اهمیت کشت فراسرزمینی در تامین امنیت غذایی
وی با تاکید بر اینکه کشت فراسرزمینی نوعی مشارکت سرمایهگذاران ایرانی در طرحهای برونمرزی است، افزود: این کشت توسط دولت دنبال میشود و در این زمینه دولت بنا دارد به کمک سرمایهگذاران ایرانی در کشورهای طرف تفاهمنامه، کشاورزی فراسرزمینی انجام دهد.
به گفته فتوحی، شرکتهای داخلی و بینالمللی نیز میتوانند کشاورزی فراسرزمینی در کشورهایی مانند روسیه، قزاقستان، ارمنستان، جمهوریآذربایجان، عراق، پاکستان، بخشی از کشورهایی آفریقایی مانند تانزانیا و ونزوئلا و همچنین برخی کشورهای قاره آمریکا انجام دهند.
مجری طرح کشت فراسرزمینی وزارت جهادکشاورزی با تاکید بر اهمیت کشت فراسرزمینی و تحقق شعار سالدر این بخش با افزایش تولید، یادآور شد: تلاش میکنیم در سالی که با نام جهش تولید نامگذاری شده، سرمایهگذاری در خارج از کشور برای تقویت امنیت غذایی را عملیاتی کنیم که البته فعالیتهای مهمی در این زمینه انجام و در دست اقدام است.
فتوحی افزود: با تحقق کشت فراسرزمینی میتوان نیاز کشور به برخی محصولات را تامین کرده و با قیمت مناسبتری بهدست مردم برسانیم.
وی ضمن دعوت از سرمایهگذاران، افزود: کشت محصولات اساسی مانند گندم، جو، ذرت، دانههای روغنی، دام و دامپروری در کشت فراسرزمینی مورد حمایت دولت سیزدهم است و از برنامههای وزارت جهادکشاورزی بهشمار میرود. فتوحی گفت: ایران در کمربند خشک و نیمهخشک جهان قرار دارد و بر این اساس باید بهدنبال حفظ منابع پایه و افزایش بهرهوری آب و خاک باشیم؛ بنابراین افزایش تولید باید خارج از کشور و در راستای بهرهمندی از منابع آب و خاک سایر کشورها باشد تا امنیت غذایی را ارتقا دهیم. مجری طرح کشت فراسرزمینی گفت: در حالحاضر بالغ بر ۸۰میلیون هکتار کشت فراسرزمینی توسط کشورهای پیشرفته در حال انجام است. وی با بیان اینکه باید بخشی از نیاز کشور که از طریق واردات تامین میشود را از طریق کشت فراسرزمینی تولید کنیم، گفت: براساس برنامهریزی انجامشده تا پایان برنامه هفتم ۲میلیون هکتار سطح زیرکشت کشاورزی فراسرزمینی در کشورهای مختلف برنامهریزی شدهاست.