سهم 25 میلیون دلاری ایران از صادرات 150میلیارد دلاری

گروه بازرگانی- هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی مبلمان منزل و لوازم اداری و هفتمین نمایشگاه بین‌المللی ماشین‌آلات، یراق آلات و تجهیزات مبلمان و دکوراسیون (medex) در بهمن ماه جاری برگزار می‌شود. رامین سمیع‌زاده، دبیر اتحادیه صادرکنندگان مبلمان منزل و اداری در نشستی خبری در این باره توضیح داد: امسال برای نخستین بار این نمایشگاه‌ها به صورت مجزا و در روزهای مختلف برگزار می‌شود. سمیع‌زاده شرکت‌کنندگان خارجی در این نمایشگاه را از کشورهای اسپانیا، سوئد، هلند، دانمارک، مالزی، بلژیک، اندونزی، ترکیه، سوئیس و چند کشور دیگر معرفی کرد. وی همچنین از اختصاص سالنی ویژه به صادرات خبر داد و گفت: به ابتکار اتحادیه‌ برای اولین سال سالن ویژه صادرات در این نمایشگاه فعال خواهد بود که تعداد شرکت‌کنندگان در این سالن ۶۰ شرکت است.

سمیع‌زاده اعلام کرد که خوشه‌های صادراتی می‌توانند از این پس از طریق این شرکت برای حضور در نمایشگاه خارجی اقدام کنند. دبیر هیات مدیره اتحادیه مبلمان و لوازم اداری سپس به ارائه آماری در خصوص جایگاه ایران در تجارت جهانی مبلمان جهان پرداخت و گفت: سالانه ۱۵۰میلیارد دلار مبلمان در دنیا صادر می‌شود که سهم آسیا از این میزان ۳۰درصد است. وی افزود: از این میزان ۲۰درصد متعلق به کشور چین و تنها ۲درصد آن متعلق به ایران است. وی ایتالیا را با ۱۰درصد صادرات دومین کشور صادرکننده جهان معرفی کرد. علیرضا محیط، رییس اتحادیه صادرکنندگان مبلمان و لوازم اداری نیز در این نشست به ارائه آمار صادرات کشورمان پرداخت و گفت: امسال ایران ۲۵میلیون دلار صادرات مبلمان و لوازم اداری داشته که این رقم از سال گذشته همچنان ثابت مانده و رشدی نداشته است. وی با بیان این که این آمار دقیق نیست توضیح داد: متاسفانه آمار صادرات ما ازپایانه‌های مرزی و بازارچه‌ها در آمارهایی که از سوی گمرک اعلام می‌شود لحاظ نمی‌شود. وی ادامه داد: مطالعات یک سال و نیمه اتحادیه نشان می‌دهد که حجم واردات مواد اولیه از کل واردات در این صنعت ۹۵درصد و حجم واردات محصول نهایی تنها ۵درصد است.

محیط سپس به تشریح روند واردات این صنعت طی سال‌های گذشته پرداخت و گفت: واردات این صنعت در اواسط دهه هشتاد نسبت به اوایل این دهه رشد چشمگیری داشته که یکی از دلایلش اجازه ورود ماشین‌آلات و نوسازی این صنعت بود. رییس اتحادیه صادرکنندگان مبلمان و لوازم اداری در پاسخ به سوال خبرنگار دنیای اقتصاد در خصوص تعرفه‌های واردات نیز گفت: متاسفانه‌ تعرفه مواد اولیه در این صنعت از ۳۰ تا ۵۰درصد تعیین شده است.

وی همچنین در پاسخ به این سوال که کاهش قیمت‌های جهانی مواد اولیه چه تاثیری بر قیمت‌های محصولات نهایی این صنعت داشته گفت: کاهش قیمت جهانی بر صنایع سلولزی نبوده و تاثیر چشمگیری تاکنون بر این صنعت نداشته، اما رکود موجود موجب شده است که تولیدکنندگان داخل با حداقل سود ادامه بقا بدهند. محیط ادامه داد: ما علاقه‌مند هستیم که قیمت تمام شده محصولات کاهش پیدا کند تا تولید افزایش یابد، ولی متاسفانه تعرفه بالای مواد اولیه این صنعت را دچار مشکل کرده است. وی افزود: در صورت حذف تعرفه ورود مواد اولیه در این صنعت، دست کم می‌توانیم تضمین کنیم که جلوی ورود مبلمان چینی به داخل گرفته شود و محصولات نهایی،‌ قابل رقابت با کشور ترکیه باشد. وی صفر کردن تعرفه واردات را عملی ضد تورمی ‌دانست و گفت: متاسفانه اتحادیه هنوز موفق نشده تا نظر کمیسیون تصمیم‌گیرنده را جلب کند.محیط با ابراز نارضایتی از اینکه در کمیسیون تصمیم‌گیرنده هیچ یک از نمایندگان تشکل‌های بخش‌خصوصی حضور ندارند گفت: حضور نماینده تشکل‌ها در این کمیسیون می‌تواند از منافع بخش خصوصی دفاع کند. هجدهمین نمایشگاه OFEX، ۲۰۰۹ و هفتمین نمایشگاه تجهیزات مبلمان medex، ۲۰۰۹ به ترتیب از ۱۶ تا ۲۲ و از تاریخ ۲۹ بهمن ماه تا دوم اسفندماه در محل نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار می‌شود.