صمد حسن‌‌‌‌‌زاده در نشست شورای روسای اتاق‌های سراسر کشور افزود: امروز با این سطح از دانش و تجربه‌‌‌‌‌ای که در اتاق ایران و اتاق‌های استانی وجود دارد، انتظار می‌رود نگاه‌های کارشناسی تجمیع و در قالب راه‌‌‌‌‌حل اقتصادی در اختیار دولت قرار گیرد؛ پس باید با تلاش بیشتر ورود کرده و همراه با کل کشور برای بهبود شرایط اقتصادی قدم برداریم. او عنوان کرد: اتاق و اعضای آن باید بگویند که امروز برای توسعه تولید و تجارت چه کاری انجام شود. این زمینه را فراهم می‌کنیم تا صدای بخش‌خصوصی رساتر شنیده شود. همه باید کمک کنند تا از ظرفیت‌ها بهترین بهره را ببریم. در بخش دیگری از این نشست، محمدرضا بهرامن، نایب‌‌‌‌‌رئیس اتاق ایران از جلسه‌‌‌‌‌ای با حکمت‌‌‌‌‌علی مظفری، رئیس دیوان عدالت اداری خبر داد که در آن درباره عدم‌ثبات در اقتصاد و غیرقابل پیش‌بینی‌بودن آینده صحبت شده‌است. بر اساس اظهارات او تشکیل یک تیم کارشناسی ۶ نفره با حضور ۳ نماینده از اتاق ایران و ۳ نماینده از دیوان نتیجه این نشست بود.

نشست هیات‌رئیسه با مهدی غضنفری، رئیس صندوق توسعه‌ملی موضوع دیگری بود که در این نشست مورد‌توجه قرارگرفت. پیام باقری، نایب‌‌‌‌‌رئیس اتاق ایران درباره آنچه در این دیدار مطرح شد، گفت: سعی کردیم نقش اتاق را در مسیر اقتصاد به‌طور شفاف و دقیق تبیین کنیم و در کنار طرح مباحث کلی اقتصاد به‌جزئیات و اثرات شاخص‌های مختلف بر کلیت اقتصاد، پرداختیم. همچنین مقرر شد یکی از معاونت‌های صندوق برای برقراری ارتباط نزدیک‌تر با اتاق ایران معرفی شود. از طرف اتاق هم محمد قاسمی، رئیس مرکز پژوهش‌های اتاق ایران به‌عنوان نماینده انتخاب شد. قصد داریم نقشه‌راهی برای ارتباط موثر بین اتاق ایران و صندوق توسعه‌ملی طراحی و اجرایی کنیم.

در بخش دیگری از این جلسه درباره شیوه کمک‌‌‌‌‌رسانی به مناطق سیل‌‌‌‌‌زده در استان سیستان‌‌‌‌‌وبلوچستان صحبت و پیشنهاد شد تا مجموعه اتاق‌ها برای بازسازی بخش‌های آسیب‌‌‌‌‌دیده تجهیز شوند. در ادامه، کیوان کاشفی، عضو هیات‌‌‌‌‌رئیسه اتاق ایران به بر‌‌گزاری انتخابات مجلس و ضرورت افزایش سطح ارتباطات بین اعضای اتاق ایران و نمایندگان مجلس در طول چند سال‌اخیر اشاره کرد. او تاکید کرد: روابط موثر و مستمر با نمایندگان برای بخش‌خصوصی در راستای تهیه قوانین جامع و دقیق اقتصادی بسیار مهم است.

در همین ارتباط محمدرضا رمضانی، معاون امور مجلس اتاق ایران گزارشی از روند بر‌‌گزاری انتخابات و نمایندگانی که وارد مجلس شدند، ارائه کرد. او پیشنهاد داد: مرکز پژوهش‌های اتاق ایران فعال‌تر از قبل در ارتباط با مرکز پژوهش‌های مجلس همکاری کرده و مطالعات کارشناسی اقتصادی انجام‌شده را در اختیار آنها قرار دهد. از سویی افزایش سطح تعاملات اتاق‌های سراسر کشور با مجمع نمایندگان هر استان باید پیگیری شود.

بر اساس اظهارات او در انتخابات اخیر مجلس ۱۰۳ منتخب جدید به مجلس وارد شدند و در دور اول از ۲۹۰ کرسی ۲۴۵ کرسی تعیین‌تکلیف شد و ۴۵کرسی به دور دوم کشیده شد که در اردیبهشت‌‌‌‌‌ماه انتخابات برای این تعداد کرسی برگزار می‌شود.

تغییر اقلیم، تولید خرما در مناطق جنوبی را با چالش مواجه کرده است

در این بین مصطفی موسوی، رئیس اتاق خرمشهر از تغییر اقلیم و شرایط نامناسب در تولید خرما خبر داد و از مرکز آب و مرکز پژوهش‌های اتاق ایران خواست تا مطالعات کارشناسی لازم در این حوزه را انجام دهند. او همچنین طرح جدید مربوط به‌کارت‌های بازرگانی را مورد انتقاد قرار داد و گفت: به‌نظر می‌رسد شیوه صدور کارت‌ها به‌گونه‌ای شده که در تضاد با طرح فراگیر عضویت‌‌‌‌‌ها عمل می‌کند و باید مورد بازنگری قرار بگیرد. باید درباره این موضوع فکری کرد.