پیشنهاد بخش خصوصی برای نجات تولید ارائه شد
طرح کمیته بحران برای اقتصاد
نهاوندیان همچنین با بیان این اعتقاد بخش خصوصی که در شرایط بحران، اگر اقدام جدی و سریعی صورت نگیرد، واحدهای تولیدی با تعطیلی مواجه خواهند شد، از تشکیل کمیته مبارزه با بحران در اتاقهای بازرگانی خبر داد و جزییات طرح بخش خصوصی برای عبور از بحران را تشریح کرد و خواستار تصویب این سند برای شرایط فعلی اقتصاد ایران شد.
دنیای اقتصاد - محمد نهاوندیان، رییس پارلمان بخش خصوصی ایران با اشاره به اوضاع اقتصاد ایران در شرایط فعلی اقتصاد جهانی، از تشکیل «کمیته بحران» در اتاقهای بازرگانی کشور برای حمایت از تولید خبر داد؛ وی با تاکید روی این مساله که «از ما انتظار میرود به جای شادمانی کردن از وقوع بحران به برنامهریزی بپردازیم تا تاثیرات ما از این بحران کم باشد» اضافه کرد: باید اقتصاد سازنده و رو به جلویی داشته باشیم و اجازه ندهیم تا تحریمهای شدیدتری صورت بگیرد و به سمتی برویم که با برداشتن تحریمها بتوانیم اهداف چشمانداز را تحقق بخشیم.
نهاوندیان همچنین با بیان این اعتقاد بخش خصوصی که در شرایط بحران، اگر اقدام جدی و سریعی صورت نگیرد، واحدهای تولیدی با تعطیلی مواجه خواهند شد، از تشکیل کمیته مبارزه با بحران در اتاقهای بازرگانی خبر داد و جزییات طرح بخش خصوصی برای عبور از بحران را تشریح کرد و خواستار تصویب این سند برای شرایط فعلی اقتصاد ایران شد. محمد نهاوندیان، رییس اتاق بازرگانی ایران خبر داد
تشکیل کمیته بحران برای حمایت از تولید
اتاق بازرگانی طرح خود را برای اقتصاد ایران ارائه داد
گروه بازرگانی- ربیس اتاق ایران از تشکیل کمیته بحران در اتاقهای بازرگانی کشور برای حمایت از تولید خبر داد.
محمد نهاوندیان در شانزدهمین نشست هیات نمایندگان اتاق ایران اظهار داشت: اتاقهای بازرگانی در ترویج فرهنگ درستیاندیشی در بخش خصوصی و ترغیب افزایش رقابت اقتصادی و تجاری موثر واقع شدهاند.
وی افزود: در شرایط فعلی اقتصاد جهانی و اقدامات ناگزیر در صحنه بینالمللی باید اقتصاد سازنده و روبه جلویی داشته باشیم. نباید اجازه دهیم تا تحریمهای شدیدیتری صورت بگیرد و باید به سمتی حرکت کنیم تا با برداشتن تحریمها بتوانیم اهداف چشمانداز را محقق کنیم.
ربیس اتاق ایران گفت: همکاری و تعامل کمیسیونهای تخصصی اتاق ایران و کمیسیونهای مجلس شورای اسلامی باعث پختگی لازم تصمیمات اقتصادی قوه مقننه میشود.
وی افزود: تشکیل شورای عالی اصل ۴۴ میتواند تحولات اصل ۴۴ را مدیریت کند که اگر چنین نگاهی داشته باشیم، باعث تولید حرکت میشود و بازنگری در قوانین مرتبط با این اصل در دستور کار این شورا قرار میگیرد.
نهاوندیان گفت: با توجه به مسائل جدی که در حوزه سیاستهای پولی مطرح است، درخواست میکنیم شورای پول و اعتبار تشکیل شود تا با همافزایی نظرات بتوانیم مشکلات مطروحه را به سامان برسانیم.
وی با اشاره به بحرانهای اقتصادی جهان اظهار داشت: از ما انتظار میرود به جای شادمانی کردن از وقوع بحران برنامهریزی داشته باشیم تا تاثیرات ما از این بحران کم باشد و با طراحی سیستمهای حمایتی در شرایط بحران از تولید داخل حمایت کنیم.
نهاوندیان گفت: لازم میدانیم طرح جامع حمایتی در شرایط بحران برای حمایت از تولید طراحی و تصویب شود، چرا که معتقدیم اگر اقدام جدی و سریعی صورت نگیرد واحدهای تولیدی با تعطیلی مواجه میشوند که اثرات آن در اشتغال باعث سرایت بحران به تمام ساختار اقتصادی کشور میشود؛ به همین دلیل از همه اتاقها خواستهایم تا کمیته مبارزه با بحران را تشکیل دهند.
نهاوندیان در شرایطی از تشکیل این کمیته خبر داده است که پیش از این هم در چند جلسه کارشناسی به تحلیل اوضاع اقتصادی ایران و جهان پرداخته بود و پیشنهادات خود را برای جلوگیری از تاثیر بحران جهانی اقتصاد بر اقتصاد ایران ارائه داده بود. از جمله، چندی پیش در سمیناری تخصصی که از سوی دولت و با حضور وزیر اقتصاد تشکیل شد، نهاوندیان به تیم اقتصادی دولت پیشنهاد کرد به جای ابراز خوشحالی از اوضاع پیش آمده، به فکر تبدیل تهدیدها به فرصت باشند.
جزئیات طرح بخش خصوصی
به هر حال اکنون در تازهترین تحول اتاق بازرگانی، ایران جزئیات طرح خود را برای اقتصاد ایران ارائه داده است. در متن طرح حمایتی تولید و کارآفرینی برای مقابله با چالشهای پیشرو در واحدهای تولید کالا و خدمات و رفع کمبود نقدینگی شدید ناشی از عملیات اجرایی وصول بدهیهای معوقه و توقف تخصیص تسهیلات بانکی که به علت شرایط نامساعد اقتصاد بینالملل و گسترش بحران مالی جهانی تشدید یافته، تاکید شد. همچنین در این طرح طی پیشنهادی از دولت و مجلس خواسته شده است طرح جامعی جهت حمایت از تولید و کارآفرینی که از جمله شامل موارد زیر باشد تهیه و تصویب شود:
۱ - بدهیهای معوقه واحدها اعم از حقوقی و حقیقی - ناشی از دریافت تسهیلات بانکی با همکاری اتاق ایران در تشخیص مصادیق، به مدت دو سال تمهیل شده و جرائم متعلقه بخشوده گردد و نیز اقساط آتی تسهیلات بانکی فوق نیز عینا به مدت ۲ سال تمدید شود.
۲ - دولت بدهیهای معوقه وزارتخانهها، سازمانها و شرکتهای دولتی به بنگاههای اقتصادی بخش خصوصی را حداکثر تا پایان سال جاری تسویه و تعهدات آتی را نیز به سررسیدها پرداخت کند.
۳ - با توجه به تعلیق اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده، اخذ ۳ درصد مالیات توسط گمرک جمهوری اسلامیایران نیز تا زمان اجرای قانون متوقف شود. به علاوه گمرک ایران به منظور جلوگیری از انباشت کالا در بنادر گمرک با دریافت ضمانتنامه یا وثیقه گرفتن بخشی از کالا، به انتخاب واردکننده، اجازه ترخیص بقیه آن را بدهد تا از این طریق واردکننده با بهکارگیری کالای ترخیص شده در فرآیند تولید یا فروش آن نقدینگی لازم را برای ترخیص بقیه کالا نیز حاصل کند.
۴ - دولت برای مقابله با نوسانات شدید قیمت در بازار و تقویت توان بانکها برای حمایت از واحدهای تولیدی، نسبت به ایجاد ساز و کار «صندوق تثبیت» به منظور تامین نقدینگی لازم و جبران تاخیر در پرداختها از طریق صندوق ذخیره ارزی یا دیگر منابع ممکن اقدام کند.
۵ - به منظور تامین بخشی از نقدینگی مورد نیاز واحدهای تولیدی و صادراتی، بانک مرکزی با عملیاتی کردن آییننامه خرید دین، با تکیه بر ماشینآلات، قطعات یدکی و مواد اولیه این واحدها تسهیلات اعطایی بانکهای عامل به مشتریان در این موارد را خریداری کند.
۶ - کلیه عوارض صادراتی لغو و مشوقهای مستقیم صادراتی لازم به کار گرفته شود.
همچنین در این طرح اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران آمادگی کامل خود را برای هرگونه همکاری با دولت و مجلس در تهیه طرح جامع حمایتی و بسیج بخش خصوصی اعلام کرده است در ادامه این نشست «دکتر محمد نهاوندیان»، رییس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران به تشریح مهمترین اقدامات اتاق در ماه گذشته پرداخت. نهاوندیان لازمه اثرگذاری بخش خصوصی در اجرای اصل ۴۴ را ترویج درستاندیشی در فرهنگ جامعه بر شمرد و تصریح کرد: با وجود محدودیتها، اتاقهای بازرگانی در حفظ و تقویت روابط خارجی فعالتر از گذشته عمل کرده است. رییس اتاق ایران همچنین رویکرد نقد دلسوزانه اتاق را مورد تاکید قرار داد و گفت: بنابراین نباید تیزی کلام را بیشاز متن مورد تاکید قرار داد.
ارسال نظر