به گزارش اتحادیه واردکنندگان نهاده‌های دام و طیور ایران، محمد‌مهدی نهاوندی با اعلام این مطلب اظهار کرد: با اتخاذ تمهیداتی نظیر ترخیص درصدی و تامین ارز به‌صورت اعتباری ازسوی وزارت جهاد کشاورزی و بانک مرکزی بخشی از مشکلات مربوط به روند تامین ارز تا حدودی برطرف شده است، ولی کماکان در این زمینه با محدودیت‌ها و نواقص مواجه هستیم.

وی افزود: تداوم فرآیند تامین کالاهای اساسی مورد نیاز کشور با توجه به بروز خشکسالی کم سابقه و افت ظرفیت تولید داخلی علوفه مورد نیاز کشور از یکسو و افزایش ۳۰ درصدی قیمت جهانی کالاهای اساسی از سوی دیگر نیازمند توجه و برنامه‌ریزی ویژه‌ای است. متاسفانه همزمانی این مشکلات با تغییر دولت نگرانی‌هایی را برای مغفول ماندن احتمالی این موارد مهم که تاثیر مستقیم بر تولید و سفره مردم خواهد گذاشت درپی دارد.

عضو هیات‌مدیره اتحادیه واردکنندگان نهاده‌های دام و طیور ایران ادامه داد: بخشی از تبعات ناهماهنگی‌ها و به‌ویژه کندی در فرآیند تامین کالاهای اساسی به واردکنندگان نهاده‌های دامی تحمیل و موجب می‌شود اقلامی که به بنادر و گمرکات رسیده‌اند به‌رغم تمامی تلاش مسوولان گمرک و واردکنندگان امکان ترخیص پیدا نکنند. وی عنوان کرد: بخشی از کالاهای اساسی نیز که از پروسه تامین و تخصیص ارز عبور کرده‌اند گاهی اوقات در دایره مشکلات توزیع نهاده‌های دامی از طریق سامانه بازارگاه به‌دلیل برخی اشکالات زیرساختی محصور می‌شوند و همین امر موجب تاخیر در روند خروج نهاده‌های دامی از انبارهای بنادر و گمرکات و تامین نهاده‌های دامی مورد نیاز دامداری‌ها و مرغداری‌ها می‌شود. نهاوندی با بیان اینکه هر روز تاخیر در ترخیص کالا‌های اساسی از بندر به جز زیان بیشتر نتیجه‌ای برای صاحب کالا ندارد، اظهار کرد: صاحبان کالا متضرر از معضل کندی در ترخیص کالا از گمرکات هستند. عضو هیات‌مدیره اتحادیه واردکنندگان نهاده‌های دام و طیور ایران با بیان اینکه متاسفانه یکی از مشکلات کشور عدم تحلیل صحیح و کارشناسی یا نگرش‌های بخشی از علل مشکلات تجاری کشور توسط دستگاه‌های اجرایی کشور است، اظهار کرد: متاسفانه در فرهنگ سیاسی کشور نگاه خوبی به فعالان اقتصادی که در صف اول جنگ با تحریم‌ها قرار داشته و با مشکلات زیادی نهاده‌های تولید مواد اولیه و کالای اساسی مورد نیاز کشور را تامین می‌کنند وجود ندارد که این نگاه نیاز به اصلاح دارد. به‌عنوان مثال در مقاطعی که با انباشت کالاهای اساسی در بنادر مواجه هستیم بعضا انگشت اتهام به سمت صاحبان و وارد‌کنندگان کالا نشانه می‌رود که ناشی از همان نگاه منفی است تا واقعیت‌ها. این مسوول صنفی تصریح کرد: البته خوشبختانه اخیرا شاهد بودیم که معاون فنی گمرک برای اولین بار و به‌صورت کارشناسی عوامل اصلی عدم خروج کالا را تبیین کرد.