فنلاند میتواند دروازه افزایش مناسبات ایران و اروپا باشد
ناصر بیکی در نشست فعالان صنعتی و اقتصادی استان مرکزی با سفیر فنلاند در تهران، افزود: رسالت اتاق بازرگانی این است که با آسیبشناسی کاهش مراودات و تدبیراندیشی، در گام اول اقدام به حفظ روابط تجاری پیشین و سپس افزایش و گسترش آن کند.در همین راستا با میزبانی از سفیر کشور فنلاند و هیات همراه تلاش شدهاست پتانسیلهای صنعتی و معدنی استان مرکزی معرفی شود تا زمینههای توسعه روابط تجاری مهیا شود. او ادامه داد: پرواضح است که تحریمهای تحمیلشده به ایران در پایینآمدن سطح مناسبات تجاری با کشورهای مختلف ازجمله فنلاند بسیار تاثیرگذار بودهاست؛ اما این مشکل چیزی از اراده اتاق بازرگانی جهت به حداقل رساندن اثر تحریمها و بالا بردن روابط تجاری نمیکاهد تا ایران و استان مرکزی به سهم واقعی خود در بازارهای جهانی نزدیکتر شوند.
بیکی ابراز امیدواری کرد با رایزنیهای انجامشده و افزایش مبادلات تجاری با فنلاند، این کشور دریچهای به روی روابط اقتصادی ایران و کشورهای اروپایی بگشاید. رئیس اتاق اراک با اشاره به ظرفیتهای کشور فنلاند همچون دانش فنی، صنایع دیجیتال و هایتک در بخشهای مختلف بهویژه در تکنولوژی سیستمهای پیشرفته تسویه فاضلاب، استفاده بهینه از آب و استفاده مضاعف از پسماند و... گفت: بیشک این کشور میتواند بهخوبی نیازهای صنعتگران ایرانی را در اینخصوص پاسخ دهد. در این نشست معاون بینالملل اتاق اراک نیز گفت: آنچه از آمار و ارقام بهدست میآید؛ این است که در حالحاضر سطح روابط تجاری ایران و فنلاند رضایتبخش نیست. سعید بیگزاده افزود: از همین رو؛ اتاق اراک تصمیم گرفت با دعوت از سفیر کشور فنلاند و معرفی ظرفیتها و توانمندیهای تولیدی استان مرکزی و آگاهی از نیازهای این کشور اروپایی، سطح مناسبات را افزایش بخشد، بنابراین در حد بضاعت زمان کوتاه سفر، زمینههای بازدید میهمانان از چند واحد صنعتی فراهم شد و انتظار میرود پسازاین سفر، مدیران شرکتها خود، پیگیر ادامه مذاکرات و رونقگیری افزایش روابط تجاری باشند تا ورود صنایع استان مرکزی به کشور فنلاند امکانپذیرتر شود. وی خاطرنشان کرد: بدونتردید اتاق مشترک ایران و فنلاند هم در صورت تمایل صنعتگران استان به افزایش بسترهای تجاری، شرایط لازم را در این راستا تسهیل خواهد کرد.
در این نشست سفیر فنلاند در تهران نیز گفت: فنلاند دروازه ورود به اروپاست و کشوری صنعتی بهحساب میآید که در صنایع پیشرفته و دیجیتال بسیار توسعهیافته است و صنایع این کشور هایتک هستند. کاری کاهیلوتو افزود: سفارت فنلاند با شرکتهای فنلاندی ارتباط وسیعی دارد و آمادگی خود را برای همکاری با واحدهای صنعتی و تولیدی ایران اعلام میدارد.او افزود: دو کشور میتوانند بهزودی در حوزه واردات غذا و سبزیها با یکدیگر تعاملات خوبی داشته باشند. سفیر فنلاند سپس به صنایع فعال در این کشور اشاره و بیانکرد: مهمترین صنایع فنلاند در بخش جنگل و چوب است. او اضافه کرد: این کشور در حوزههای زیستمحیطی هم از توانمندیهای بالایی بهرهمند است. به گفته کاهیلوتو، فنلاند در صنایع آب، فاضلاب، تصفیهخانهها سرآمد است و کشورهای زیادی از ظرفیتهای این کشور استفاده میکنند. او با اشاره به اینکه تا پیش از سال۲۰۱۸ که تحریمهای سنگین علیه ایران اعمال شد و پسازآن ۷۰ شرکت فنلاندی مستقر در ایران، این کشور را ترک کردند، ابراز کرد: فنلاند علاقهمند است مسیرهای ارتباطی دو کشور هموارتر شود بهگونهای که بهمحض فراهمشدن فرصت و بهبود فضا، تجار فنلاندی اولین مسافران پرواز به ایران باشند. سفیر فنلاند در تهران گفت: ما به جهت حضور در کشورهایی همچون عراق، سوریه، لبنان و... با فرهنگ و فضای خاورمیانه غریبه نیستیم و با آن آشنایی نسبتا بالایی داریم.