هشدار به وضعیت وخیم بخش کشاورزی در اتاق تهران
گروه بازرگانی - مدیر دفتر پژوهش انجمن مدیران صنایع از کاهش ۹۹ درصدی عرضه محصولات کشاورزی در بورس کالا خبر داد و گفت: در حال رایزنی با وزارت جهاد کشاورزی هستیم تا با ایجاد مشوقهایی سهم اقلام داخلی و وارداتی محصولات کشاورزی در بورس کالا افزایش یابد. او افزود: در این مرحله دیدگاههای اتاق تهران نیز میتواند در تعیین سازوکار تشویق صاحبان کالا اثرگذار باشد. پناهی در هفتمین نشست کمیسیون کشاورزی اتاق تهران همچنین از بررسی طرح انتزاع حوزه کشاورزی از وزارتخانههای جدید در مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی سخن گفت و تاکید کرد که اتاق تهران باید دیدگاههای خود را در روند ارزیابی این لایحه ارائه دهد.
در این نشست، محمدعسگرینیا، فعال اقتصادی نیز از روند صعودی واردات کود به ویژه کود سیاه به کشور، ابراز نگرانی کرد و گفت در مقابل این صعود، سطح زیر کشت اراضی کشاورزی کاهش یافته است. او میزان واردات کود در سال ۸۷ را ۳۸۷ هزار تن برآورد کرد و گفت که این رقم در سالجاری به ۶۰۰ هزار تن رسیده است.
در ادامه این جلسه، وضعیت صادرات «روده» در کشور نیز از جانب «جمشید نفر»، عضو هیاتمدیره اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان سالامبور و چرم ایران برای اعضا و میهمانان کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی روایت شد. او گفت که هر کیلو صادرات روده ۶۸ دلار ارز وارد کشور میکند و ایران در جایگاه ۱۰ کشور نخست صادرات این کالا ایستاده است.
این فعال اقتصادی با اشاره به ظرفیت این رشته برای ایجاد ۱۰ هزار فرصت شغلی گفت که بهرغم وعده مساعدت وزیر صنعت، معدن و تجارت، صنعت «روده» همچنان مغفول مانده است.
او در بخش دیگری از سخنانش، اشارهای مختصر به قابلیتهای صنعت چرم در کشور نیز داشت: «ایران از حیث برخورداری از منابع چرم سبک، ۵ درصد مواد اولیه جهان را داراست و چنانچه کیفیت این نوع محصولات در قالب شاخصهای کمی مورد ارزیابی قرار گیرد، ایران صاحب ۱۵ درصد چرم عالی دنیا به شمار خواهد آمد.» او با بیان اینکه «این ظرفیت، قابل ارتقا است»، افزود: «توجه به این موضوع به دلیل مسائل سطحی تشکلها مورد غفلت واقع شده است.» دبیر انجمن ملی خرمای ایران نیز با بیان اینکه «من جز اشک خون چیزی برای گفتن ندارم»، سخنانش را این گونه ادامه داد: صنعت خرما اگرچه از ۳۰ یا ۴۰ سال قبل در مسیر توسعه گام نهاد، اما وضعیت امروز آن به گونهای است که روسها به عنوان مشتریان پروپاقرص خرمای ایران به اعراب رو کردهاند.
از سوی دیگر مرکز پژوهشهای مجلس با بررسی تحولات تاریخی نظام اجرایی بخش کشاورزی، منابع طبیعی و توسعه روستایی ۸ پیامد این تغییرات و دلایل عقب ماندگی این بخش را تشریح کرد. در گزارش مرکز پژوهشهای مجلس آمده است: غفلت از چالشها و ضعفهای اصلی، عدم ثبات لازم در ساختارها، بروز عدم توازن در وظایف و ساختارها و حذف برخی واحدها، بروز ذهنیت ناکارآمدی سازمانی، شکلگیری مقاومت در برابر تغییر، بروز ناهماهنگیهای سازمانی و اختلال در فرآیندها، تضعیف نیروی انسانی توانمند و متعهد به سازمان و تغییرات مداوم مدیران و کاهش قابل توجه امنیت روانی کار از جمله پیامدهای این تغییرات است.
ارسال نظر