نیاز فوری حملونقل ریلی به نوسازی لکوموتیو
او در این نشست همچنین از نوسازی ناوگان حملونقل سنگین بهویژه در بخش ماشینآلات کشاورزی، راهسازی و معدنی سخن گفت و ابراز امیدواری کرد که تا پایان سال یا سال آینده این طرح اجرایی خواهد شد.
با وجود این سیدعلی حسینی، رئیس کمیسیون حملونقل اتاق ایران از نیاز فوری کارخانههای کشور به نوسازی بخش دیزل و لکوموتیو برای جابهجایی مواد اولیه یا کالاهای تولیدشده، سخن گفت و تاکید کرد: بخش خصوصی موافق حمایت از تولید داخلی است؛ اما زمانی که در داخل بخشی از تولیدات به دلیل نبود لکوموتیو رسوب کرده است، باید فکر عاجل برای حل این مساله کرد.
این فعال اقتصادی در گفتوگو با پایگاه خبری اتاق ایران با اشاره به اینکه در گذشته شرکتی در تولید لکوموتیو فعالیت میکرد؛ اما در حال حاضر اطلاعی از روند فعالیت این شرکت وجود ندارد، گفت: شفافیت در این حوزه بسیار ضروری است. باید بازدیدهایی اتفاق بیفتد تا متوجه بشویم که شرایط تولید کشور در حوزه لکوموتیو چگونه است. امروز صنعت حملونقل ریلی کشور نیاز فوری به نوسازی دارد. البته موضوع تنها به بخش ریلی محدود نمیشود. حتی در بخش دریایی و زمینی نیز همین وضعیت حاکم است.
به گفته او شرکتهای کشتیرانی باید سفارش ساخت شناورهای موردنیاز خود را به کشتیسازیهای داخلی بدهند، اینکه چنین روندی وجود ندارد باید آسیبشناسی شود. امروز کشتیرانی ایران بهدلیل ناوگان قدیمی و فرسوده اجازه ورود و تردد در آبهای بینالمللی را ندارند؛ چون آلودگی بالایی تولید میکنند. اگر روزی تحریمها برداشته شود بدون شک در حوزه حملونقل بهدلیل فرسودگی بالا با چالشهای جدی مواجه میشویم.
حسینی واردات کامیونهای سه سال ساخت به کشور را که سال گذشته آغاز شد، در راستای همین الزام به نوسازی برای امکان تردد کامیونها در کشورهای اروپایی دانست و ادامه داد: چون کامیونهای ایرانی فرسوده شده بودند و اجازه تردد در کشورهای اروپایی را نداشتند با پیگیریهایی که از سوی بخشخصوصی صورت گرفت، موافقت واردات کامیونهای سه ساخت را دریافت کردیم. البته متاسفانه این ماجرا هم از هدف اصلی خود که نوسازی ناوگان بینالمللی بود، منحرف شد.
بر اساس اظهارات عضو هیات نمایندگان اتاق ایران تنها کامیونهای یورو۵ به بالا اجازه تردد در اروپا را دارند.
رئیس کمیسیون حملونقل اتاق ایران در نهایت با تاکید بر اهمیت نوسازی ناوگان بهدلیل بالا بودن درجه فرسودگی در حوزههای مختلف ریلی، دریایی و زمینی پیشنهاد داد حداقل اجازه تامین بخشی از نیاز موجود به کمک واردات داده شود و در کنار آن بسترهای لازم برای داخلیسازی لکوموتیو، انواع شناورها و کامیونها فراهم شود.
او تاکید کرد: نیاز به نوسازی یک نیاز فوری است و نمیتوان بخش حملونقل که ارتباط مستقیمی با تمام حوزهها از جمله تولید و تجارت دارد را معطل تولید داخلی کرد. امروز بخشی از تولیدات کشور به دلیل مهیا نبودن بسترهای حمل ریلی، دچار رسوب شده است.