برگزاری پنجمین اجلاس گمرکی اکو با حضور نماینده ایران
به گزارش «ایسنا» پنجمین اجلاس کمیته همکاری گمرکی اکو با حضور نمایندگانی از کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی از جمله نماینده امور بینالملل اتاق ایران و کمیته ملی ایرانی اتاق اکو برگزار شد. این اجلاس، رویداد مهمی برای کشورهای عضو اکو بود تا زمینه را برای گفتوگو و همکاری در مورد موضوعات گمرکی فراهم کند.
در این اجلاس، نمایندگان سازمانها و نهادهای ذیربط در امور گمرکی از کشورهای عضو اکو، در مورد همکاری در «توافقنامه ایجاد و عملیاتیسازی بانک اطلاعاتی قاچاق و تخلفات گمرکی اکو» و «توافقنامه کمکهای اداری متقابل در امور گمرکی اکو» سخنرانی کردند. هدف این موافقتنامهها، ارتقای همکاری بین کشورهای عضو اکو در مبارزه با قاچاق و تخلفات گمرکی و ارائه کمکهای اداری متقابل در امور گمرکی منطقه اکو است و سخنرانان اجلاس به این موضوع توجه ویژه داشتند. شرکتکنندگان در نشست سپس در مورد همکاری در منطقه اکو برای ایجاد سیستم تبادل داده بین ادارات گمرک، تبادل الکترونیکی دادهها و تجارت فرامرزی الکترونیک به بحث و گفتوگو پرداخته و در ادامه درخصوص اهمیت ایجاد سیستم تبادل اطلاعات امن و کارآمد میان ادارات گمرکات کشورهای عضو اکو، جهت تسهیل روابط تجاری و اقتصادی فیمابین بحث و تبادلنظر کردند. نمایندگان حاضر همچنین بر لزوم ترویج تجارت الکترونیک و تجارت فرامرزی الکترونیکی در تسهیل تجارت و کاهش هزینههای آن فیمابین کشورهای عضو تاکید کردند.
حاضران در اجلاس در موردنیازهای ظرفیتسازی در حوزه گمرک برای مقامات گمرکی کشورهای اکو بحث و تبادلنظر کردند. ایشان بر اهمیت ارائه آموزش و کمکهای فنی به مقامات گمرکی و ترویج تبادل بهترین شیوهها درمیان آنها تاکید داشتند. مباحث مطرحشده در این اجلاس، بر ضرورت افزایش ظرفیت مقامات گمرکی برای کشف و پیشگیری از تخلفات گمرکی، ترویج تسهیل تجارت و محافظت از مردم دربرابر خطرات مرتبط با تجارت فرامرزی متمرکز بود. نماینده اتاق ایران و دبیرکل اتاق اکو در این نشست، توجه به دیدگاههای بخشخصوصی در کاهش تعرفههای گمرکی بین کشورهای عضو اکو، تبادل الکترونیکی دادهها بهعنوان راهکاری برای تسهیل تجارت بین کشورهای عضو اکو و افزایش مبادلات تجاری و ترانزیتی را خواستار شد.
گروه اقتصادی اکو در سال۱۳۴۱ با عضویت ایران، پاکستان و ترکیه آغاز بهکار کرد. پس از فروپاشی شوروی و در اوایل دهه۷۰، کشورهای افغانستان، جمهوریآذربایجان، قزاقستان، ترکمنستان، قرقیزستان، ازبکستان و تاجیکستان نیز به این اتحاد اقتصادی پیوستند. در ماههای گذشته، غلامحسین شافعی، رئیس سابق اتاق بازرگانی ایران بهعنوان رئیس دورهای اتاق بازرگانی و صنعت اکو نیز فعالیت میکرد.