نایب رییس اتاق بازرگانی ایران و چین با بیان اینکه هنوز کسی مزیت‌ها را تقسیم‌بندی نکرده و مشخص نشده است که ما در چه زمینه‌هایی توانمندی داریم، افزود: اینکه ما فکر کنیم می‌توانیم از شیر مرغ تا جان آدمی را تولید کنیم، کاملا اشتباه است. باید بدانیم که چه می‌توانیم تولید کنیم و چه محصولی را می‌توانیم به بازار جهان عرضه کنیم. محمد رضا حریری در گفت‌وگو با «ایسنا»، با اشاره به اختلاف آماری نهادهای مختلف بیان کرد: ما هنوز در کشور آمار مشخصی نداریم. گاهی رشد صنعت را ۵/۰ درصد، گاهی ۵/۱ درصد منفی و گاهی ۲۴ درصد مثبت اعلام می‌کنیم. مساله این است که چه کسی وظیفه‌ محاسبه‌ و ارائه این آمار را دارد یا متولی این کار کیست؟ حریری با بیان اینکه اقتصاد ما دولتی است و به همین دلیل اختیارات تشکل‌های خصوصی بسیار کم است، افزود: اگر حجم بخش خصوصی را ۲۰ درصد بدانیم، هیچ فعالیتی به میزان ۲۰ درصد هم توسط این بخش انجام نمی‌شود.

نایب‌رییس اتاق بازرگانی همچنین درباره وضعیت صنعتگران ایرانی اظهار کرد: صنعتگران ما عادت کرده‌اند که با حمایت دولت رشد کنند، حتی بیشتر آنها در یک مقطعی با حمایت‌های دولتی تبدیل به صنعتگر شده‌اند. در واقع تعداد صنعتگران غیررانتی در ایران بسیار کم است.

وی افزود: اکنون ما عضو ناظر بر WTO هستیم، باید برنامه‌ریزی منسجم و درستی داشته باشیم، اگر الان به عضویت WTO درآییم، صنعتگری که در داخل کشور نمی‌تواند با جنس وارداتی مقابله کند، چگونه می‌تواند در بازار هدف دوام آورد؟ این همه واردات به کشور از نبود استراتژی اقتصادی ناشی می‌شود و به تبع آن استراتژی صنعتی نیز نداریم.