این مدت پوست و انواع سالامبور با ۲۹میلیون و ۷۳۴هزار دلار، روده و انواع آن با ۱۶میلیون و ۳۴هزار دلار، تخم مرغ با ۴میلیون و ۴۵۲هزار دلار و گاو، گوسفند و بز با ۲میلیون و ۴۶۱هزار دلار عمدهترین کالاهای صادراتی در بین گروه کالایی محصولات حیوانی بودهاند.
۷هزار تن گیاه روانه خارج شد
در چهار ماه اول سالجاری صادرات گیاهان صنعتی و دارویی با ۶/۲۲درصد افزایش در ارزش به رقم ۳۶میلیون و ۳۶۸هزار دلار رسید.
به گزارش روابط عمومی گمرک ایران، در این مدت مقدار ۶هزار و ۹۹۷ تن انواع گیاهان صنعتی و دارویی به خارج از کشور صادر شد که نسبت به مدت شابه سال قبل ۹/۷درصد کاهش یافت. در چهار ماه اول سال گذشته صادرات گیاهان صنعتی و دارویی ۷هزار و ۶۰۰ تن به ارزش ۲۰میلیون و ۶۶۳هزار دلار بود.
در چهار ماه اول سالجاری ایتالیا عمدهترین وارد کننده گیاهان دارویی و صنعتی ایران بوده است. پس از این کشور تایوان امارات متحده عربی، پاکستان و آلمان قرار داشتند. این گزارش میافزاید: در این مدت زعفران با ۲۷میلیون و ۵۰۶هزار دلار بیشترین سهم را در بین گروه کالایی گیاهان صنعتی و دارویی به خود اختصاص داده است پس از این کالا زیره و انواع آن با ۲ میلیون و ۵۱۷هزار دلار توتون و تنباکو با یکمیلیون و ۹۵۴هزار دلار رتبههای بعدی را به خود اختصاص دادهاند.
بر اساس این گزارش تخم گشنیز، صمغها، ریشه شیرین بیان، کتیرا و انواع آن و حنا و سدر نیز از دیگر کالاهای صادراتی در گروه گیاهان صنعتی و دارویی بودهاند.
سیر نزولی صادرات کالا از گمرک آبادان
در پنج ماه اول امسال۳۳هزار و ۵۸۲تن کالا به ارزش ۹میلیون و ۸۹۲هزار و۲۶۷دلار از گمرک آبادان صادر شده که از نظر ارزشی ۶۰درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش داشته است.
حبیب گلهداری، سرپرست گمرک آبادان، در گفتوگو با ایسنا، منطقه خوزستان، با بیان این مطلب افزود: در این مدت ۵۸۴۰ تن کالا به ارزش ۹میلیون و ۲۵۹هزار و ۳۴۰دلار از این گمرک وارد کشور شده که از لحاظ وزنی۲۳درصد و از لحاظ ارزشی نیز ۵درصد نسبت به مدت مشابه سال ۸۴ کاهش داشته است.
وی خاطرنشان کرد: در پنج ماه نخست امسال میزان ترانزیت خارجی، ۲۲۴تن کالا به ارزش ۳میلیون و ۵۶۸هزار و ۳۶۶دلار بوده که از لحاظ ارزشی ۸۲درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش و از لحاظ وزنی نیز۱۱درصد افزایش داشته است.
گلهداری از کاهش ۲۲درصدی درآمد عمومی گمرک آبادان در پنج ماه اول امسال خبر داد و اظهار داشت: درآمد عمومی گمرک آبادان در این مدت ۴۰میلیارد و ۱۷۸میلیون و ۲۰هزار ریال بوده است.
ارسال نظر