ایدههای بخش خصوصی برای توانمندسازی قاره کهن
اجلاس اتاقهای بازرگانی آسیایی با معاهده اصفهان پایان یافت
به گزارش «دنیای اقتصاد» از محل برگزاری این اجلاس در اتاق بازرگانی اصفهان، میزگرد «فناوریهای جدید و نوظهور، استارتآپها و اقتصاد دانشبنیان» در حالی برگزار شد که نمایندگان اتاقهای بازرگانی به بررسی نقش فناوریهای نوین و اقتصاد دانشبنیان در توسعه و توانمندسازی بخش خصوصی آسیایی و ارتقای سطح همکاریهای تجاری و بازرگانی از این مسیر پرداختند.
همکاری دیجیتال ؛ جایگزین رقابت سنتی در آسیا
رسول سرائیان، عضو اتاق بازرگانی ایران، در این میزگرد گفت: امروزه ۷۰درصد اشتغالزایی و تولید ناخالص داخلی جهان ناشی از فعالیت کسبوکارهای کوچک و متوسط است. تقریبا میتوانیم بگوییم ۴۰درصد شرکتها اگر طی سالهای آینده دیجیتالی نشوند، از بین خواهند رفت. امروز در شرایطی هستیم که ۶۷درصد SMEها برای بقا میجنگند و این موضوع تنها محدود به ایران نیست، بلکه چالشی جهانی است که سایر کشورها را نیز شامل میشود.
دیجیتالی شدن به معنی حرکت از وضعیت سنتی به وضعیت مدرن امروز است. براساس یک تحقیق انجامشده، ۲۶ درصد SMEها به عصر دیجیتال و دیجیتالی شدن بیاعتنا بودهاند و تنها ۴ شرکت موفق به ورود به این بخش شدهاند.
امیرحمزه کریم، عضو اتاق بازرگانی مالزی، نیز با بیان اینکه برگزاری چنین رویدادهایی باید تداوم داشته باشد، گفت: کشور مالزی از سال ۱۹۹۷ توجه به موضوع توسعه فناوری را موردتوجه قرار داد و طی این مدت فناوریهای بسیاری را به خود جذب کرد. درنتیجه این اقدامات، امروز مالزی به سومین کشور برتر دنیا در زمینه تولید چیپستها تبدیل شده است. برای تقویت، توسعه و ترویج فناوری در میان کشورهای عضو ACD لازم است به یک درک مشترک و واضح برسیم. توسعه فناوری در میان این کشورها باید بهصورت همکاری و نه رقابت، باشد. در رقابت یک کشور برنده و سایرین بازنده میشوند اما در همکاری، همه طرفین سود خواهند برد. بر این اساس میتوان گفت سرمایهگذاری در این حوزه از طریق سه بخش ایدهای، نیروهای متخصص و سرمایهگذاری مالی امکانپذیر است. همکاری میان اتاقهای بازرگانی عضو ACD میتواند به تشکیل یک اتاق بازرگانی مشترک منجر شود که در توسعه روابط تاثیرگذار است.
گردشگری؛ محور توانمندسازی آسیا
یکی دیگر از محورهای روز دوم اجلاس اتاقهای بازرگانی کشورهای عضو(ACD) گردشگری بود که میزگردی با عنوان همکاریهای گردشگری با هدف آسیایی منسجمتر و توانمندتر در اتاق بازرگانی اصفهان برگزار شد و حضار در این میزگرد، راههای مشارکت بخش خصوصی در توسعه صنعت گردشگری آسیا و نقش آن در توانمندسازی شهروندان و بخش خصوصی کشورهای عضو مجمع گفتوگوی همکاری آسیا را بررسی کردند و راهکارهای موجود برای نیل به اهداف توسعهای این صنعت را ارائه کردند.
توسعه پایدار آسیایی
در روز دوم مجمع گفتوگوی همکاری آسیا (Asia Cooperation Dialogue) میزگرد دیگری با مشارکت اتاقهای بازرگانی با عنوان تحقق اهداف توسعه پایدار SDGs با حضور نمایندگان اتاقهای بازرگانی عضو مجمع و اتاقهای ایران برگزار شد.
در این میزگرد موضوعهای «ارائه مفاهیم و تعاریف ۱۷گانه توسعه پایدار»، «نقش اتاقهای بازرگانی در دیپلماسی اقتصادی برای تحلیل SGD»، «نقش همکاریهای جنوب-جنوب در پیادهسازی اهداف توسعه پایدار»، «ارائه آخرین تغییرات توسعه پایدار در دنیا با تمرکز بر کشورهای ACD»، «اقدامات بخش خصوصی در حوزه توسعه پایدار در صنعت سیمان» و «اقدامات بخش خصوصی در حوزه توسعه پایدار در صنعت فولاد» با ارائه کارشناسان موردبحث و بررسی قرار گرفت.
امنیت غذایی؛ دغدغه جدی بخش خصوصی
ازجمله مهمترین رویدادهای روز دوم اجلاس اتاقهای بازرگانی کشورهای عضو (ACD) در اصفهان، میزگردی بود که تحت عنوان کشاورزی و امنیت غذایی در آسیا برگزار شد.
به گزارش «دنیای اقتصاد» نماینده کشور تاجیکستان در این رویداد گفت: در حال حاضر ۱۷۹هزار کشاورز در تاجیکستان حضور دارند. این کشور باید تغییراتی را در سیستم کشاورزی خود اعمال کند. رشد اقتصادی تاجیکستان طی بیست سال گذشته قابلتوجه بوده و ۲۱درصد GDP این کشور را نیز بخش کشاورزی تولید میکند. توسعه پایدار در راستای حفظ و تقویت امنیت غذایی با استفاده از برنامههای منسجم توسعه کشاورزی باعث شده این کشور ظرفیتهای بسیاری برای سرمایهپذیری در بخش کشاورزی داشته باشد.
وی افزود: لازم است به جامعه مخاطبان آگاهیبخشی کنیم که برای استفاده از هرچه در اینترنت وجود دارد نیاز به آب داریم، زیرا سرورهایی که این اطلاعات را در خود نگه میدارند، برای خنک ماندن به آب نیاز دارند. نباید این تصور غلط در میان جوامع وجود داشته باشد که اگر ما کشوری ثروتمند هستیم، میتوانیم بدون هیچ محدودیتی و هر طور که دلمان میخواهد از منابع آبی استفاده کنیم.
روبرتو، نماینده فیلیپین، نیز گفت: وقتی وزیر کشاورزی فیلیپین در سال گذشته از ایران بازدید کرد دریافت که برنج ایرانی از طرق مختلف به این کشور میرسد. ایران علاوه بر اینکه میتواند چنین محصولاتی را برای خودش تولید کند، میتواند برای فیلیپین هم چنین محصولاتی را تولید کند. در بخش دیگری از این نشست بخشی از ظرفیتهای ایران و بهطور خاص استان اصفهان برای توسعه همکاری با کشورها و اتاقهای بازرگانی عضو ACD را تشریح و بر آن تاکید کردند. همچنین لزوم وجود تعادل در نظام تولید و مصرف در بخش دیگری مورد تاکید قرار گرفت.
پایان خوش اجلاس با معاهده اصفهان
گفتنی است اجلاس دوروزه اتاقهای بازرگانی عضو مجمع گفتوگوی همکاری آسیا در اصفهان با صدور بیانیه و تصویب توافقنامهای از سوی نمایندگان بیش از ۲۰ کشور حاضر در این اجلاس به کار خود پایان داد. کشانی، رئیس اتاق بازرگانی اصفهان، در پایان این اجلاس از تابلوی نقاشی هنرمند اصفهانی، استاد رضا بدرالسماء، رونمایی کرد.
مجمع گفتوگوی همکاری آسیا با هدف ارتقای همکاری و همگرایی منطقهای بین دولتها و سازمانهای منطقهای آسیا در ژوئن ۲۰۰۲ در چاآم تایلند تاسیس شد و اکنون ۳۵ کشور در آن عضویت دارند. ایران در ژوئن ۲۰۰۴ به این مجمع پیوست و در سال ۲۰۰۹بهعنوان کشور پیشگام همکاری فرهنگی انتخاب شد. در حال حاضر ریاست این مجمع بر عهده ایران است. کشورهای بحرین، بنگلادش، برونئی دارالسلام، کامبوج، چین، هند، اندونزی، ژاپن، کره جنوبی، لائوس، مالزی، میانمار، پاکستان، فیلیپین، قطر، سنگاپور، تایلند، ویتنام، قزاقستان، کویت، عمان، سریلانکا، بوتان، مغولستان، امارات، روسیه، عربستان، تاجیکستان، ازبکستان، قرقیزستان، افغانستان، ترکیه، نپال و فلسطین عضو مجمع گفتوگوی همکاری آسیا ACD هستند.