مصاحبه
صاحبان کسبوکار به پای صندوق رای بیایند
دنیایاقتصاد: مریم تاجآبادی ابراهیمی، کاندیدای انتخابات اتاق بازرگانی گفت: در شرایط سخت اقتصادی فعلی، اگر بخشخصوصی قدمی برای خودش برندارد، شاید گره اقتصادی از این هم کورتر شود. مریم تاجآبادی ابراهیمی در گفتوگو با «دنیایاقتصاد» عنوانکرد: اتاق پارلمان بخشخصوصی است که باوجود تمام تلاطمهای اقتصادی واجتماعی توانسته ثبات خود را برای حفظ منافع فعالان اقتصادی اعم از تولیدکنندگان و بازرگانان حفظ کند. اگر در این شرایط سخت بخشخصوصی، خود این بخش قدمی برای خود برندارد، شاید گره مشکلات از این کورتر شود و نتوان برای آن کاری کرد. به گفته او، اقتصاد کشور در برههای قرار گرفته که جز خردجمعی، همراهی و همدلی و تعامل سازنده با تمام قوای کشور به سرانجام مقصود نخواهد رسید. او افزود: شرط لازم برای عبور از این شرایط بحرانی حضور هوشمندانه و جامع بخشخصوصی در تصمیمگیری برای مهمترین نهاد خصوصی کشور، اتاق بازرگانی است. با این مسائل من فکر کردم میتوانم به بخشخصوصی کمک کنم.
تاج آبادی ابراهیمی اظهار کرد: پتانسیل و دانش فنی در کشور، بهنحوی است که میتوان از آن استفاده کرد. اینجانب بهعنوان یکی از اعضای گروه ائتلاف برای فردا با هدف حفظ استقلال نهاد ۱۴۰ساله اتاق بازرگانی، بهرهگیری از پتانسیل سندیکاها و انجمنها در تصمیمگیریهای کلان ملی و تقویت پتانسیل جوانان و جامعه فرهیخته کشور کاندیدای دهمین دوره انتخابات اتاق بازرگانی شدهام. او گفت: اتاق در حالحاضر، نماینده بخشخصوصی است و تنها جایی است که بهعنوان سخنگوی واقعی بخشخصوصی فعالیت دارد. اگر پای دولت به اتاق بازرگانی باز شود، دیگر نمیتوان امیدی به این بخش داشت. ما در گروه ائتلاف برای فردا، طبق مرامنامه، رقابت سالم را پیگیری میکنیم و سعی داریم توانمندیهای خود را نشان دهیم. افراد این گروه همگی دلسوز کشور بوده و بهدنبال منافع شخصی خود نیستند. من از تمام صاحبان کسبوکار دعوت میکنم که به پای صندوقهای رای بیایند. نیاز اقتصاد در آینده کشور، بخشخصوصی توانمند است. امید است با انتخاب صحیح بتوانیم نمایندگان واقعی بخشخصوصی را حمایت و قدمهای موثری در بهبود و ارتقای وضعیت اقتصادی کشور برداریم.
چشمانداز روشن اتاق کرمانشاه با تدوین راهبرد تخصصی
دنیایاقتصاد- کرمانشاه - الهام اکبری: رئیس اتاق کرمانشاه تلاش برای تعامل سازنده با دولت با هدف تسهیل فعالیتهای اقتصادی را یکی از دستاوردهای مهم اتاق بازرگانی کرمانشاه طی دورههای اخیر دانست و گفت: بنا داریم با استفاده از ظرفیت همه بخشهای مختلف جایگاه اتاق کرمانشاه را برای نقشآفرینی در عرصه اقتصاد استان ارتقا دهیم. کیوان کاشفی با اشاره به مهمترین رویکردهای اتاق بازرگانی کرمانشاه طی دورههای اخیر، اظهار کرد: یکی از مهمترین رویکردهای ما در زمینه تعامل با دولت بود و از آنجاییکه اتاق بازرگانی امکان موفقیت و کسب دستاورد با نقش اپوزیسیونی دولت را ندارد، نمیتوانیم در نقد دولت گشادهدست باشیم چون هرگونه مذاکره و تغییر در مسائل فعالان اقتصادی را میتواند قفل کند. عضو هیاترئیسه اتاق ایران با بیان اینکه در دورههای گذشته تلاش کردیم اعتماد دولت را جلب کنیم تا امکانپذیرش خواستهها و انتظارات ما فراهم شود، عنوان کرد: بسیاری از مسائل ریز و درشت کسبوکارهای استان از همین طریق و بهدور از جار و جنجال، رفع و رجوع شد و این یک دستاورد است. کاشفی سپس از تنوع کسبوکارهای استان یاد کرد و افزود: نمیتوانیم همه گروهها و فعالان کسبوکار را به یکباره جذب کنیم و انتظارات متعدد و متنوع همه آنها را پیگیری کنیم.
وی یکی دیگر از اقدامات سازنده در اتاق کرمانشاه طی سالهای اخیر را تلاش برای کسب کرسی در اتاق ایران دانست و اظهار کرد: از این طریق توانستیم دسترسی به مقامات ارشد و وزرا و معاونان را افزایش دهیم که این موضوع ظرفیتهای زیادی را برای آینده اتاق میگشاید. رئیس اتاق کرمانشاه فراهمکردن ظرفیتهای ارتباط فراوان با کشورهای هدف تجارت از طریق ارتباط با سفرا، ایجاد اتاقهای مشترک و تبادل هیاتهای تجاری را از دیگر اقدامات انجامشده برشمرد. کاشفی با اشاره به اینکه در دوره اخیر تلاش کردیم فرآیندهای ارائه خدمات خصوصا در بخش آموزش و مشاوره را شکلدهی کنیم، این اقدام را زمینهساز ارتقای آمادگی سازمان برای برداشتن گامهای بزرگتر دانست. وی از تلاش برای برونگرا و فعالکردن اتاق بازرگانی هم از طریق تقویت فرآیند روابطعمومی خبر داد که منجر به افزایش آمادگی برای توسعه فعالیتها شده است. رئیس اتاق کرمانشاه نتیجه این اقدامات، تغییرات ساختاری بهرهوری نیروی انسانی را در ارتقای جایگاه اتاق بازرگانی کرمانشاه دانست که امروز بر اساس ارزیابیهای سازمانی و ملی جزو ۱۰ اتاق برتر کشور است.
وی با بیان اینکه اتاق کرمانشاه آماده ورود به دوره جدیدی از حضور محکمتر و اثربخشتر در مدیریت استان است، اظهار کرد: به مرحلهای رسیدیم که میتوانیم برای استان چشمانداز رشد اقتصادی خلق کنیم. رئیس اتاق کرمانشاه درباره اینکه دورنمای فعالیت اتاق در دور آینده چگونه خواهد بود نیز گفت: برنامههایی در سه بخش اصلی داریم که امیدوارم در هیاتنمایندگان بعدی در ابتدای دوره تصویب و ابلاغ شود.
کاشفی محور اول را شامل حوزه حاکمیت و کشور دانست و افزود: بنا داریم در دور آینده روابط، فرآیندها و نیروها را در راستای این هدف که «اتاق کرمانشاه سازمان معتمد حاکمیت در سطح استانی و ملی باشد» بسیج کنیم. وی با بیان اینکه برای تحقق این هدف چند راهبرد اصلی در برنامه داریم، گفتمانسازی و اجماعسازی بین دستاندرکاران دولتی و تشکلهای استان برای بهبود شاخصهای محیط کسبوکار استان را راهبرد اول اعلام کرد. رئیس اتاق کرمانشاه اضافه کرد: راهبرد دوم انسجام بخشی بین نمایندگان و مدیران استان، تقویت و کارکردیکردن شورای گفتوگوی دولت و بخشخصوصی با تمرکز بر روی مهمترین مشکلات محیط کسبوکار است. وی تمرکز بر نقش چشمانداز ساز وکار هماهنگکننده در راهبری توسعه و رشد اقتصادی استان را سومین راهبرد برشمرد و افزود: بنا داریم با کمک دولت، نخبگان، فعالان اقتصادی، اصحاب رسانه و... به سمت خلق چشمانداز مشترک و هماهنگسازی و همسوسازی موثرینها در استان برویم.
رئیس اتاق بازرگانی کرمانشاه از تدوین برنامه توسعه اقتصادی استان با هدف رشد تولید ناخالص داخلی بهعنوان راهبرد چهارم یاد کرد که با اولویت توسعه اقتصاد محلی پیگیری خواهد شد. وی معتقد است، اتخاذ چهار راهبرد ذکرشده نقش، جایگاه و تصویر اتاق را در بین حاکمیت و اجزای آن و البته نخبگان استان بهطور کامل متحول میکند. کاشفی دومین حوزه در زمینه برنامههای آتی اتاق را بخش اعضا و فعالان اقتصادی دانست و اظهار کرد: برای این حوزه نیز سه هدف کلان را ترسیم کردیم. وی با بیان اینکه بنا داریم اتاق کرمانشاه نماینده اکثریت بخشخصوصی حقوقی استان بشود، اظهار کرد: در تلاشیم با جذب فعالان اقتصادی حقوقی و باکیفیت، اعتبار، مشروعیت و سطح نمایندگی اتاق را افزایش دهیم. کاشفی با بیان اینکه هدف دوم ما تبدیل اتاق کرمانشاه به یک سازمان خدماتمحور برای کسبوکارهای استان است، یادآور شد: بنا داریم به شرکتها برای تقویت و توانمندی نیروی انسانی کمک کنیم. رئیس اتاق کرمانشاه درباره هدف سوم نیز افزود: بنا داریم تا حد زیادی اتاق کرمانشاه محور توسعه زنجیرههای ارزشآفرین کسبوکار در استان شود.
وی درباره راهبردهای تحقق این سه هدف نیز اظهار کرد: راهبرد اول این است که بر شرکتهای حقوقی ارزش آفرین و کوچک و متوسط خصوصا در بخش صنعت و خدمات تمرکز کنیم. رئیس اتاق کرمانشاه دومین راهبرد را شکل دهی شبکههای تشکلی فراگیر و بالادستی استانی اعلام کرد و گفت: راهبرد سوم این است که با شکل دهی به کانالهای ارتباطی مستقیم و تلفنی و توسعه ابزارهایمجازی اتاق، رابطه اتاق با کسبوکارها را متحول کنیم. کاشفی درباره راهبرد چهارم نیز اظهار کرد: بنا داریم با راهاندازی و تقویت یک موسسه اختصاصی خدمات توانمندسازی و ظرفیتسازی بخشخصوصی استان را به مسیر روانتر و پر سرعتتری هدایت کنیم.
رئیس اتاق کرمانشاه با بیان اینکه در راهبرد پنجم بنا داریم عمده خدمات بینالملل اتاق را بر توسعه صادرات به عراق و سوریه بر بخشهایی مانند زنجیرههای مواد غذایی، مصالح ساختمانی، محصولات شیمیایی و پلاستیکی و محصولات پتروشیمی متمرکز کنیم، ادامه داد: راهبرد ششم این است که اتاق بازرگانی بانی و موسس و محور توسعه برگزاری نمایشگاه استانی و حضور در نمایشگاههای کشور هدف شود. رئیس اتاق کرمانشاه از مردم و افکار عمومی نیز بهعنوان بخش دیگری یاد کرد که در دوره آتی اتاق بازرگانی موردتوجه خواهد بود و گفت: اتاق بازرگانی بهعنوان یک نهاد مردمی و جمعی نمیتواند به مردم، نیازها و خواستهها و انتظارات آنها بیتوجه باشد. کاشفی با بیان اینکه نمیتوانیم نظارهگر روند نامطلوب اقتصادی مردم باشیم، عنوان کرد: معتقدم ایستادن در مقام راهبری و مطالبهگری برنامههای توسعه، ایجاد اشتغال و حل مشکلات کسبوکار میتواند زمینهساز بهبود انتظارات مردم از بخشخصوصی باشد.
وی اضافه کرد: در دور بعدی بنا داریم با استفاده از ظرفیت نخبگان، اصحاب رسانه و صاحبان کسبوکار نقش خود را بر توسعه استان و بهبود تصویر اتاق در نگاه مردم و پاسخ به نیازهای ایشان ایفا کنیم. کاشفی با تاکید بر اینکه توسعه کسبوکارهای خود را مرهون ارتزاق از حمایت مردم میدانیم، افزود: زمان آن رسیده که بخشخصوصی استان بهویژه شرکتهای بزرگ؛ با ظرفیتهای بالایی که دارند امید به آینده را به مردم کرمانشاه باز گردانند. رئیس اتاق کرمانشاه گفت: بنا داریم در دور بعدی بر شکلدهی همکاری جمعی بین نخبگان، صاحبان کسبوکار، دولت و رسانهها، برای بهبود ملموس زندگی مردم استان متمرکز شویم. وی از سه راهبردی که در این بخش تعریفشده نیز یاد کرد و ادامه داد: این راهبردها شامل یکپارچهسازی فرآیندهای عضویت، خدمات و روابط عمومی، راهبرد چابکسازی ارائه خدمات و روابطعمومی از طریق برونسپاری به ظرفیتهای داخلی استان و راهبرد آغاز مسیر درآمدزاکردن بخشهای خدماتی اتاق با رویکرد پوشش هزینهها برای نیل به یک اتاق مستقل و پویا است.
رئیس اتاق کرمانشاه با بیان اینکه مسیر سخت و پر از آزمون و خطایی را برای رسیدن بهجایگاه امروز طی کردهایم، گفت: معتقدم بخشخصوصی استان در آستانه شروع گامهای تازهای با استفاده از آموختههای پیشین است. کاشفی با بیان اینکه بهگرمی و امید دست همکاری بهسوی فعالان اقتصادی، نخبگان و دستاندرکاران استان برای ساختن کرمانشاه دراز میکنیم، از همه اعضا دعوت کرد بهصورت گسترده در انتخابات پیش رو شرکت کنند. وی بالابودن میزان مشارکت در انتخابات اتاق بازرگانی را زمینهساز افزایش مشروعیت و اعتبار این نهاد جمعی و مدنی دانست تا حس تعلق جمعی و انرژی حمایتی لازم برای گامهای بلند بعدی فراهم شود.