فراسو

آغاز طرح تهیه کالاهای اساسی اقشار کم درآمد

شماره روزنامه: ۲۸۴۱ تاریخ چاپ: شماره خبر: ۵۲۹۵۴۹ بازرگانی

بالاخره پس از نزدیک به ۷ ماه از انتشار خبرهای ضدو نقیض در مورد احتمال بازگشت کوپن به اقتصاد ایران، مجلس و دولت بر سر تامین کالای اساسی اقشار کم درآمد و توزیع این کالاها از طریق کارت الکترونیک به توافق هایی رسیده اند. روز گذشته نیز عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس از تهیه طرحی ۲ فوریتی درباره تامین کالاهای اولیه و اساسی برای اقشار کم‌درآمد و ضعیف جامعه در این کمیسیون خبر داد و احمد توکلی را به عنوان مامور تهیه این طرح معرفی کرد.

بالاخره پس از نزدیک به ۷ ماه از انتشار خبرهای ضدو نقیض در مورد احتمال بازگشت کوپن به اقتصاد ایران، مجلس و دولت بر سر تامین کالای اساسی اقشار کم درآمد و توزیع این کالاها از طریق کارت الکترونیک به توافق هایی رسیده اند. روز گذشته نیز عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس از تهیه طرحی ۲ فوریتی درباره تامین کالاهای اولیه و اساسی برای اقشار کم‌درآمد و ضعیف جامعه در این کمیسیون خبر داد و احمد توکلی را به عنوان مامور تهیه این طرح معرفی کرد. جعفر قادری در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر، اظهار کرد: طرحی ۲ فوریتی درباره تامین معیشت و کالای اساسی برای اقشار کم درآمد و ضعیف جامعه در کمیسیون برنامه و بودجه در حال بررسی است که بر اساس آن بتوانیم با پرداخت‌های کالایی به اقشار کم درآمد و ضعیف جامعه کمک کنیم.کمک‌های در نظر گرفته شده برای اقشار کم درآمد جامعه به صورت کارت الکترونیکی و سبد کالای خانوار به آنها ارائه خواهد شد و این کمک‌ها جدای از مبحث هدفمندی و یارانه نقدی و به صورت موازی به اقشار ضعیف جامعه ارائه می‌شود. قادری در عین حال یادآوری کرد که ممکن است این نگاه برای انجام کمک به اقشار ضعیف و کم درآمد جامعه به دلیل برخی مشکلات اقتصادی، در جاهای دیگر هم وجود داشته باشد. شاید مشکلات اقتصادی و تورم موجود که سختی‌های زیادی را به اقشار آسیب‌پذیر و کم درآمد جامعه وارد می‌آورد، باعث شود در ارائه کمک‌های کالایی به این قشر تسریع شود.

پیش از این اخباری مبنی بر توصیه‌هایی به مجلس و دولت برای حل هرچه زودتر مشکلات اقتصادی و معیشتی اقشار کم درآمد و ضعیف جامعه به ویژه در آستانه سال جدید منتشر شده بود که بر اساس آن کمیته مشترک این ۲ قوه تشکیل شده و جلسات خود را از چهارشنبه شب تاکنون ادامه داده است. گفته می‌شود، این طرح برای ۲ دهک پایین درآمدی در نظر گرفته شده است و کمیته مشترک مجلس و دولت به دنبال تحقق آن هستند.

اما در حالی که اقدام‌های جدید مجلس و دولت نشانه‌ای از بازگشت کوپن به بازار تلقی می‌شود، مدیرکل تامین، توزیع و تنظیم بازار وزارت صنعت، معدن و تجارت می‌گوید: تاکنون هیچ‌گونه مذاکره‌ای برای اختصاص کالاهای اساسی یارانه‌ای به اقشار کم‌درآمد با وزارت صنعت، معدن و تجارت صورت نگرفته و از این طرح بی‌اطلاعیم. به گفته علی‌اکبر پورکاوه، هنوز هیچ‌گونه مذاکره‌ای با وزارت صنعت، معدن و تجارت و متولیان تنظیم بازار در معاونت بازرگانی داخلی این وزارتخانه برای تامین معیشت کم‌درآمدها صورت نگرفته است و از آن بی‌اطلاع هستیم.

مدیرکل تامین، توزیع و تنظیم بازار وزارت صنعت، معدن و تجارت افزود: در جلسات کارشناسی تنظیم بازار دولت، مدیران معاونت بازرگانی داخلی حضور دارند و بر این اساس، هنوز هیچ مذاکره‌ای صورت نگرفته است. او تصریح کرد: ذخایر کالایی البته در وضعیت بسیار مطلوبی به سر می‌برد و کمبود کالایی احساس نمی‌شود، به نحوی که تا نیمه اول سال ۹۲، هیچ‌گونه نگرانی برای تامین کالاهای مورد نیاز مردم نداریم و کالا به اندازه کافی ذخیره‌سازی شده است. به گفته پورکاوه، به نظر می‌رسد شناسایی دو دهک پایینی جامعه کار دشواری باشد و در صورت انجام نیز، کار شناسایی زمانبر خواهد بود. دولت و مجلس در جلسات شبانه خود که به تازگی داشته‌اند تصمیم بر این گرفته‌اند که کارت اعتباری در اختیار افراد کم‌درآمد قرار دهند. گمانه‌‎زنی‌ها مبنی بر این است که این کارت اعتباری برای تامین کالاهای اساسی، سوخت، آب و برق باشد.

تهیه بسته بازرسی و نظارتی شب‌عید

از سوی دیگر، معاون بازرسی سازمان حمایت از تهیه بسته بازرسی و نظارتی شب عید خبر داد و گفت: اجازه دلال بازی نمی‌دهیم.

مجتبی فراهانی به خبرگزاری فارس گفت: سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان برنامه ویژه‌ای برای نظارت بر بازار شب عید دارد و شب عید امسال شاهد توزیع مطمئن کالاهای مورد نیاز مردم در کشور هستیم. معاون بازرسی و رسیدگی به تخلفات سازمان حمایت افزود: با توجه به اینکه امسال، بازار ارز با نوسان روبه‌رو شده و حساسیت‌های موجود در این باره افزایش یافته است، تشدید بازرسی و نظارت‌ها از اولویت‌های اصلی سازمان حمایت در کنترل و تنظیم بازار شب عید به شمار می‌رود.

فراهانی تصریح کرد: برای این منظور همانند سال‌های گذشته با معاونان بازرسی سازمان‌های صنعت، معدن و تجارت استان‌های سراسر کشور جلسات توجیهی برگزار شده و در این راستا یک بسته بازرسی و نظارتی نیز تهیه شده است. او ادامه داد: از دیگر اولویت‌های اصلی سازمان حمایت تنظیم بازار کالاهای اساسی است که در این مورد نیز از مبدا تا شبکه‌های مویرگی تمامی این اقلام کنترل می‌شوند.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

ارسال دیدگاه

دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن